Ενωμένο και αποφασισμένο το κίνημα κατά των πλειστηριασμών

Με την συνοδεία βροχής, αλλά με μαζική και δυναμική παρουσία μεγάλου πλήθους διαδηλωτών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, η  Πανελλαδική πορεία ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Στην πορεία συμμετείχαν πολίτες και μέλη συντονισμού συλλογικοτήτων και μεμονωμένων συλλογικοτήτων που αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς σε περισσότερες από 10 περιοχές της χώρας.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από τα Προπύλαια και με δυναμικό παλμό και αγωνιστικά συνθήματα διένυσε μια μεγάλη διαδρομή από την Ομόνοια, την Οδό Αθηνάς και μέσω της  οδού Ερμού για να καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος, όπου και παρατάχθηκε απέναντι από την Βουλή, με πανό και συνθήματα, αλλά και κυρίως με αγωνιστική διάθεση που επιβεβαιώνει την απόφαση να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης, ξένων δανειστών και τραπεζών για την αρπαγή της περιουσίας των πολιτών.

Μετά την λήξη της πορείας πραγματοποιήθηκε μαζικότατη πανελλαδική συνέλευση στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ, όπου συζητήθηκε εκτενώς ο συντονισμός δράσεων του κινήματος. Επισημάνθηκαν θέματα όπως, η κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η  θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της κατοικίας και περιουσίας των πολιτών, η κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που περιορίζουν τα δικαιώματα του οφειλέτη, ενώ δίνουν προτεραιότητα στις τράπεζες έναντι των πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων. Επίσης τονίστηκε η απαίτηση για άμεση παύση κάθε δικαστικής δίωξης αγωνιστών και πολιτών που συμμετέχουν στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

Βασικά σημεία της συνέλευσης: 

1. Μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων από κινήματα κατά των πλειστηριασμών, που δρουν στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Ουσιαστική η παρουσία όλων, ολοφάνερη η αγωνία, αλλά και η αποφασιστικότητα για τον αγώνα που είναι μπροστά μας. 

2. Ευρύτατη πλέον η παλλαϊκή ενότητα των κινημάτων και η απόφαση για κοινή δράση. Ο αγώνας είναι κοινός και πολύμορφος. Με μια φωνή, αγωνιστές από Ειρηνοδικεία όλης της Ελλάδας, διακήρυξαν και υποστήριξαν την ενότητα που απαιτούν οι καιροί. Ο χρόνος και ο αγώνας έχουν φέρει την ωριμότητα στα κινήματα κι αυτή ήταν μια σημαντική διαπίστωση.

3. Η ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, περί απεργίας των συμβολαιογράφων έως το τέλος του έτους, έγινε αποδεκτή με επιφύλαξη, καθώς οι συμβολαιογράφοι μας έχουν συνηθίσει στις εκπλήξεις της παρουσίας τους στα Ειρηνοδικεία, παρά τις εξαγγελίες των συλλόγων τους ότι απεργούν. Τα κινήματα δήλωσαν αποφασισμένα να παραμείνουν στις επάλξεις τους, στα Ειρηνοδικεία, ανεξάρτητα από τις απεργίες των Συμβολαιογράφων. 

4. Κοινή παραδοχή όλων, είναι ότι τα κινήματα κατά των Πλειστηριασμών, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα σχέδια του συστήματος, για την αρπαγή της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας. Κι’ αυτό θα συνεχιστεί, όπως δήλωσαν με αποφασιστικότητα όλα τα κινήματα.

Ρεπορτάζ: Άννα Λοΐζου - Ηλίας Αλεξανδρής

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου