Διεθνής αδράνεια στο συνεχιζόμενο έγκλημα


Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας «Δρόμος ανοιχτός»,
για την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία 

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες της απολύτως παράνομης από πλευράς δημοσίου διεθνούς δικαίου και συνάμα ακραίως εγκληματικής τουρκικής εισβολής στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας. Η περίφημη “διεθνής κοινότητα” παραμένει χαρακτηριστικά αδρανής, περιοριζόμενη σε ρητορικές καταδίκες του υπ’ αριθμόν ένα εγκλήματος, δηλαδή της απρόκλητης εισβολής και κατοχής του εδάφους ξένου κράτους από την υπότροπο Τουρκία. Ο ΟΗΕ αποδεικνύεται ότι δεν επιθυμεί να παρέμβει ούτε σε εστίες πολέμου, τις οποίες ιδρύθηκε για να καταπολεμήσει. Η διεθνής συνεργασία δυστυχώς πλέον περιορίζεται μόνο στην αύξηση των κερδών των ολίγων που ελέγχουν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, έχοντας στοχοποιήσει όσα κράτη ή λαούς αντιστέκονται σε αυτή τη λαίλαπα.

Τι κι αν η Τουρκία κατέχει παρανόμως τη μισή σχεδόν Κύπρο, τι κι αν είναι υπότροπος διεθνής εγκληματίας, ουδείς συγκινείται. ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία και λοιπές μεγάλες δυνάμεις παραμένουν παθητικοί θεατές μίας αιματηρής εισβολής στην πολύπαθη Συρία, που έχει στόχο τη γενοκτονία των Κούρδων, δηλαδή απλών πολιτοφυλάκων και των οικείων τους. Όμως ο ίδιος ακριβώς κυνισμός διέκρινε τη “διεθνή κοινότητα” κατά τις τελευταίες δεκαετίες κάθε φορά που σφαγιάζονταν άλλοι λαοί με διάφορα προσχήματα. Όσοι δε σήμερα κατακεραυνώνουν λεκτικά την εισβολή της Τουρκίας (γιατί δεν πρόκειται ούτε για επίθεση, ούτε για σύρραξη, ούτε για σύγκρουση, ούτε για επέμβαση...), έχουν φροντίσει να της πωλούν όπλα, προκειμένου να επιδίδεται στις τωρινές σφαγές.

Ο παγκόσμιος “πολιτισμός” απεκδύθηκε τον ανθρωπισμό του και προσκυνά το χρήμα και τα οικονομικά συμφέροντα. Ζούμε λοιπόν έναν νέο Μεσαίωνα, όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία, η δε νομιμότητα εφαρμόζεται a la carte.

Οι Κούρδοι είναι ακόμα ένας λαός χωρίς πατρίδα, διαμοιρασμένος σε τέσσερα διαφορετικά κράτη. Για αυτό και ήταν αναμενόμενο  να επιλεγούν ως “αναλώσιμοι” στο πλαίσιο των σχεδίων των ισχυρών κρατών για τον κατακερματισμό της Συρίας. Ο κανόνας ότι οι μεγάλες δυνάμεις βοηθούν τους λαούς μόνο όταν αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, που επιβεβαιώνεται ξανά στην περίπτωση των Κούρδων της Συρίας,  είναι κάτι που θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας οι Έλληνες.  Όχι μόνο εξαιτίας της συντονισμένης προδοσίας σε βάρος της Κύπρου, αλλά και προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο στις δικές μας δυνάμεις μπορούμε να βασιζόμαστε.
Διεθνείς προστάτες δεν υπάρχουν, οι δε συμμαχίες είναι απολύτως ευμετάβλητες.

Το γεγονός ότι η εισβολή της Τουρκίας παρίσταται ως ευκαιρία να “τιμωρηθούν” οι Κούρδοι που συμμάχησαν με τις ΗΠΑ, να βρει την ευκαιρία ο στρατός του Άσαντ να ανακτήσει τον έλεγχο της αυτόνομης περιοχής τους και να στρέψει το τουρκικό καθεστώς την προσοχή των Τούρκων από τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματά τους σε άλλες ατραπούς, λίγη σημασία έχει.

Το δίδαγμα από την εισβολή της Τουρκίας είναι σαφές: Οι μεγάλες δυνάμεις χρησιμοποιούν κάθε μέσο για την προώθηση των συμφερόντων τους, επιστρατεύοντας διεθνείς εγκληματίες και αδιαφορώντας τόσο για την εδαφική ακεραιότητα μικρότερων κρατών, όσο και για τον εξανδραποδισμό ολόκληρων λαών. Όπου μπορούν να προκαλέσουν πόλεμο, το κάνουν. Όπου δεν μπορούν, επιλέγουν την οικονομική τους εξόντωση, όπως κάνουν εννέα χρόνια τώρα με την πατρίδα μας.

Για τους λόγους αυτούς η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Δημοκρατικού Πατριωτικού Μετώπου “Δρόμος Ανοιχτός”:

α) καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη Συρία και την επιχειρούμενη γενοκτονία των Κούρδων της Συρίας,
β) καταγγέλει πρωτίστως την υποκριτική στάση του ΟΗΕ & της ΕΕ, την εγκληματική στάση των ΗΠΑ που αφήνει τον μέχρι χθές σύμμαχό της να σφαγιαστεί και δευτερευόντως κατακρίνει την στάση Πόντιου Πιλάτου της Ρωσίας,
γ) υπενθυμίζει ότι ο λαός μας μπορεί να βασίζεται μόνο στις δικές του δυνάμεις, ώστε ανακτώντας την εθνική και λαϊκή του κυριαρχία να πορευτεί προς ένα μέλλον ευημερίας και ειρήνης και
δ) δηλώνει ότι θα συνεχίσει να μάχεται για την επικράτηση του ανθρωπισμού, της ειρήνης και της ευημερίας για όλους τους λαούς, αντιμαχόμενη την κυρίαρχη τάση της παγκόσμιας ελίτ, αυτή της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

15 Οκτωβρίου 2019







Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου