Ρεαλισμός η υποτέλεια και η απώλεια κυριαρχίας μέσω της ''ανυποχώρητης υποχωρητικότητας'' ;


Του Περικλή Δανόπουλου

Η συνεχιζόμενη έκρυθμη κατάσταση στο Αιγαίο,όχι μόνο οδηγεί σε λύσεις επώδυνες για την χώρα, αλλά διαμορφώνει νέες τάσεις σε κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας και ειδικά στην νεολαία.

Ο Γερμανός Υπεξ Χάϊκο Μας, δήλωσε πεπεισμένος πως ο διάλογος ανάμεσα στις δυο πλευρές, θα φέρει κοινά αποδεκτή λύση.ενώ ο Τσαβούσογλου, συνέχισε τις απειλές, λες και δεν είχε συνομιλίες με τον Γερμανό ομόλογό του.

Κι εδώ, η τακτική της ''ανυποχώρητης υποχωρητικότητας'', συνεχίζεται ως τακτική, διαχρονικά, με το νέο δόγμα να επικρατεί,''ας μην είμαστε μοναχοφάηδες''.

Το τραγικό στην ιστορία, είναι η συστηματική προσπάθεια, να περάσει στην κοινωνία η άποψη του ρεαλισμού. Με το διεθνές δίκαιο, με αλληλοκατανόηση ανάμεσα στις δυο πλευρές, θα βρεθεί η χρυσή τομή. Παράλληλα θα πρέπει να εγκαταλείψουμε το μαξιμαλιστικό εθνικό μας αφήγημα και να συνεργαστούμε για το κοινό μας καλό.

Τι σημαίνουν όλα αυτά πρακτικά; Η Ελλάδα θα πρέπει να παραχωρήσει φυσικά, ότι συμφωνηθεί. Η Τουρκία δεν πρόκειται να παραχωρήσει τίποτα και ακόμα και αν διαμορφωθεί μια νέα συνθήκη καλής γειτονίας, δεν υπάρχει κανένα εχέγγυο, ότι θα καταλαγιάσει ο Τουρκικός αναθεωρητισμός και η επεκτατικότητα.

Δεν πρόκειται να μπουν στο ζύγι Ελληνικές διεκδικήσεις. Δεν πρόκειται να ζητηθεί πχ. από την Ελληνική κυβέρνηση, η αποχώρηση του στρατού κατοχής από την Κύπρο. Δεν τίθενται τέτοια ζητήματα και αυτό σημαίνει πως το διεθνές δίκαιο το οποίο μπαίνει στο τραπέζι, τηρείται όπως βολεύει την γείτονα.

Αλλά η μεγαλύτερη ζημιά, που αρχίζει από τα σχολεία και υπάρχουν video γι αυτό, είναι η πλύση εγκεφάλου στην νεολαία, ότι όλα αυτά δεν την αφορούν και ότι κανείς δεν θα πολεμήσει για την Ελλάδα. Είτε μέσω της νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας που οραματίζεται κέρδη από την καλή γειτονία, είτε από την ''ψευτοαριστερή'',που αρνείται τον πόλεμο για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού κεφαλαίου.

Δεν ξέρω το σημείο βρασμού μια κοινωνίας σαν την Ελληνική ποιό είναι. Ξέρω όμως πως όλη αυτή η ιστορία με την πανδημία και τα μέτρα, η οικονομική κρίση που θα αυξηθεί δραματικά και ενδεχόμενη εθνική ταπείνωση, δοκιμάζουν επικίνδυνα τις αντοχές μας δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες.

Επειδή ιστορικά, τα πάντα μπορεί να δημιουργηθούν από ένα τυχαίο γεγονός, ας προσέχουν κάποιοι, κυβερνητικοί και παπαγαλάκια, διαδικτυακοί μυαλοπώληδες κλπ, γιατί η έκρηξη δεν είναι τόσο μακριά απ' όσο πιστεύουν

Και τότε, η καιόμενη βάτος, θα τσουρουφλήσει άσχημα , τον όποιο... Μωυσή βρεθεί μπροστά της...

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

  1. Έτσι έχει δυστυχώς η κατάσταση.Ωστόσο επανηλημμένα στην ιστορία κ οχι μονο της χώρας μας,το εθνικό εγινε η αφορμή για εναν ξεσηκωμό του λαού ενάντια στους ντόπιους δυνάστες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή