Aνευ προηγουμένου επισιτιστική κρίση για 9,3 εκατομμύρια ανθρώπους στη Συρία


Η Συρία είναι αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου επισιτιστική κρίση, με περισσότερους από 9,3 εκατομμύρια ανθρώπους να μην διαθέτουν επαρκή τροφή, την ώρα που η επιδημία του κορονοϊού στη χώρα αν και προς το παρόν μοιάζει να είναι υπό έλεγχο, μπορεί να επιδεινωθεί, προειδοποίησαν υπηρεσίες του ΟΗΕ σήμερα.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) επεσήμανε σε ενημέρωση από τη Γενεύη ότι ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν τα απαραίτητα τρόφιμα αυξήθηκε κατά 1,4 εκατομμύριο τους τελευταίους έξι μήνες.

Παράλληλα οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 200% σε λιγότερο από ένα χρόνο εξαιτίας της κατάρρευσης της οικονομίας του Λιβάνου και του lockdown που επιβλήθηκε στη Συρία λόγω της covid-19, επεσήμανε η Ελίζαμπεθ Μπιρς, εκπρόσωπος του WFP.

Έπειτα από περισσότερα από εννέα χρόνια πολέμου, περισσότερο από το 90% του πληθυσμού της Συρίας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας των 2 δολαρίων την ημέρα και οι ανθρωπιστικές ανάγκες αυξάνουν συνεχώς, επεσήμανε η Ακζεμάλ Μαγκτίμοβα, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη Συρία, σε διαφορετική ενημέρωση.

Λιγότερα από τα μισά δημόσια νοσοκομεία της Συρίας εξακολουθούν να λειτουργούν, ενώ το μισό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας την έχει εγκαταλείψει από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, πρόσθεσε η ίδια. Εξάλλου όσοι παραμένουν είναι συνεχώς αντιμέτωποι “με την απειλή των απαγωγών και των στοχευμένων φόνων”.

Οι αρχές της Συρίας έχουν ανακοινώσει 248 κρούσματα του κορονοϊού και 9 θανάτους στις περιοχές της χώρα που ελέγχουν, ενώ άλλα 5 κρούσματα και ένας θάνατος έχουν αναφερθεί στις βορειοανατολικές περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι.

“Οι επίσημοι αριθμοί είναι πιθανόν πολύ μικρότεροι από τους πραγματικούς και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη Συρία”, επεσήμανε ο Ρίτσαρντ Μπρέναν, διευθυντής εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ για την περιοχή.

Το Ιράκ, η Αίγυπτος και η Τουρκία αρχικά είχαν καταγράψει λίγα κρούσματα του κορονοϊού, όμως στη συνέχεια η επιδημία covid-19 άρχισε να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στη Συρία, πρόσθεσε.

“Αυτό που γνωρίζουμε στη Συρία είναι ότι αν υπάρχει μεγάλη έξαρση της ασθένειας, αυτή δεν μπορεί να συγκαλυφθεί, δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει μια μεγάλη έξαρση. Οι υγειονομικές δομές δεν έχουν γεμίσει ακόμη και γι’ αυτο έχουμε ακόμη την ευκαιρία να εντείνουμε τις προετοιμασίες ώστε να περιορίσουμε το χειρότερο της επιδημίας”, σχολίασε ο Μπρέναν.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα του κορονοϊού στις περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας που ελέγχονται από τους αντάρτες. Όμως η πυκνοκατοικημένη αυτή περιοχή διαθέτει μόνο ένα εργαστήριο, με τον κίνδυνο γρήγορης εξάπλωσης της covid-19 να είναι μεγάλος, κατάληξε.

Πρώτη δημοσίευση: Real.gr

Πηγή: ημεροδρόμος
Δρόμος ανοιχτός

2 σχόλια :

 1. Γεια σας, χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο;
  Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial Group. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Persona Loan, Business loan, Mortage loan και πολλά άλλα) Παρέχουμε τόσο μακροπρόθεσμο όσο και βραχυπρόθεσμο δάνειο, εξασφαλισμένα και ακάλυπά δάνεια με προσιτό επιτόκιο 3% ετησίως. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία μας, μπορείτε απλώς να μας γράψετε μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή να μας στείλετε μήνυμα απευθείας στο WhatsApp ή στο Telegram μέσω: +447903159998 και να λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

  Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς σας στόχους, επειδή η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα είναι ο απώτερος στόχος μας.

  Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόωρες οικονομικές προκλήσεις, μερικοί από αυτούς δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για κάποιους λόγους.

  Εάν χρειάζεστε πραγματικά μια λύση στις οικονομικές σας προκλήσεις, απλώς γράψτε στην εταιρεία μου και θα σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο. Βοηθήσαμε πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλλετε αίτηση μαζί μας, υποβάλλετε αίτηση σε μια αξιόπιστη εταιρεία που ενδιαφέρεται για τις οικονομικές σας ανάγκες, ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η οικονομική σας σταθερότητα και θα φροντίζεστε για όλη τη διαδικασία.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) Ή
  WhatsApp: +447903159998
  2020 © ️Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα ήθελα να κάνω μια πρόταση στο ΔΑ: Να διαμορφώση έναν ιδιέτερο χώρο για διαφημιστικά μηνύματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή