''Περίπατοι'' και φιγούρα στην καμπούρα του λαού ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Υπάρχουν παιδιά, που από την στιγμή της γέννησης τους, έχουν λυμένο κάθε πρόβλημα. Γόνοι μεγαλοαστικών οικογενειών, πολιτικοί επίγονοι. Τα παιδιά αυτά μεγαλωμένα μέσα στην χλιδή, βγαίνουν κατά κανόνα κακομαθημένα.

Αυτό ουδόλως θα απασχολούσε οποιονδήποτε, αν αυτά τα κακομαθημένα παιδιά, δεν προορίζονταν για να ηγηθούν. Ανεξαρτήτως ικανοτήτων .

Ο θείος απολαμβάνει στο ειδυλλιακό δειλινό της Σαντορίνης, το ''γλείψιμο'' ξένων δημοσιογράφων, που το μόνο που δεν τον ρώτησαν είναι τι θα κάνει ο λαός στο μεγάλο οικονομικό τσουνάμι της κρίσης και οι ερωτήσεις έμοιαζαν να του λένε....''πως αντέχετε κε Πρωθυπουργέ να είστε τόσο τέλειος''. Αυτό το κακομαθημένο παιδί, πήρε μια χώρα για να παίζει. Ασφαλώς με ενεργητική ή παθητική ευθύνη ολόκληρου του λαού.

Η Αθήνα είναι μια κυκλοφοριακά χαοτική πόλη, χωρίς εναλλακτικές διαδρομές για όσους κινούνται εντός της. Μια πόλη κάποιων εκατομμυρίων, που ακόμα επεκτείνεται, ενώ έχει σχεδιαστεί για πολύ μικρότερο αριθμό κατοίκων και μετακινουμένων.

Αυτή η πόλη δόθηκε στον ανιψιό για να παίζει. Και αυτός αποφάσισε να βάλει φαρδιά πλατιά την δική του στάμπα, ως ακόρεστα φιλόδοξος που είναι. Αποφάσισε να κάνει την ζωή των κατοίκων του κέντρου,αυτών που έχουν μαγαζιά, επιχειρήσεις, γραφεία, αυτών που υποχρεωτικά διασχίζουν την Πανεπιστημίου, αφόρητη. Για να βρει την δική του πολιτική αποθέωση και να συζητιέται ''στα εξωτερικά'', κάνει κόλαση μια περιοχή ήδη επιβαρυμένη. Ο ''μεγάλος περίπατος'' εξελίσσεται πολύ χειρότερα από την ''Μεγάλη χίμαιρα'' του Καραγάτση.

Είναι απορίας άξιον, με τι κριτήρια επιλέγει κάποιος πολιτικά κ.......δα , που αποφασίζουν ερήμην του συνόλου και φέρονται λες και θεωρούν όλη την χώρα τσιφλίκι τους.

Σαφέστατα, η Ελληνική κοινωνία πρέπει να ωριμάσει πολύ γρήγορα, άμεσα, σταματώντας να παριστάνει την φιλόστοργη μάνα που κακομαθαίνει τα πολιτικά της τέκνα και να αλλάξει τάχιστα μέθοδο. Τα χαστούκια (πολιτικά πάντα), είναι απαραίτητα για να προστατεύεται ο λαός από επίδοξους δικτατορίσκους που νομίζουν ότι έχουν το ακαταλόγιστο.

Και επι τέλους , δεν γίνεται στην καμπούρα του λαού να κάνουν φιγούρα. Ως εδώ...

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου