Εξαθλίωση ή εξαχρείωση;

Της Τάνιας Ζωγράφου

Το βάθος της εξαθλίωσης στο οποίο η χώρα οδηγήθηκε με τα μνημόνια, δεν έχει δυστυχώς  συνειδητοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Μέχρι σήμερα, η μείωση των μισθών, των συντάξεων, η εξαθλίωση των νοσοκομείων, αντιμετωπιζόταν σαν κάτι λίγο -πολύ αναγκαίο, κατά πως έλεγε το δημοτικό τραγούδι: «Ακόμη τούτη η άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, μέχρι να βγουμ' στις αγορές… όσο να 'ρθεί ο επενδυτής, να φέρει το σεφέρι». Αυτή η μακαριότητα, στην οποία έπλεε ο ελληνικός λαός, διεκόπη βάναυσα, από τη φωνή αγωνίας του  Κωνσταντίνου Πυλαρινού. Σας πληροφορούμε, για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί, πως ο Κ. Πυλαρινός μεταξύ άλλων ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη (1989-1991), Σύμβουλος Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, επί αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, (αυτού που διάβαζε τα μαθήματά του στη Χούντα).

Ο Κ.  Πυλαρινός πρόεδρος, πια, της Ενώσεως Πρώην Βουλευτών, εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας να καταβληθούν στους πρώην βουλευτές της... Ενώσεώς του, διεκδικούμενα και νομίμως βεβαιωμένα αναδρομικά, 250.000 ευρώ το κεφάλι... «Οι διαμορφούμενες συνθήκες:

  • α) από την άρνηση της διοίκησης να εκτελέσει τελεσίδικες και αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και 
  • β) η εφαρμογή του Νόμου 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου) οδηγούν στην αναπόφευκτη εξαθλίωση τους ανθρώπους που εκπροσώπησαν και υπηρέτησαν εύορκα τον Ελληνικό Λαό την τελευταία πεντηκονταετία». Συγκλονιστικό! 160 τον αριθμό συνάνθρωποί μας, κοντεύουν να εξαθλιωθούν. Έλεος! Παιδιά για πρώην βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πρόκειται, βοηθήστε τους ανήμπορους. Για τους ανθρώπους που υπηρέτησαν «εύορκα», (που την πέτυχε τη λέξη!), έστω και στο παγκάρι της εκκλησίας.
Με τους υπόλοιπους ανθρώπους, περίπου 9 εκατομμύρια, που έχουν χάσει το 40% των αποδοχών τους, μέσα στην επταετία των μνημονίων, ας ασχοληθεί άλλος.

Ας κοιτάξουν τους πρώην βουλευτές, αυτοί οι εργαζόμενοι που απαξιώνουν το σωματείο τους. Σωματείο έστησαν. Οι βιομήχανοι Σωματείο, τον ΣΕΒ. Οι καναλάρχες Σωματείο, την ΕΙΤΗΣΕΕ, που ζητούν τη μείωση της τιμή αγοράς των τηλεοπτικών αδειών. Οι δικαστές Σωματεία. Όλοι οι σταυρωτήδες έχουν τα σωματεία τους.

Από τους προσφεύγοντες πρώην βουλευτές, η στήλη αδυνατούσε να συνδέσει κάθε όνομα με την εικόνα του ανθρώπου – τέως βουλευτή. Όπως έλεγε και ο Μαυρογιαλούρος αυτοί οι βουλευτές «έλαμψαν δια της απουσίας τους», από τις Βουλές όπου θήτευσαν, εύορκα, όπως ισχυρίζονται ανερυθριάστως. Είχαν όμως εξασφαλισμένες αποδοχές από επιτροπές της Βουλής, διοικητικά συμβούλια οργανισμών, υφυπουργεία και υπουργεία. Εύορκα σημαίνει πως σήκωναν το κουλό τους και ψήφιζαν κάθε αντιλαϊκό νόμο, έχοντας δώσει τον καλό όρκο, πως θα υπερασπίζονται το λαό.
Θυμηθήκαμε λίγους από αυτούς.

Από τη ΝΔ: Ο Θεόδωρος Κασίμης,  υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Εξωτερικών στις κυβερνήσεις της ΝΔ. «Δεν μου λείπει τίποτα. Κάνω μια δουλειά που μ’ αρέσει και την επέλεξα εγώ», δήλωσε εσχάτως. Δεν του λείπει τίποτε, εκτός από 250.000 ευρώ. Ο Μιχάλης Λιάπης που κατέθεσε τις πινακίδες του αυτοκινήτου του, ο Νίκος Νικολόπουλος που ήταν στη ΝΔ, στους ΑΝΕΛ και τώρα είναι μόνος του, ο Πέτρος Δούκας, υφυπουργός Οικονομίας και Εξωτερικών, του Βατοπεδίου και των δομημένων ομολόγων. Ο Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974 – 1993 ΝΔ και 1996 – 2000 ΠΑΣΟΚ), υπουργός Παιδείας του Μητσοτάκη και Υγείας του Σημίτη.

 Από το ΠΑΣΟΚ ο Ακριβάκης της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, ο Γεωργ. Ανωμερίτης Υπουργός Γεωργίας και Εμπορικής Ναυτιλίας, Λάμπρος Κανελλόπουλος, είδες η ΓΣΕΕ, ο Γιάννης Καψής, του ΔΟΛ, ο Αναστ. Μαντέλης που καταδικάστηκε για μίζες από την SIΕMENS, o Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Γ.Δρυς. Εξαθλίωση ή εξαχρείωση;

Μετά τη δικαίωση των πρώην βουλευτών και το πόθεν έσχες των δικαστών, μπορούμε να συμπεράνουμε πως για την κρίση φταίει ο φούρναρης που πουλάει την τυρόπιτα χωρίς απόδειξη.

★★★
Τέλος και για να παίρνει την πραγματική διάστασή της, η πραγματικότητα, αποκαλύφθηκε αναμφισβήτητα, ατράνταχτα, αδιάσειστα, ο εχθρός του λαού. Είναι ο κυρ Κώστας, ο χασάπης των Εξαρχείων, που πουλάει μπριτζολάκια, λουκάνικα και κιμά, στους ανυποψίαστους της γειτονιάς. Γιαυτό και αναρχικοί υπερασπιστές των ζώων, του κάνανε το μαγαζί λαμπόγυαλο, για να αποκτήσουν συνείδηση οι ανυποψίαστοι. Ε! Λοιπόν αυτή η νέα... ανακάλυψη, θέλει σκέψη βαθιά.

Βρε μπας και φταίει η κρεατοφαγία για τα μνημόνια;

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα "alfavita.gr"

Πηγή: Το blog του Βύρωνα

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου