Δεν κρύβεται κανείς στην κυβέρνηση για την μειοδοσία ... Χάγη και θαλάσσιες ζώνες


Του Περικλή Δανόπουλου

Πιο ξεκάθαρη και πιο κυνική δήλωση για επερχόμενη εθνική μειοδοσία, δεν πρέπει να έχει ξαναβγεί από χείλη άλλου Έλληνα Πρωθυπουργού:

"Απαντούμε, δεν προκαλούμε. Και με στιβαρότητα προσβλέπουμε να επικρατήσει, επιτέλους, η λογική στη γειτονική μας χώρα. Ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει ένας καλόπιστος διάλογος. Βασισμένος στο Διεθνές Δίκαιο και στον αμοιβαίο σεβασμό για τη μία διαφορά που αποτελεί το αντικείμενο συζήτησης και ενδεχόμενης προσφυγής σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο: Την οριοθέτηση Θαλασσίων Ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο"

Είναι οριστικό, δεν κρύβεται κανείς στην κυβέρνηση. Οι τροχειοδεικτικές βολές έχουν γίνει εδώ και καιρό από την Ντόρα. Πέρα από τις πομφόλυγες και την ανέξοδη ρητορική του νηφάλιου ''τσαμπουκά'', ο τύπος το λέει ξεκάθαρα.... Χάγη και θαλάσσιες ζώνες (;;).

Είναι μια θλιβερή συνέχεια από το να μην είμαστε μοναχοφάηδες του αλήστου μνήμης Κοτζιά. Και αποτελεί μια άμεση προειδοποίηση προς τον Ελληνικό λαό, να αρχίσει να συνειδητοποιεί πως θα πρέπει σιγά σιγά να ξεχνά την κυριαρχία των νήσων και φυσικά την ίδια την νήσο Μεγίστη.Και ασφαλώς κανείς δεν θα έβαζε το χέρι στην φωτιά για ενδεχόμενες νέες παραχωρήσεις.

Το πολιτικό κεφάλαιο της πιο κομπραδόρικης Ελληνικής κυβέρνησης που πέρασε από την χώρα, εξαντλείται. Η εθελοδουλεία της και η τυφλή υποταγή σε έξωθεν εντολές, είναι ολοφάνερη, μαζί με την ανικανότητα της στην διαχείριση της πανδημίας και σε κάθε κοινωνικό θέμα που προκύπτει.

Το δυστύχημα είναι, ότι αφενός πολύς κόσμος, δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς λέει ο κάθε ανίκανος ηγέτης, εστιάζοντας στο κοντράστ, ανάμεσα στο άσπρο πουκάμισο και το μελετημένα μαύρο από τον ήλιο χρώμα, αποτέλεσμα των διακοπών διαρκείας....

Και το αμέσως χειρότερο, να μην υπάρχει η πολιτική εκείνη δύναμη, με εθνικούς και κοινωνικούς στόχους, που θα ανατρέψει την φαυλότητα.

Και για το τελευταίο, ας μην αισθανόμαστε αμέτοχοι...

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου