Η πολιτική ''καραντίνα'' της πατρίδας και της ιστορίας μας


Του Περικλή Δανόπουλου

Και εκεί που από το πρωί μέχρι το βράδυ, ασχολιόμαστε με τον ιό, μένοντας σπίτι, οι πολιτικοί ταγοί μας συνεχίζουν το ''θεάρεστο έργο τους''.

Ο μεν Πρωθυπουργός, εξακολουθεί μονότονα αλλά με συνέπεια,να απαγγέλλει το αφήγημά του και μας μίλησε πάλι για το 1821 όπου δημιουργήθηκε το Ελληνικό έθνος, παραγράφοντας μια ιστορία χιλιετιών. Έτσι του είπαν να πει , έτσι τα είπε. Λογικό, πως αλλιώς μια οικογένεια θα διαφέντευε τον τόπο, αν δεν είχε ισχυρούς πάτρωνες που υπακούει εδώ και τόσες δεκαετίες.

Ο περίφημος ''αστός σοσιαλιστής'' και ''καθηγητής της πολιτικής μπουρδολογίας '' Γιάνης, ανέφερε πως το 21 οι Έλληνες είχαν να διαλέξουν ανάμεσα στην υποταγή και την .....περιπέτεια...
Τσίπρας, Γενηματά και Κουτσούμπας, έκαναν τετριμμένες δηλώσεις, όπου φυσικά απουσίαζε παντελώς η αναφορά στο έθνος.

Η μισαλλόδοξη αριστερά του πολιτικού αχταρμά σε απόλυτο και αρμονικό ταίριασμα με τον νεοφιλελεύθερο κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου, αποδομούν συστηματικά κάθε έννοια έθνους . Και από κοινού δίνουν μια νέα νοηματοδότηση για την πατρίδα, θάβοντας οριστικά την αξία προγονικής γης στο όνομα της πολυπολιτιστικής συνεύρεσης.

Ο χρόνος της καραντίνας και της απομόνωσης είναι αρκετός, για να σκεφτούμε σοβαρά τι πήγε λάθος και όλοι αυτοί οι ''ανύπαρκτοι'' κάνουν κουμάντο στην ιστορία μας, στις αξίες μας , στην ζωή μας την ίδια.

Και πως έστω και την τελευταία στιγμή, θα κάνουμε αυτό που πρέπει, αν θέλουμε να λέμε ότι καταγόμαστε από αυτούς που διαχρονικά έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία. Το ιστορικό βάρος μεγάλο. Και κυρίως οι ιστορικές ευθύνες . Ας τις αναλάβουμε επί τέλους.

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου