Άκου, Κούλη!


Του Κώστα Γιαννιώτη

Ακόμα και οι πιο ‘’υπάκουοι’’ και χαμερπείς υπάλληλοι, που έχουν ειδικότητα στο γλείφειν και το υπακούειν, έχουν ένα όριο, ένα φερετζέ και μια στοιχειώδη τσίπα –που κατ` ευφημισμόν την αποκαλούν αξιοπρέπεια- που κάποιες στιγμές τους οδηγεί στην αντίδραση του... ‘’αε στο διάολο, ρε μαλάκα’’!

Οι ντόπιοι όμως –πρώην και νυν- τοποτηρητές των διαταγών της ευρωαμερικανικής μαφίας, που θέλουν να αποκαλούν τους εαυτούς τους... ‘’ελληνική κυβέρνηση’’ έχουν χάσει ακόμα και το φερετζέ!

Συνδιασκέπτονται στο Βερολίνο για το μέλλον του προβλήματος της Λιβύης, και η Ελλάδα, που ρισκάρει τα μέγιστα με αυτό το πρόβλημα, θεωρήθηκε... παρίας σ` αυτήν τη συνδιάσκεψη!

Και κλείνουν τις πόρτες και ‘’συνδιασκέπτονται’’ για μας, χωρίς εμάς!

Κι αντί –έτσι λέω εγώ τώρα, φαντασιονώμενος μια κυβέρνηση με κοχόνες και ίχνη ντροπής- να σπάσουν τις πόρτες της συνδιάσκεψης και να μπουκάρουν μέσα με τσαμπουκά, απαιτώντας το σεβασμό της εθνικής μας κυριαρχίας, παρακαλούν το Χαφτάρ, (που του αναγνωρίζουν ότι έχει ούμπαλα και φορά δικαίως παντελόνια) να εκλιπαρήσει εκ μέρος ‘’μας’’ να ακυρωθεί το μνημόνιο ΑΟΖ Άγκυρας Τρίπολης!

 Άκου, Κούλη!
Μπορεί ο πατέρας σου να έχτισε μπόλικα φέουδα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει φέουδό του ολόκληρη την Ελλάδα!

Μπορεί να είπε ότι ‘’το κόμμα το κληροδοτεί στον Κούλη του’’, αλλά η χώρα μου δεν είναι κόμμα του πατέρα σου, ούτε η γη μου που αναπαύονται οι γονιοί μου, οικόπεδό σου να το παραχωρήσεις στους αφέντες σου!

Μπορεί να άφησε εσένα να ολοκληρώσεις τη εμμονική φαντασίωσή του και να ξεπουλήσεις τη χώρα –μπιρ παρά- στα κοράκια που γυροφέρνουν στον ουρανό της πατρίδας μου εδώ και  χρόνια τώρα!

Μπορεί η ‘’αντιπολίτευση’’ –αξιωματική και μη- να παίζει το παιχνίδι σου, αλλά να ξέρεις και συ και η ‘’αντιπολίτευσή’’ σου, ότι τα πάντα σ` αυτόν τον τόπο είναι υποθήκες – όχι σαν αυτά των τραπεζών, αλλά  υποθήκες αίματος- που θα απαιτήσουν εξόφληση!

Μπορεί να μοιάζω με Κασσάνδρα, αλλά εάν υπάρχει σ` αυτόν τον τόπο έστω κι ένας νοήμων, θα έχει καταλάβει ότι το παιγνίδι είναι... ‘’στημένο και στα μέτρα σας’’!
Στημένος ακόμα και ο ΥΠΕΘΑ σου, που σε συνέντευξή του τόλμησε να ξεστομίσει ότι... εάν παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας, και ΑΝ χρειαστεί,  θα... σκεφτούμε ποια θα είναι η αντίδρασή μας!!

Τότε θα το σκεφτούμε;
Κι ΑΝ χρειαστεί;
Όταν θα μας πηδήσουν;;

Άκου, Κούλη!
Να μην κοιμάστε ήσυχοι, εσύ και το σινάφι σου!
Και με την πρώτη ευκαιρία που θα συναντηθείς με το Alexi και τη Φωφώ, διαμήνυσέ τους αυτό το τελευταίο!

Όσο για τους εταίρους σου στη φασιστική ΕΕ, γλείφτους τα παπούτσια όσο θέλεις, εσύ κι όσοι σέρνονται κοντά σου και στη ‘’λογική’’ σου, αλλά αφήστε τη χώρα έξω από τις δοσοληψίες σας!





Δρόμος ανοιχτός

3 σχόλια :

  1. Δεν κατανοώ την οργή του συντάκτη απέναντι στο πολιτικό προσωπικό.Το να απαιτής από ένα Κουίσλιγκ,να μη συμπεριφέρεται σαν Κουίσλιγκ,είναι σα να απαιτής,να σου βγάλη μια μηχανή του καφέ πορτοκαλάδα.Σημασία έχη,να εγκαταλείψωμε επιτέλους σα λαός τις αυταπάτες μας κ να συνειδητοποιήσωμε,ότι δεν είμαστε πια κυρίαρχο κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης όλοι αυτοί κάνουν την δουλειά τους αυτήν για την οποία πάντα προοριζόταν. Το θέμα
    είναι οι υπόλοιποι τι κάνουν.Αν μόνο αρθρογραφούν μέσα από το καραούλι μιας ιστοσελίδας,
    τότε το χάσαμε το κορμί πατριώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή