Εξαγωγή παρακμής στο Ευρωκοινοβούλιο


Εικόνα παρακμής αναδύεται από τα ευρωψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, των δύο μεγαλύτερων κομμάτων δηλαδή. Τηλεοπτικοί μαϊντανοί, πολιτικά αναλφάβητοι, άνθρωποι που δεν ξέρουν καν τι ρόλο έχει η Ευρωβουλή, ούτε που βρίσκεται, με μόνο εφόδιο κάποια αναγνωρισιμότητα , φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν την δύστυχη χώρα, σε ένα δύσκολο πεδίο όπου λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις για τεράστιας σημασίας θέματα, που αφορούν τη ζωή, την οικογένεια, την οικονομία, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου εκατομμυρίων πολιτών. 

Ταυτόχρονα, μέχρι στιγμής η προεκλογική εκστρατεία που ουσιαστικά έχει αρχίσει, θυμίζει τηλεοπτική αντιπαράθεση και όχι πολιτικό διάλογο, πάνω σε θέσεις και πολιτικές.  Μηδενικές προτάσεις και ιδέες για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Καμία , έστω και στοιχειώδη επεξεργασία θέσεων. Κόμματα χωρίς στόχους, χωρίς εθνική ατζέντα, χωρίς καν να προσπαθούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των πολιτών. Η πολιτική μιζέρια απλώνεται στη χώρα της παρακμής και θέλουμε να την εξάγουμε και στις Βρυξέλλες.

Ενδεικτικά μόνο: Πύρρος Δήμας, Γιώργος Αυτιάς, Ελεονώρα Μελέτη , Νόνη Δούνια Νίκος Παππάς, Δημήτρης Παπανώτας, Νάσος Παπαργυρόπουλος (survivor) κ.α. “κοσμούν” τα ψηφοδέλτια. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι κάποιοι από αυτούς θα εκλεγούν. Για τη ΝΔ δεν έχει κανείς να πει πολλά. Είναι ένα κόμμα που περισσότερο μοιάζει με εμπορική επιχείρηση, παρά με πολιτικό οργανισμό. Οπότε οι απαιτήσεις είναι μικρές. Υπάρχουν και σοβαροί επιστήμονες στα ψηφοδέλτια, αλλά κανείς δεν τους έδωσε την παραμικρή σημασία, καθώς τους "κατάπιαν" ήδη οι τηλεπανελίστες και όσοι έχουν περάσει έστω και για λίγο μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες. Θα έχει τρομερό ενδιαφέρον για τους λογικούς Έλληνες να γίνουν μερικά ντιμπέιτ μεταξύ όλων αυτών με θέμα το κράτος δικαίου, την κατάσταση των αγροτών, τον ρόλο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στη ζωή μας.Πραγματικό σοκ δηλαδή...

Και ο ΣΥΡΙΖΑ, Αριστερό υποτίθεται κόμμα, τι ντροπή είναι αυτή; Κομματικά στελέχη μετά βίας ψηφίστηκαν. Και όταν μετά βίας ψηφίζονται από ένα μικρό κομματικό κοινό, με την προσθήκη περαστικών ή “φίλων” πως θα προσελκύσουν εκατομμύρια ψηφοφόρους από την κοινωνία; και πέραν αυτών, ποιο είναι το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ -Κασσελάκη στην κοινωνία; σίγουρα όχι ότι θα δώσει μάχη για δικαιώματα, εργασιακά, κράτος δικαίου, ελευθερίες, ενέργεια κλπ. Οι νέες παρέες του Κασσελάκη, παίρνουν τη ηνία. Από τα πρωινάδικά, τα ριάλιτι και το πολιτικό μηδέν, στην ευρωβουλή.

Έχουμε ό,τι μας αξίζει;

Πηγή: omegapress.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου