Κορονοϊός, ο πιο πολιτικός ιός που υπήρξε ποτέ


Του Περικλή Δανόπουλου

Κορονοϊός, ο πιο πολιτικός ιός που υπήρξε ποτέ. Η νόσος που με την εξάπλωσή της, χτυπάει στην καρδιά του Δυτικού νεοφιλελευθερισμού, εκεί όπου οι κοινωνικές κατακτήσεις καταρρέουν μέρα με την μέρα. Και όχι μόνο αυτό.

Η πιθανότητα της πανδημίας ήταν σοβαρότατη εξ αρχής, αλλά τα μέτρα, τα πήραν ασθμαίνουσες οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις , με δραματική καθυστέρηση, για οικονομικούς και πολιτικούς λόγους.

Στην δική μας χώρα, η σταδιακή εξάπλωση του ιού, καταδεικνύει για πολλοστή φορά και με τρομακτική σαφήνεια, τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εξάρτηση, τα μνημόνια και την εθελοδουλεία των κυβερνήσεων. Οι ελλείψεις στις κλίνες στις ΜΕΘ, σε φαρμακευτικά υλικά, σε αντισηπτικά και μάσκες, είναι αποτέλεσμα των μειώσεων των δαπανών για την υγεία,θυσία στα πρωτογενή πλεονάσματα.

Τα πανάκριβα test, θα εμποδίσουν πολύ κόσμο που φοβάται τα δημόσια νοσοκομεία, να κάνει τελικά την εξέταση με άμεσο κίνδυνο να νοσήσουν και να μεταδώσουν τον ιό.

Η δέσμευση της χώρας στο ευρώ, εμποδίζει την εκάστοτε κυβέρνηση , να ασκήσει μια έκτακτη επιδοματική πολιτική, σε όσους εργαζόμενους θα τεθούν σε προληπτική καραντίνα και μέτρα τόνωσης των επιχειρήσεων που θα κλείσουν.

Το να έχει εξαφανιστεί από τα ράφια των super markets του φωτιστικού οινοπνεύματος,του φυσικού αντισηπτικού, παλαιότερα κρατικό μονοπώλιο , κάνει σε όλους αντιληπτό πως σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης και ΕΕ, είμαστε ανοχύρωτοι σε κάθε κίνδυνο, ανήμποροι να προστατευτούμε.

Θα το ξαναπώ, με την λήξη του συναγερμού,την επόμενη ημέρα θα πρέπει να τεθεί το θέμα της εξάρτησης της χώρας και ελπίζω η όποιες συζητήσεις γίνουν, να μην είναι υπό το καθεστώς βαρέων απωλειών, λόγο κορονοιού και...ανάπτυξης.










Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου