Σελίδες

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

«Προληπτικές προσαγωγές» δούρειος ίππος για την δημοκρατία


Του Δημήτρη Σπάθα

Σήμερα το πρωί 24 Μαρτίου 2019, στην Πλατεία Συντάγματος (κάτω πλατεία-σιντριβάνι) άτομα από την δημοκρατική-πατριωτική συλλογικότητα «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ-RESTART) μοίραζαν προκηρύξεις για το μήνυμα της επετείου της 25 Μαρτίου. Αρχικώς προπηλακίστηκαν από διμοιρία ΜΑΤ και στη συνέχεια συνέλαβαν τους συναγωνιστές Παναγιώτη Μαντά και Γιώργο Σταθόπουλο. Οι συλληφθέντες (προσαγόμενοι sic) μεταφέρθηκαν με περιπολικό στη ΓΑΔΑ για τα περαιτέρω. Ήμουν στην ομάδα και μοίραζα προκηρύξεις στην έξοδο του Μετρό, όταν με πλησίασαν ένστολοι αστυνομικοί και απαίτησαν να απομακρυνθούμε από το χώρο. Στις έντονες διαμαρτυρίες μου ότι δεν έχουν κανένα νόμιμο λόγο για να μας απομακρύνουν αρχικώς έφυγαν, αλλά ξαναεπέστρεψαν και ζήτησαν πάλι να απομακρυνθούμε από το χώρο της πλατείας. Στη συνέχεια κατέφθασε διμοιρία ΜΑΤ η οποία μας περικύκλωσε και με τις ασπίδες τους άρχισαν να μας απωθούν παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας. Επικαλεστήκαμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να «εκφράζουμε και να διαδίδουμε προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς μας» (άρθρο 14 παρ.1).

Όμως, όπως φαίνεται η ελληνική αστυνομία εντέλλεται να παραβιάζει το Σύνταγμα και τα δικαιώματα των πολιτών για τα οποία η σημερινή κυβέρνηση δήθεν κόπτεται για την υπεράσπιση και προστασία τους. Ποιοι φοβούνται Έλληνες πολίτες, που ήσυχα και ειρηνικά επικοινωνούσαν τις πολιτικές τους θέσεις σε δημόσιο χώρο; Ας σημειωθεί ότι δεν φωνάζαμε συνθήματα, απλώς μοιράζαμε τις προκηρύξεις, τις οποίες όπως φαίνεται είχαν προμηθευτεί αστυνομικοί με πολιτικά και τις είχαν διαβάσει οι «αρμόδιοι» για να επακολουθήσει στη συνέχεια η βίαιη απομάκρυνσή μας. Δεν βρισκόμασταν ούτε καν στο χώρο της μαθητικής παρέλασης επί της οδού Αμαλίας ώστε να δημιουργείται κάποια υπόνοια περί «επεισοδίων»

Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε οι πρώτοι που εμποδίστηκαν βίαια να εκφράσουν τις πολιτικές απόψεις και κρίσεις τους έναντι της σημερινής κυβέρνησης, αλλά είναι πρωτοφανές να εμποδίζονται πολίτες που μοιράζουν έντυπες απόψεις για το νόημα της επετείου του 1821 και να εκφράζουν την ανησυχία τους για εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. Σε προηγούμενες τοποθετήσεις μας είχαμε επισημάνει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης όταν και πάλι είχαν συλληφθεί (προσαχθεί) συναγωνιστές μας σε καφετέρια απέναντι από το Μέγαρο μουσικής. Υπενθύμιση, ότι επρόκειτο για την περίφημη σύναξη των «κεντροαριστερών» για να χειροκροτήσουν την πρόσφατα εγκριθείσα «Συμφωνία των Πρεσπών».

Το πιο ανησυχητικό για τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και των αντιστεκόμενων αγωνιστών είναι η έντονη επανα-δραστηριοποίηση της Υπηρεσίας Προστασίας του Πολιτεύματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Να που έφθασαν οι εξωμότες της πάλαι ποτέ αριστεράς για λίγα ψίχουλα εξουσίας. Έχουν ήδη δημιουργήσει την κανονικότητα των «προληπτικών προσαγωγών» πολιτών στη Γενική Ασφάλεια και τα αστυνομικά τμήματα, αντισυνταγματικά και φυσικά παράνομα εξασκώντας μια έντονη πολιτική τρομοκρατία.

Τι πάει να πει «προληπτική προσαγωγή» για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα όταν δεν έχει λάβει χώρα καμμιά παράνομη πράξη ή παράλειψη. Δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται εν εξελίξει και εφαρμογή ένα νέο παρασύνταγμα ένα ιδιόμορφο ποινικό δίκαιο και δικονομία όταν η βασική αρχή τους είναι ότι δεν διώκονται εσωτερικές σκέψεις και ιδέες του ατόμου; Ποιοι είναι αυτοί που κατά την δική τους υποκειμενική και αυταρχική αντίληψη διακρίνουν και προσάγουν τον οποιοδήποτε πολίτη δεν τους αρέσει η φάτσα του. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν και από πού το «χάρισμα» να διακρίνουν ή να θεωρούν κάποιον ύποπτο κατά το δοκούν; Αυτοί οι νεότευκτοι και νεόκοποι «αριστεροί» δεν γνωρίζουν ότι τα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια μας προσήγαγαν στα αστυνομικά τμήματα ή μας καλούσαν «δι’ υποθεσίν σας» για να μας βγάλουν τον φάκελο κοινωνικών φρονημάτων και να μας καταστήσουν προσεκτικούς- το πιο ανώδυνο-ή να σε στείλουν ανάλογα; Άραγε η «αριστερή» κ.Γεροβασίλη πως διατάσσει και καλύπτει πολιτικές διώξεις ανθρώπων με τους οποίους προφανώς διαφωνεί;

Η αμηχανία των αστυνομικών της ΓΑΔΑ, ως μέθοδος…

Μετά τη σύλληψη και μεταφορά των συναγωνιστών μας στη ΓΑΔΑ, με την δικηγορική ιδιότητά μας ο ίδιος μαζί με τον συνάδελφο Γαβριήλ Πελεκίδη προσήλθαμε στην υπηρεσία και ζητήσαμε να δούμε τους κρατούμενους ως συνήγοροί τους. Η απάντηση των υπευθύνων ήταν ότι δεν μπορείτε. Ζητήσαμε να μάθουμε γιατί συνελήφθησαν αλλά δεν μας έδιναν κανέναν νόμιμο λόγο της κράτησης τους παρά της έντονες διαμαρτυρίες μας. Όπως μας ενημέρωσαν στη συνέχεια οι Π. Μαντάς και Γ. Σταθόπουλος προσπάθησαν να τους πάρουν τα κινητά τηλέφωνα και τους ζήτησαν να βγάλουν τα ρούχα τους για έρευνα. Δηλαδή πλήρης εξευτελισμός της προσωπικότητας του ανθρώπου. Έγιναν όλες οι γνωστές καταγραφές κάθε στοιχείου που αφορούσε την προσωπικότητά τους. Δηλαδή το γνωστό σε όλους μας φακέλωμα για κάθε περίσταση στο μέλλον. Για τις προσαγωγές αυτές ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Βερβεσός καθώς και ο τύπος και διάφορα μίντια. Είναι προφανές ότι με αυτή την μέθοδο συντελείται σε όλα τα επίπεδα η κατατρομοκράτηση των πολιτών που δεν συμφωνούν με τις πολιτικές της παρούσας κυβέρνησης.

Η ομάδα των συναγωνιστών δικηγόρων επιφυλάσσεται να διερευνήσει περαιτέρω την νομική διάσταση του ζητήματος και να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια ώστε να προστατευτούν τα απαράγραπτα συνταγματικά δικαιώματα τόσο των συγκεκριμένων συναγωνιστών μας όσο και κάθε Έλληνα πολίτη. Καλούμε κάθε δημοκράτη-πατριώτη να ενεργοποιηθεί με κάθε νόμιμο και ειρηνικό τρόπο για να προλάβουμε την κατολίσθηση σε αυταρχικές-αντιδημοκρατικές μεθόδους κάτω από την επίφαση μιας αποφλοιωμένης δημοκρατίας. Γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε το σιγά-σιγά να μετατραπεί σε κανονικότητα όπως και τα μνημόνια που μας επέβαλλαν.

Πηγή: Αιρετικές ιδέες



3 σχόλια:

  1. Καλά,για ποια δημοκρατία μιλούμε; Επειδη δλδ μας κοροϊδεύουν,πρέπει να αυτοκοροϊδευώμαστε κ οι ίδιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να υπενθυμίσω,ότι κ οι χουντικοί δήλωναν δημοκράτες,που απλά μας είχαν βάλει στο γύψο.Ήταν δλδ δημοκράτες,στο βαθμό που μπορούσαν να περνούν το δικό τους.Σε άλλη περίπτωση έβαναν τους αντιφρονούντες σε γύψο,μέχρι να επιβληθή η άποψη,που ήθελαν οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μια απορία: Γιατί η ονομασία αυτής της δημοκρατικής πατριωτικής κίνησης πρέπει να επεξηγήται κ στην αγγλική;Απ' όσο ξέρω,αυτή η γλώσσα δεν έχει ακόμα καθιερωθεί για δεύτερη επίσημη του ελληνικού κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή