Ανακοίνωση - Κίνημα για την ειρήνη


Έχουμε εισέλθει σε μια νέα ιστορική περίοδο, η οποία εκδηλώνεται ως πιο ασταθής και βίαιη. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. είναι οι πρωταγωνιστές των πολεμικών συρράξεων σε διάφορα σημεία του πλανήτη, προσπαθώντας να νομιμοποιήσουν με κάθε τρόπο τις πολεμοχαρείς τους επιδιώξεις. Η Ευρώπη προωθεί την στρατιωτικοποίηση της οικονομίας προπαγανδίζοντας τη στροφή στην οικονομία πολέμου. Δυσθεώρητα ποσά δαπανώνται υπέρ του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος, ενώ ο πόλεμος επιδιώκεται ως διέξοδος της συστημικής, πολυοργανικής κρίσης, που διαπερνά ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα. Ταυτόχρονα επιχειρείται δια του πειθαναγκασμού, ο περιορισμός των ατομικών, κοινωνικών, πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών. 

Η παρούσα κυβέρνηση, που πέραν της οικονομικής εξάρτησης από ξένα κέντρα, οδηγεί με φρενήρεις ρυθμούς την Ελλάδα στο αποκορύφωμα της αμερικανοκρατίας. Έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε πολεμική βάση και σε αιχμή του δόρατος του αμερικανικού και ΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλισμού ενάντια στη Ρωσία, ενάντια στον αραβικό κόσμο, στο Ιράν, στην Κίνα και όχι μόνο, καθιστώντας την ταυτόχρονα θανάσιμο στόχο σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου, που ήδη διεξάγεται στην Ουκρανία και στην Μέση Ανατολή. 

Ως πολίτες δεν μπορούμε να δεχτούμε ως οριστικά τετελεσμένη και δίχως ελπίδα αλλαγής την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη πατρίδα μας. Η πραγματικότητα και η ιστορία  δεν θα μας δώσει άλλο πίστωση χρόνου εάν δεν δώσουμε τον αγώνα εκείνον,  που θα βάλει τέρμα στη λεηλασία της ζωής μας και στην κατρακύλα του τόπου μας,  προς τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ήδη μας εμπλέκουν  για λογαριασμό των δυναστών μας. Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι παγκόσμιες ανακατατάξεις σηματοδοτούν υπαρξιακές απειλές για την ίδια και περαιτέρω συρρίκνωσή της. Στο εξαιρετικά δύσκολο γεωπολιτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί και με τις αλλότριες προς τα συμφέροντα της πολιτικές που ασκούνται από το εγχώριο, δυτικόδουλο, οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στο ζήτημα της ειρήνης, να διεκδικήσει στάση ουδετερότητας και να καλλιεργήσει πολύπλευρες συμμαχίες με διορατικότητα ως προς τις τάσεις που γεννιούνται σε παγκόσμια κλίμακα.

Μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο βρισκόμαστε στην πιο επικίνδυνη φάση του πλανήτη, όπου οι επικυρίαρχοι του κόσμου δεν διστάζουν να διακινδυνεύσουν και ένα ολοκαύτωμα σε πλανητική κλίμακα. Στις πολεμικές κραυγές ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, στη στράτευση πολλών κυβερνήσεων  στα πολεμικά τους σχέδια, οι λαοί να απαιτήσουν την παύση του πολέμου και να αντιτάξουν το αίτημα της ειρήνης. Ένα ισχυρό, μαχητικό, αντιπολεμικό κίνημα,  πρέπει να μπει στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων, ώστε να αποτελέσει ελπίδα για την επιβίωση, την ασφάλεια και τη ευημερία των κοινωνιών. Ένα γιγαντιαίο κίνημα υπέρ της ειρήνης σαν αυτό που σάρωσε τον κόσμο  την περίοδο της στρατιωτικής εμπλοκής των ΗΠΑ στο Βιετνάμ.

Αθήνα 01/05/2024









Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου