Εθνικές εκλογές: Η κατοχή συνεχίζεται…


Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας «Δρόμος ανοιχτός», 
για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019

Μετά την εκλογική συρρίκνωση του αντί ΕΕ, προοδευτικού πατριωτικού δημοκρατικού χώρου στις ευρωεκλογές της  26 Μαΐου, έγιναν βεβιασμένες προσπάθειες ανασύνταξης του, υπό την πίεση του χρόνου για συμμετοχή στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Χωρίς σχεδιασμό, χωρίς ενότητα, χωρίς διάλογο και χωρίς ξεκάθαρη πολιτική στρατηγική ή έστω μια στοιχειώδη προγραμματική σύγκλιση που να προσβλέπει σε κάτι μακροβιότερο πέρα από την ημερομηνία των εκλογών.

Το ευρωενωσιακό μέτωπο από την άλλη πλευρά, είναι αρραγές και πιστό στα κελεύσματα των Βρυξελλών με ανατροφοδότηση δυνάμεων, παρουσιάζοντας νέες εναλλακτικές (αναχώματα), όπως το Μέρα 25 και η Ελληνική Λύση κλπ, οι οποίες οδηγούν στον ίδιο παρονομαστή με τα συστημικά κόμματα (Συριζα, ΝΔ, Κιναλ, κλπ) και τους δορυφόρους τους.

Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένη την ξεκάθαρη πολιτική θέση μας για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη, προσβλέπουμε σε συγκρότηση και οργάνωση ενός ενωτικού φορέα  του προοδευτικού, πατριωτικού δημοκρατικού χώρου, μετά τις εκλογές. Νηφάλια και χωρίς μικροπολιτική ή άλλου χαρακτήρα σκοπιμότητα, με στόχο την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας.

Παρ’ όλα αυτά, στις προσεχείς εκλογές θεωρούμε ότι χρέος μας είναι, πέρα και πάνω από συναισθηματισμούς και ιδεολογικού χαρακτήρα διαφορές, να στηρίξουμε δημοκρατικά πατριωτικά κόμματα ή συνδυασμούς, που είναι απέναντι στο ευρωενωσιακό μέτωπο, ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καταγραφή του χώρου μας.

29 Ιουνίου 2019


Αγρεύων εξ Αγριάς

5 σχόλια :

  1. Να στηρίξουμε αυτούς ΟΛΟΥΣ (*) που θέλουν μόνο οπαδους-ψηφοφόρους δεν θα ήταν υποστηρικτικό ενός, έστω αυριανού, "δημοκρατικά οργανωμένου αντιστασιακου-απελευθερωτικού μετωπου". Το να δεχθούμε σε ένα τέτοιο μέτωπο "αυτούς ΟΛΟΥΣ" (ΑΝ ΠΟΤΈ ΘΕΛΗΣΟΥΝ) είναι και επιθυμία μας και υποχρέωση μας. Πάντως οι σχετικές προτάσεις-δρασεις που δεν έχουν λάβει απάντηση, έχουν αποσταλεί και προς Υμάς.
    (*) αν γνωριζετε καποιο σχημα που δεχθηκε προτασεις αντιστασιακης-απελευθερωτικης συνεργειας ας το μάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείτε να είστε πιο συγκεκριμένοι ως προς το ποια είναι τα πατριωτικά κόμματα που προτείνετε?
    Επίσης είστε σίγουροι για την κατοχική θέση ως ανάχωμα της φιλοΕΕ παράταξης της Ελληνικής Λύσης? Από ποιο τμήμα του προγράμματός τους προκύπτει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "κόμματα ή συνδυασμούς, που είναι απέναντι στο ευρωενωσιακό μέτωπο, ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καταγραφή του χώρου μας."
    Δεν κάνουμε προμοσιον.
    Η Ελ. λύση ως κόμμα δεν αναφέρει πουθενά ρήξη με ΕΕ. Αντιθέτως θεωρεί χαμένη την ευκαιρία στο παρελθόν.
    Ας κρίνει ο κάθε ένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θέλω να κάνω μια άλλη παρατήρηση.Από πουθενά δεν προκύπτει,ότι ο αντι-ευρωενωσιακός χώρος περιορίζεται μόνο σε όσους ψηφίσουν κόμματα,που δηλώνουν ενάντια στην ΕΕ.Κάλλιστα μπορεί κανείς να θεωρήση,ότι η πλειοψηφία έως μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη στην ΕΕ,συμπεριλαμβανωμένου κ του μεγαλύτερου μέρους των ψηφοφόρων ΝΔ κ Συριζα,που στηρίζουν αυτά τα κόμματα μόνο,επειδή δε διακρίνουν αυτή τη στιγμή πουθενα ελπίδα για κατι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαφωνούμε για αυτό και αναφέρουμε: ”Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένη την ξεκάθαρη πολιτική θέση μας για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη, προσβλέπουμε σε συγκρότηση και οργάνωση ενός ενωτικού φορέα του προοδευτικού, πατριωτικού δημοκρατικού χώρου, μετά τις εκλογές.
      Νηφάλια και χωρίς μικροπολιτική ή άλλου χαρακτήρα σκοπιμότητα, με στόχο την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας”.
      Κάτι που αποτελεί και την κύρια αποστολή της πρωτοβουλίας του Δρόμου Ανοιχτού.
      Όμως σε κάθε περίπτωση αν είναι να "κάψει" κάποιος την ψήφο του, ας το κάνει σε κόμματα ή συνδυασμούς που δεν στηρίζουν την ευρωκρατεία.

      Διαγραφή