Το κυβερνητικό άλλοθι του διχασμού, οι διαδηλώσεις και ο κορονοϊός

 

Πολύ συζήτηση περί διχασμού τα τελευταία 24ωρα με ταυτόχρονη στοχοποίηση των διαδηλώσεων σε σχέση με την εξάπλωση του κορονοϊού. Συγκεκριμένος  καθηγητής ιατρικής εμφανίζεται κάθε ημέρα στις τηλεοράσεις για να επισημάνει τον τεράστιο κίνδυνο που προκαλούν οι διαδηλώσεις. Δεν θα αμφισβητήσουμε εμείς την επιστημονική του επάρκεια, αλλά δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι δεν έχει πει ούτε μία λέξη για τα μέσα μεταφοράς, τους χώρους εργασίας στους οποίους θα μπορούσε να υπάρχει τηλεργασία καθολική ή σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά και άλλα πολλά στα οποία δεν αναφέρεται.

Όσο για το διχασμό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν μπορεί να τον επικαλείται η όποια κυβέρνηση για να κάμψει τις διαφωνίες που έχει ο κόσμος για το έργο της. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να περνά με το έτσι θέλω ,ότι θέλει από τη Βουλή και να απαιτεί επιτακτικά να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Δεν είναι δυνατόν η χώρα να “καίγεται” από τεράστια προβλήματα όπως η υγειονομική κρίση , η οικονομία και τα ελληνοτουρκικά και η κυβέρνηση να σπεύδει να περάσει αμφιλεγόμενα -τουλάχιστον- νομοσχέδια για την Παιδεία ,γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι θα βάλει απέναντι της όλη τη νεολαία. 

Καλό θα ήταν πρώτη η κυβέρνηση να είχε σκεφτεί ότι δεν είναι ώρα να ανοίξει θέματα που γνώριζε ότι θα έβγαζαν κόσμο στον δρόμο, επιβαρύνοντας έτσι το ρίσκο εξάπλωσης του κορονοϊού. Έχει χρόνο μέχρι το τέλος της 4ετίας της, εκτός αν πράγματι έχει στο μυαλό της πρόωρες εκλογές και θέλει να πάει σ΄ αυτές χωρίς “εκκρεμότητες”.

Όσο για τη διάδοση του κορονοϊού μέσω διαδηλώσεων ο λόγος στην κυρία Α.Λινού.


Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου