Ιδρυτική διακήρυξη της πρωτοβουλίας «Δρόμος Ανοιχτός»

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Τα τελευταία οκτώ σχεδόν χρόνια, ο λαός και η χώρα βιώνουν τις συνέπειες της πλήρους υποταγής, παράδοσης και ενσωμάτωσης του υφιστάμενου πολιτικού κατεστημένου σε επιλογές που στοχεύουν στη φασιστική επιβολή του νέου Ευρωπαϊκού Ολοκληρωτισμού. Δωσιλογικές κυβερνήσεις απεμπόλησαν την εθνική κυριαρχία της χώρας και κατέλυσαν κάθε έννοια δημοκρατίας και συνταγματικής νομιμότητας, αγνοώντας συστηματικά και επιδεικτικά τη λαϊκή βούληση.

Όμως, τίποτα δεν είναι τυχαίο! Είχε προηγηθεί η πολυετής και μεθοδική χειραγώγηση της ελληνικής κοινωνίας -κυρίως μέσω της επίπλαστης ευμάρειας, της συστηματικής καλλιέργειας του ατομικισμού και της κλιμακούμενης κοινωνικής αποσύνθεσης- δημιουργώντας έτσι το κατάλληλο υπόβαθρο για την εγκαθίδρυση ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος απόλυτης βαρβαρότητας.

Με πρόσχημα ένα εντελώς παράνομο -σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Διεθνούς Δικαίου- δημόσιο χρέος και σε αγαστή συνεργασία με το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό και τα ντόπια διαπλεκόμενα συμφέροντα, η υπερεθνική οικονομική ολιγαρχία και οι μηχανισμοί της (Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΟΣΑ και η εν γένει διεθνής συμμορία του χρηματοπιστωτικού κυκλώματος) επέβαλαν μέτρα εξαθλίωσης, φτωχοποίησης του λαού και ξεπουλήματος της χώρας. Εφαρμόζουν στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, τη γνωστή «συνταγή» η οποία, όπου εφαρμόστηκε κατά το παρελθόν, προκάλεσε οικονομική καταστροφή, εξανδραποδισμό των λαών, καταλήστευση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και εδαφικό κατακερματισμό. Πέτυχαν έτσι να «ξεχαστεί» η βασική νομική και πολιτισμική κατάκτηση των λαών, δηλαδή ο σεβασμός στον άνθρωπο, ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Το πόσο «αποτελεσματικά» λειτούργησε στην περίπτωση της δικής μας χώρας, είναι πλέον πασιφανές με την πατρίδα μας σε εικόνα γενικής κατάρρευσης, όπου το «χρέος» έχει εκτοξευθεί από το 109%, στο 185% του ΑΕΠ!


Η κατάσταση της χώρας σήμερα

Η Ελλάδα μετά την υπαγωγή στο καθεστώς μνημονίων και την ένταξή της στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) μετατράπηκε σε προτεκτοράτο. Όλες οι κρατικές δομές και τα δημόσια έσοδα πέρασαν στα χέρια ξένων και οι πολίτες έγιναν δέσμιοι μιας ιδιότυπης δουλείας χρέους.

Το κοινοβούλιο αποτελεί πλέον διεκπεραιωτή και επικυρωτή των νομοθετημάτων που έρχονται συνταγμένα από τις Βρυξέλλες και την έδρα του ΔΝΤ.

Τα υπουργεία δεν έχουν τη δυνατότητα άσκησης δικής τους πολιτικής, αφού με νόμο, που ψήφισε το κοινοβούλιο τον Ιούλιο του 2014 δεν έχουν το δικαίωμα να εκδώσουν ούτε καν μια ερμηνευτική διάταξη νόμου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και την επικύρωσή της από τους δυνάστες δανειστές (κουαρτέτο).

Οι χρεοκοπημένες τράπεζες έχουν μετατραπεί σε οικονομικά κουφάρια, παρά τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις τους, που φορτώθηκαν στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Η δημόσια περιουσία μεταβιβάζεται στο υπερ-Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων κάτω από τον έλεγχο των δανειστών και ξεπουλιέται σε ξένα και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα.

Η ιδιωτική περιουσία του ελληνικού λαού μέσω των πλειστηριασμών και κατασχέσων για χρέη προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, έχει γίνει έρμαιο των επιδιώξεων των δανειστών και των πάσης φύσεως αρπακτικών.

Η ανεργία κυριαρχεί στο μεγαλύτερο ποσοστό του δυναμικού της χώρας, με το σημαντικότερο πλήγμα να το δέχεται η νεολαία μας, που εξωθείται στη μετανάστευση.

Η νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη έχει μετατραπεί σε είδος πολυτελείας και σε είδος υπό εξαφάνιση, για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Η παρεχόμενη παιδεία χαρακτηρίζεται από εξαθλιωμένους λειτουργούς, με σχολεία που δεν είναι σε θέση να προσφέρουν στους μαθητές συνθήκες στέγασης, θέρμανσης και προγραμμάτων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της παιδαγωγικής επιστήμης, με στόχο τη σταδιακή κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της. Η Ανώτατη εκπαίδευση εμπορευματοποιείται και η έρευνα υποτάσσεται στους νόμους των αγορών όπως επιβάλει η πολιτική της Ε.Ε.

Μέσα σ` αυτό το κλίμα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση, ενώ η πρώην ευημερούσα μεσαία τάξη εξοντώνεται και οδεύει προς τη φτωχοποίηση.

Η προσφυγή στη δικαιοσύνη έχει καταστεί από βασική πρόνοια του Κράτους Δικαίου σε είδος πολυτελείας, που ελάχιστοι πολίτες έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν. Πολίτες που καταφεύγουν στη δικαιοσύνη, σαν τελευταία καταφυγή τους, για να προφυλάξουν τη ζωή τους και τις περιουσίες τους από τη ληστεία των «κυβερνώντων», προσκρούουν σε «όμματα μη ορώντων και ώτα μη ακουόντων» δικαστικών λειτουργών. Διότι η δικαιοσύνη έπαψε να είναι ανεξάρτητος θεσμός. Δεν είναι πλέον ανεξάρτητη εξουσία.

Η εφαρμοζόμενη εξωτερική πολιτική της χώρας, χαρακτηρίζεται από την ενδοτικότητα σε κάθε είδους εχθρική και επιθετική πολιτική των γειτονικών χωρών. Δείχνει καθαρά ότι είναι προσαρμοσμένη στα σχέδια των ξένων που έχουν ως στόχο την αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας. Μια επιβαλλόμενη από τους ξένους δυνάστες πολιτική που, αν τους αφήσουμε, θα οδηγήσει αναπόφευκτα στον διαμελισμό της χώρας μας και την εκδίωξη των κατοίκων της από τα πατρογονικά εδάφη, όπως ήδη συμβαίνει με ξεκάθαρα ένοπλα μέσα σε άλλες χώρες την ίδια χρονική περίοδο.

Η επιβαλλόμενη μεταναστευτική πολιτική έχει μετατρέψει τη χώρα μας σ‘ ένα απέραντο στρατόπεδο εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπινων ψυχών, που αποτελούν θύματα ιμπεριαλιστικών πολιτικών και ύποπτων διεθνών και εγχώριων κυκλωμάτων. Έχει δε ως αποτέλεσμα, την καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων και την εμβάθυνση της ρωγμής στην ήδη αποπροσανατολισμένη και διχασμένη ελληνική κοινωνία.

Όλα αυτά οριοθετούν για τη χώρα μας το πλαίσιο πλήρους υποταγής και υποτέλειας με όλα τα χαρακτηριστικά μιας νέας ξένης κατοχής!


Η αντίσταση, ως ηθικά και συνταγματικά επιβαλλόμενη επιλογή

Επομένως, χρέος του κάθε έλληνα πολίτη είναι η αντίσταση, με οποιοδήποτε μέσο, για τη σωτηρία της χώρας, όπως επιτάσσει το άρθρο 120 του συντάγματος. Το διακύβευμα πλέον δεν είναι απλώς και μόνον η Δημοκρατία αλλά η ίδια η Πατρίδα. Με τη χώρα μας να βρίσκεται στο βωμό του θυσιαστηρίου για να εξυπηρετηθούν ξένα και αλλότρια συμφέροντα, οι μονομερείς ενέργειες από μέρους της για τη σωτηρία της δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση, αλλά επιβάλλονται ως πράξεις εθνικής κυριαρχίας.

Χωρίς ελεύθερη πατρίδα δεν μπορεί να υπάρχει λαός, όπως χωρίς ελεύθερο λαό δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατία, δικαιοσύνη και ευημερία.

Όπως αποδείχθηκε περίτρανα καθ’ όλη την περίοδο κατά την οποία οι δωσιλογικές κυβερνήσεις διαδέχονταν η μια την άλλη και ιδιαιτέρως μετά την πραξικοπηματική ανατροπή της λαϊκής ετυμηγορίας στο δημοψήφισμα του ΟΧΙ, η λογική της κοινοβουλευτικής ανάθεσης δεν μπορεί να σταματήσει τον οδοστρωτήρα του ευρω-ολοκληρωτισμού που μετατρέπει την πατρίδα μας από παράδειγμα αγώνων, δημοκρατίας και πολιτισμού σε δακτυλοδεικτούμενη γονατισμένη δουλοπαροικία. Ο λαός, απογοητευμένος πλέον, αντιμετωπίζει με απέχθεια και αποδοκιμασία κάθε τι που θυμίζει τα παραδοσιακά κόμματα (αδιαφάνεια, παραγοντισμός, λήψη και επιβολή αποφάσεων που αντιτίθενται στην εκφρασμένη βούλησή του, ανειλικρίνεια και… κουτοπόνηροι τακτικισμοί, αυτόκλητοι ηγετίσκοι, επίδοξοι «ηγεμόνες» κλπ).

Ωστόσο, η ιστορική εμπειρία καταδεικνύει ότι η μόνη ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση και τη συγκρότηση από τον ίδιο τον λαό ενός πατριωτικού και δημοκρατικού μετώπου, που θα αγωνιστεί για τη δημοκρατία και την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής που έχει επιβληθεί στη χώρα μας.


Η μετάβαση σ’ ένα δημοκρατικό και κυρίαρχο κράτος

Για να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν ομαλότερη μετάβαση της Ελλάδας από τη σημερινή της κατάσταση, προς την κατεύθυνση ενός δημοκρατικού και κυρίαρχου κράτους, με όρους εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, το πατριωτικό και δημοκρατικό μέτωπο, θα πρέπει να επιτύχει την αποδοχή και συμμετοχή της μεγαλύτερης δυνατής πλειοψηφίας του λαού, ως δύναμης διακυβέρνησης ώστε να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω θεμελιώδεις στόχοι:
1. Παραπομπή στη δικαιοσύνη όλων όσοι ενεπλάκησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην καταστροφή της χώρας και τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού. Πρωτίστως, εκείνοι οι οποίοι με πράξεις ή παραλείψεις τους, κατέλυσαν το Σύνταγμα, το πολίτευμα και το κράτος και προκάλεσαν χιλιάδες θανάτους συμπατριωτών μας αλλά και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, να παραπεμφθούν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, ακόμα κι αν οι δωσιλογικές κυβερνήσεις τους παράσχουν σήμερα ασυλία.
2. Άμεση κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και πάγωμα για τους πολίτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των οικονομικών ή νομικών υποχρεώσεων που απορρέουν από την εφαρμογή των μνημονίων, για να ανακουφιστεί άμεσα ο λαός και να επανεκκινηθεί η παραγωγική διαδικασία.
3. Άμεση καταγγελία και μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους, ως παράνομο, καταχρηστικό, επαχθές και απεχθές στους διεθνείς Ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους θεσμούς, με ταυτόχρονη παύση πληρωμών του υποτιθέμενου δημοσίου χρέους ως πράξη άσκησης εθνικής κυριαρχίας και διαφύλαξης της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών. Διεκδίκηση αποζημίωσης της χώρας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πολιτικές που επιβλήθηκαν.
4. Ακύρωση πρακτικά και νομικά κάθε σύμβασης, συμφωνίας, μνημονίου κλπ. που υπέγραψαν οι δωσιλογικές κυβερνήσεις και αντίκειται στο δικαίωμα άσκησης της εθνικής κυριαρχίας.
5. Οριστική έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε., καθώς επίσης και αποδέσμευση από άλλους υπερεθνικούς θεσμούς και μηχανισμούς όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και το ΔΝΤ. Εκκαθάριση εν λειτουργία και εθνικοποίηση των συστημικών τραπεζών. Άμεση ίδρυση εθνικοποιημένου/ κοινωνικοποιημένου κεντρικού τραπεζικού ιδρύματος, το οποίο θα εκδίδει το νέο εθνικό νόμισμα και εφαρμογή ειδικού νομοθετικού πλαισίου προστασίας της οικονομίας και της νομισματικής πολιτικής, ειδικά στην περίοδο της μετάβασης, αλλά και μακροπρόθεσμα.
6.Ανασυγκρότηση της άμυνας της χώρας στην βάση ενός ανεξάρτητου κυρίαρχου κράτους, , κλείσιμο των ξένων  στρατιωτικών βάσεων και αποχώρηση από το ΝΑΤΟ. 
7. Δημιουργία νέου δημοκρατικού συντάγματος από τον λαό, που θα επισφραγίσει την αναγέννηση του ελληνικού κράτους. Θα προάγεται η ισονομία, η ισηγορία και η ισότητα και θα κατοχυρώνεται το δικαίωμα του λαού να ασκεί διαρκή έλεγχο μέσω της λογοδοσίας και της ανάκλησης κάθε δημόσιου λειτουργού. Με την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, ο λαός θα αποφασίζει για το πολιτικό και οικονομικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που καθορίζει την περίοδο της πιο ραγδαίας -πιθανότατα ολοκληρωτικής- επίθεσης που δέχεται ο λαός και η πατρίδα και προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι στόχοι που προαναφέρθηκαν, απαιτείται η ανάδειξη στην καθημερινή πράξη, της ενότητας και της μετωπικής δράσης. 

Με την αλληλεγγύη, την αγωνιστικότητα και την αταλάντευτη στάση των πολιτών, να σπάσουν οι τεχνητές διαχωριστικές γραμμές και τα ψευτοδιλήμματα που βάζει το καθεστώς ως εμπόδιο της παλλαϊκής ενότητας.

Να δημιουργηθούν δηλαδή οι πολιτικές προϋποθέσεις και συμμαχίες, ώστε να ανακάμψουν οι αγωνιστικές λαϊκές κινητοποιήσεις και να ανασυνταχθούν οι οργανωμένες κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις σε ένα ευρύ δημοκρατικό πατριωτικό μέτωπο, από τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία του λαού. Η διαρκής παρουσία των πολιτών στην πολιτική καθημερινή δράση και η ενεργή συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων, είναι η μόνη εγγύηση εφαρμογής του πλήρους σχεδίου σωτηρίας και ανασυγκρότησης που θα διαμορφωθεί με την ουσιαστική ανάληψη της εξουσίας από τον ίδιο τον οργανωμένο λαό.


Η πρωτοβουλία «Δρόμος Ανοιχτός»

Η πρωτοβουλία «Δρόμος Ανοιχτός», δημιουργήθηκε από δημοκράτες πολίτες, που έχουν συνειδητοποιήσει την επιτακτική ανάγκη της κοινωνικοπολιτικής συστράτευσης όλων των οργανώσεων, φορέων, κινημάτων και μεμονωμένων πολιτών, χωρίς ιδεολογικούς, θρησκευτικούς και φυλετικούς διαχωρισμούς για τη δημιουργία ενός ευρέως, ενωμένου, λαϊκού δημοκρατικού μετώπου, για την απελευθέρωση και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης με όρους λαϊκής και εθνικής ανεξαρτησίας.

Όσοι αντιλαμβάνονται ότι η πατρίδα μας βρίσκεται υποδουλωμένη και θέλουν να αγωνιστούν για την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Δημοκρατία και την οικονομική ανασυγκρότηση σε όφελος του λαού, μπορούν να είναι μέλη της πρωτοβουλίας.

Κοινές μας αρχές και επιδιώξεις αποτελούν: 
* Η επαναφορά του λαού στην πρώτη γραμμή των δημοκρατικών αγώνων για την απελευθέρωση της πατρίδας.
* Η ανατροπή του προδοτικού οικονομικοπολιτικού καθεστώτος και η ανάκτηση της χώρας από τον λαό της.
* Η αποδέσμευσή της χώρας, από το θανατηφόρο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ένωσης και της ευρωζώνης.
* Η αυτοδιάθεση του λαού με σεισάχθεια, ανάκτηση των παραγωγικών δυνατοτήτων και του οικονομικού ελέγχου της χώρας, καθώς και η εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας.

Σ’ αυτήν την κρίσιμη καμπή και με ένα λαό αποπροσανατολισμένο και καθημαγμένο, το μόνο χρέος των πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων αυτού του τόπου, είναι η ευρεία κοινωνικοπολιτική συστράτευση σε ένα λαϊκό δημοκρατικό Μέτωπο, που θα αποτελέσει τη γραμμή άμυνας και αντεπίθεσης για την απελευθέρωση και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης με όρους λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας.

Ενός όσο το δυνατόν πλατύτερου μετώπου, με ενιαίο συντονισμό και συλλογική δράση, που θα πηγάζει από τη βάση της κοινωνίας και δεν θα θυμίζει σε τίποτα συγκυριακές και ευκαιριακές συμπορεύσεις «περιορισμένης ευθύνης», μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής ορθότητας, που επέβαλε το υφιστάμενο φαύλο πολιτικό σύστημα. Η συγκρότηση μετώπου -που σημαίνει εξ ορισμού ανοχή σε αποκλίνουσες απόψεις- δεν αποτελεί πολιτικό στόχο που περιορίζεται μέσα σε στενά ιδεολογικά όρια, αλλά μια κορυφαία ιστορική αναγκαιότητα.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, καμία πολιτική οργάνωση δεν μπορεί από μόνη της να αποτελέσει αυτό το Μέτωπο.

Γι’ αυτό ο «Δρόμος Ανοιχτός» θα αγωνιστεί οργανωμένα ώστε ο λαός να ενώσει τις δυνάμεις του, ανοίγοντας τον δρόμο για την Ελευθερία, την εθνική Ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία στην πατρίδα μας.
Δρόμος ανοιχτός για ενότητα και οργανωμένο αγώνα!

13 Νοεμβρίου 2016
9 σχόλια :

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κούφια λόγια καί τετριμμένα! Ποία είναι η ιδεολογική σας ταυτότητα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. συντροφοι του ανοικτου δρομου,τι λετε για τα καυμενα τα προσφυγακια απο την αλγερια και το πακισταν?Τι γνωμη εχετε για την ισλαμικη εισβολη που δεχεται η χωρα μας αλλα και ο δυτικος κοσμος στα πλαισια της τζιχαντ που συνεχιζεται επι 1200 χρονια?Χωραει η χωρα μας πολλα ή λιγα εκατομμυρια τζιχαντιστων όπως μας λενε οι πουλημενες κυβερνησεις της εοκ της αριστερας και της δεξιας?.Και το επαμ ακομα παραδεχεται οτι χωρανε ολοι οι φιλοι μας οι μοτζαχεντιν,πολλα ή και περισσοτερα εκατομμυρια προσφυγων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. πολύ σωστά όλα αυτά.Επίσης συμφωνούν και το επαμ και η ανταρσυα και ομάδες της αριστερας πχ κκε μλ κα στην αγ παρασκευη Χολαργό Χαλάνδρι υπάρχει ομάδα του ανοιχτού δρόμου?καλή επιτυχια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μια απο τα ιδια.. Χωρις ιδεολογικους διαχωρισμους ναι αλλα χωρις θρησκευτικους κ φυλετικους,ΠΩΣ?Αυτοι ζητουν να πεθανουν οι απιστοι.Η μπορουμε να αγωνισθουμε με εναν ασιατη παραδειγμα,που εχει αλλη κουλτουρα,ιστορια κ τοσα αλλα..Χωρις να ειναι ρατσιστικο το θεμα μου αλλα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.Κ πιστευω οτι ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ειστε <> καποιων.Αφηστε λοιπον τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ <>

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό που χρειάζεται ειναι: Πρόταση-σχέδιο για το πως, δηλαδή με τι υλικά/πολεμοφόδια (ανθρώπους, ιδέες-προτάσεις-τεκμηριώσεις, αξιοποίηση πεπραγμένων δηλαδή όλων των οικονομικο/δικαιιο/κινηματικών πεπραγμένων και δυνατοτήτων) και με ποιες μεθοδεύσεις θα προχωρήσει πάντα με δημοκρατική συμμετοχή αντισταση και απελευθέρωση.Στη διάθεση του ανοιχτού δρόμου για όλα αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τόσα σχόλια και καμία απάντηση, ενδεικτικό δημοκρατικής συμμετοχής και διάθεσης από την συντακτική ομάδα του φορέα. Απογοήτευση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Θά συμφωνήσω σε ολα. Πώς ρε παιδιά θά γίνει όλο αυτό το ευχολόγιο; Δηλαδή με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να αφυπνίσουμε τόν απογοητευμενο Νεοέλληνα. Οι περισσότεροι από μας που συμφωνουν με όσα διακηρυττε δεν είμαστε για να βγαίνουμε στους δρόμους. Πειτε μας γαμωτο πώς θά γίνουν όλα αυτα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή