Οι εμμονικοί της ευρωλαγνείας ξεπουλούν και την ΕΛΒΟ

Μπορεί η αξιολόγηση να μην έκλεισε, αλλά η πολύπαθη Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ΑΒΕ (ΕΛΒΟ) που εντάχθηκε στο υπερταμείο ως… προαπαιτούμενο. ξεπουλιέται! Η διαδικασία του δημόσιου διαγωνισμού ξεκίνησε την Δευτέρα 24 Απριλίου και αφορά στο σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Τεράστιας αξίας «αντικείμενο» αν σκεφθεί κανείς ότι οι εγκαταστάσεις της καταλαμβάνουν έκταση 270.000 τ.μ. με καλυμμένη επιφάνεια 60.000 τ.μ. Επίσης, διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 8.660 KW και θερμική ισχύ 17,5 MW και επιπλέον ανταλλακτικά πολύ μεγάλης αξίας, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ειδικευμένο προσωπικό και φυσικά την υπεραξία της εταιρείας που προκύπτει από την δυναμική παρουσία της στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Κι όλα αυτά χωρίς να συνυπολογισθεί η τεράστια σημασία της εταιρείας για την ελληνική άμυνα.

Την αξία όλων των προαναφερθέντων περιουσιακών στοιχείων, οι εμμονικοί της ευρωλαγνείας τα αντιστοιχίζουν με το ευτελέστατο τίμημα των 10 εκατ. ευρώ, που είναι η κατώτατη τιμή προσφοράς και με λήξη προθεσμίας για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών την 15η Μαΐου.

Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και μάλιστα με εξευτελιστικούς όρους, έχει πάρει από καιρό διαστάσεις εσχάτης προδοσίας! Ο,τιδήποτε θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό ουσιαστικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης προς όφελος της χώρας και του ελληνικού λαού «χαρίζεται» -και μάλιστα εσπευσμένα- σε ιδιώτες! Κάθε μέρα που περνά το καθεστώς οικονομικής κατοχής, σε αγαστή συνεργασία με το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό και τα ντόπια διαπλεκόμενα συμφέροντα, στραγγίζει και τις τελευταίες σταγόνες ικμάδας της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, απογυμνώνει το δημόσιο από τομείς εξαιρετικής σημασίας όπως την παραγωγή και διακίνηση ενέργειας, τις τηλεπικοινωνίες αλλά και την έστω μερική αμυντική αυτάρκεια και ικανότητα της Ελλάδας. Κι όλα αυτά, με πρόσχημα ένα εντελώς παράνομο -σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Διεθνούς Δικαίου- δημόσιο χρέος.
______________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________

Η μόνη ελπίδα σωτηρίας είναι να γίνει αντιληπτή η ανάγκη κοινωνικοπολιτικής συστράτευσης όλων των οργανώσεων, φορέων, κινημάτων και μεμονωμένων πολιτών, χωρίς ιδεολογικούς, θρησκευτικούς και φυλετικούς διαχωρισμούς για τη δημιουργία ενός ευρέως, ενωμένου, λαϊκού δημοκρατικού πατριωτικού μετώπου, για την απελευθέρωση και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης με όρους λαϊκής και εθνικής ανεξαρτησίας. Πριν είναι πολύ αργά…


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου