Με πλάτες στο ΝΑΤΟ η παραστρατιωτική ομάδα που οργάνωνε το ξέπλυμα των ναζί στην Κρήτη

 

Στη ματαίωση της κατάπτυστης εκδήλωσης απόδοσης τιμών στους ναζί αλεξιπτωτιστές που συμμετείχαν στην εισβολή στην Κρήτη, επ’ αφορμή της 80ής επετείου της Μάχης της Κρήτης, οδήγησαν οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίησή της από τον ακροδεξιό, παραστρατιωτικό Σύνδεσμο Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών.

Να σημειωθεί πως η παραστρατιωτική αυτή ομάδα, με έδρα το Σαλέρνο της Ιταλίας και με κέντρο εκπαίδευσης στη Σλοβακία, έχει τις πλάτες του ΝΑΤΟ, του οποίου, όπως δηλώνει, έχει αναγνωριστεί και ως «επίσημος προμηθευτής» (NCAGE code AN876).

Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι πως την επόμενη βδομάδα (21 – 25/4) στο πρόγραμμά της έχει «σχολείο» στα αλεξίπτωτα στην… Ουκρανία με εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ!

Οπως άλλωστε «αυτοπαρουσιάζεται» στην ιστοσελίδα της, η παραστρατιωτική αυτή οργάνωση αποτελεί «εφεδρική μονάδα προσηλωμένη να υποστηρίξει το ΝΑΤΟ και τις φιλικές χώρες σε καιρούς ανάγκης» και για τον σκοπό αυτό διαθέτει «αερομεταφερόμενη εθελοντική μονάδα εφέδρων».

Αλλωστε, ο Σύνδεσμος κομπάζει ότι μέλη του είναι «κυρίως εν ενεργεία, έφεδροι και απόστρατοι στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΝΑΤΟ και φιλικών χωρών», που «έχουν εκτενή επιχειρησιακή εμπειρία σε πολεμικά μέτωπα, από τα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, έως τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία» και ότι βρίσκεται «σε επαφή και καλή, στενή συνεργασία με ελίτ στρατιωτικές μονάδες» σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ουκρανία.

Σε ό,τι αφορά την άθλια εκδήλωση που ήθελαν να οργανώσουν στην Κρήτη, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, απ’ την ιστοσελίδα του Συνδέσμου αποσύρθηκαν και η πρόσκληση για την εκδήλωση αλλά και τα ονόματα των δύο εκ των τριών Ελλήνων στελεχών του που βρίσκονται στο ΔΣ και την Εκτελεστική Επιτροπή του παραστρατιωτικού σώματος, ένας εκ των οποίων εν ενεργεία αστυνομικός και έτερος γνωστός για τις σχέσεις του με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Την ίδια ώρα, η επιδίωξή τους να «ξεπλύνουν» τους ναζί και μαζί το σύστημα που τους θρέφει και τους αξιοποιεί για τις βρώμικες δουλειές του και η αξιοποίησή τους για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, που έχουν άλλωστε ως στόχο το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, φαίνονται και απ’ την επιστολή που έστειλε ο πρόεδρός της, Ιταλός Τζ. Φέστα, όπου ισχυρίζεται πως «παρεξηγήθηκαν» οι προθέσεις τους, επαναλαμβάνει τους όρκους πίστης στην «ευρωπαϊκή ενότητα», επικαλείται μια κάποια «αδερφοσύνη» των αλεξιπτωτιστών «χωρίς καμία διάκριση εθνικότητας, φυλής, πολιτικής άποψης και θρησκείας». Για να καταλήξει με ένα νέο «ξέπλυμα» στους ναζί εγκληματίες, υπερασπιζόμενος την απόδοση τιμών στη «γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών» και την ανακοίνωση πως η εκδήλωση δεν θα γίνει, «σεβόμενοι το αίτημα των αυτοχθόνων Ελλήνων».

Πρώτη δημοσίευση: rizospastis.gr


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου