''Οι γερμανικές επανορθώσεις έχουν να κάνουν με τη βιωσιμότητα μας ως εθνική οντότητα''


Ο Γ. Μαργαρίτης στο Militaire

75 χρόνια από τη νίκη ενάντια στο ναζισμό… Η Ελλάδα είχε σημαντική συμβολή σ’ αυτή τη νίκη, αλλά για ακόμη μια φορά όχι απλά έμεινε στο περιθώριο, αλλά βυθίστηκε στην άβυσσο του αλληλοσπαραγμού. Οι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών ,όχι μόνο γλίτωσαν, αλλά επιβραβεύτηκαν. Κάποιοι “ανέβηκαν” ψηλά. Κανένας απ΄αυτούς, ούτε από τους απογόνους τους αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει μία συγγνώμη έστω…

Άνθρωποι που αγωνίστηκαν τιμωρήθηκαν. Καταστράφηκε η ζωή τους, αυτή ήταν η “ανταμοιβή” τους…

75 χρόνια από μία νίκη που δεν προλάβαμε να χαρούμε… Η Ελλάδα κατεστραμμένη αντί να αποζημιωθεί έστω, έστελνε τα παιδιά της μετανάστες για τη δημιουργία του … “γερμανικού θαύματος”!

75 χρόνια τώρα , η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ευτυχώς ζωντανή. Αυτό οφείλεται στο Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ). Ένα μέλος του, ο ιστορικός Γιώργος Μαργαρίτης ,μιλά στο Militaire.gr για τις ελληνικές διεκδικήσεις αλλά και για τις αιτίες που τόσα χρόνια η χώρα μας αναζητά μια αυτονόητη δικαίωση.


Απόψε στις 21.00,το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) προκειμένου να τιμήσει την 75η επέτειο της λήξης του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και να κλιμακώσει τον Αγώνα Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση – εκδήλωση.

Κύρια θέματα της συζήτησης:

• Η σημασία της αντιφασιστικής νίκης των λαών
• Ο αγώνας ενάντια στη λήθη και την παραχάραξη της Ιστορίας
• Η Αντίσταση και η θυσία της Ελλάδας απαιτούν Δικαιοσύνη & Αποζημίωση!
• Ο ανυποχώρητος αγώνας για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών κλιμακώνεται!

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μπείτε: https://esdoge.gr/

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου