«Τιμές Βρετανίας με μισθούς Βουλγαρίας στην Ελλάδα»–Ανάλυση Guardian με «καρφί» για την κυβέρνηση


Το δυσβάσταχτο κόστος ζωής, η ακρίβεια και το χάσμα μεταξύ προνομιούχων και μη στην Ελλάδα, μπήκαν στο «μικροσκόπιο» του Guardian με αφορμή την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

«Η φιλοεπιχειρηματική κυβέρνηση του Μητσοτάκη δέχεται αυξημένες πιέσεις για να αντιμετωπίσει την επιδεινούμενη κρίση διαβίωσης. Τα συνδικάτα ζητούν αξιοπρεπείς μισθούς απέναντι στην εκτίναξη του κόστους ζωής και τη διεύρυνση της ανισότητας του πλούτου.

Οι ηγεσίες των συνδικάτων έχουν κατηγορήσει την κεντροδεξιά κυβέρνηση για αδυναμία αντιμετώπισης του κλιμακούμενου πληθωρισμού, υποστηρίζοντας ότι το αυξανόμενο κόστος ζωής έχει διαβρώσει το βιοτικό επίπεδο, σε σημείο που πολλοί Έλληνες δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Αναγκάζονται να τα βγάλουν πέρα με κατώτατο μισθό μικρότερο των 900 ευρώ το μήνα, σε μία χώρα που οι τιμές στη λιανική, στην ενέργεια, στις τηλεπικοινωνίες, είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Η Αριστερά έχει συχνά ισχυριστεί ότι οι λιγότερο προνομιούχοι, αναγκάζονται να πληρώνουν «τιμές Βρετανίας με μισθούς Βουλγαρίας. Ο Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πρόσφατα να αυξήσει στα 950 ευρώ τον κατώτατο μισθό, αλλά με το κόστος στέγασης να αυξάνεται συνεχώς, αντιμετωπίζει επικρίσεις ότι απλά δεν είναι αρκετή αυτή η αύξηση, σε μία κοινωνία που το χάσμα πλούσιων και φτωχών αυξάνεται συνεχώς», επισημαίνει το ρεπορτάζ της Έλενα Σμιθ.

Στη συνέχεια, ο Guardian παρουσιάζει τις αναφορές των οίκων αξιολόγησης για την Ελλάδα, αλλά και τις προβλέψεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, μαζί με την ανακοίνωση Μητσοτάκη περί πρόωρης αποπληρωμής δανείων, επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι «η οικονομική ανάκαμψη βρίσκεται σε άλλο κόσμο σχετικά με την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες, οι οποίοι παραπαίουν από τις περικοπές του προϋπολογισμού με γνώμονα τη λιτότητα και τις αυξήσεις φόρων που αναγκάστηκε να υποστεί το έθνος για να αποφύγει τη χρεοκοπία κατά τη διάρκεια της κρίσης».

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου