Σελίδες

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Ο Κορωνοϊός και η ''αστυνομία σκέψης''


Του Περικλή Δανόπουλου

Ας σταματήσουμε πλέον να παίζουμε τον παπά. Το έχουμε ξαναπεί. Άλλο ένα γεγονός, άλλο η εργαλειοποίηση του. Άλλο μια δύσκολη κατάσταση και άλλο αυτή να αποτελεί μέσο για σκοτεινές επιδιώξεις.

Όσοι λοιπόν, ελαφρά τη καρδία, επιτίθενται, βρίζουν, ειρωνεύονται ανθρώπους που έχουν διαφορετική, ακόμα και ανόητη ή χωρίς λογική άποψη, καλούνται να προασπίσουν το δικαίωμα της έκφρασης, της διαφορετικής,ανόητης και χωρίς λογική άποψης, στο διαδίκτυο και όπου αλλού. Αυτό είναι δημοκρατία.

Στην πράξη λοιπόν, με ποιόν είστε , με τον ''Μεγάλο Αδελφό'', ή με την ελευθερία του λόγου;

Εδώ και τώρα, ας μιλήσετε. Εκτός αν τελικά η δική σας δημοκρατία, έχει φίλτρα για τις αντίθετες απόψεις.

Αυτός είναι ο λαός μας. Με τα καλά του και τα κακά του.Αυτοί είμαστε, γεμάτοι αδυναμίες αλλά και κρυμμένες δυνάμεις, γεμάτοι αντιφάσεις, γεμάτοι καχυποψίες και ανασφάλειες,με τα κόμπλεξ μας και τα σκοτεινά μας σημεία, ως τα μύχια της ψυχής μας.

Εκτός και αν σε κάποιους δεν αρέσει, αισθάνονται νοητικά ανώτεροι και θα προτιμούσαν κάποια ''ευγονική'', που θα εξαφάνιζε τους γραφικούς, τους ψεκασμένους και τους συνωμοσιολόγους.

Όσοι δεν πάρουν θέση ενάντια στην ''αστυνομία σκέψης'', άμεσα και χωρίς αστερίσκους, έχουν ήδη προσχωρήσει στον ολοκληρωτισμό.

Αποφασίστε όσοι δεν είστε φασίστε(ς) ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου