Λάθος της ΕΕ να αγνοεί την Κύπρο έναντι της Τουρκίας


Του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου *

Δύσκολη η ‘μάχη των Βρυξελλών’, καθώς η Ευρώπη έχει επικεντρωθεί στον ελληνοτουρκικό διάλογο για να αποφύγει την υιοθέτηση κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Κι εδώ γίνεται το μεγάλο λάθος της Ευρώπης, που την οδηγεί ακόμα πιο κοντά προς τη διάλυσή της: Αγνοεί δύο NAVTEΧ της Τουρκίας για έρευνες στην Κυπριακή υφαλοκρηπίδα, αγνοώντας έτσι ότι και η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος – μέλος που συνεχίζει να υφίσταται την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα.

Ευτυχώς, η κυπριακή κυβέρνηση έχει μπλοκάρει τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, πράξη πολύ σωστή για να πετύχει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Συνεπώς, η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατά της Ε.Ε. Για τον λόγο αυτόν δεν θα πρέπει να συμφωνήσει η Ελλάδα σε κανένα διμερές διάλογο με την Τουρκία τη στιγμή που η Άγκυρα συνεχίζει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους – μέλους.

Και αυτό θα το κάνει για να προστατεύσει τα συμφέρονται της Ε.Ε. που παραβιάζονται από την Τουρκία στην Κύπρο.

Αυτονόητο, βέβαια, είναι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μπλοκάρει τις κυρώσεις προς τη Λευκορωσία.

* Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος υπηρέτησε ως πρέσβης της Ελλάδος στην Αρμενία, την Πολωνία, τον Καναδά, ως Γ.Γ. του ΟΣΕΠ (2006-12) και ως Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών. Για την αντιμνημονιακή του αντίσταση του αφαιρέθηκε με προεδρικό διάταγμα το 2013 ο τίτλος του πρέσβη επί τιμή, που του επεστράφη το 2016.

Πηγή: ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

  1. Χρειάζεστε χρηματοδότηση; Ψάχνετε για Οικονομικά; Αναζητάτε χρηματοδότηση για να διευρύνετε την επιχείρησή σας; Βοηθάμε άτομα και εταιρείες να αποκτήσουν χρηματοδότηση για την επέκταση των επιχειρήσεων και να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση που κυμαίνεται από οποιοδήποτε ποσό. Λάβετε χρηματοδότηση με προσιτό επιτόκιο 3%, Χρειάζεστε αυτήν τη χρηματοδότηση για επιχειρήσεις και για την εκκαθάριση των λογαριασμών σας; Στη συνέχεια, στείλτε μας ένα email τώρα για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή