Στοπ καρέ

Του Στάθη Σταυρόπουλου

Έχουμε πλάκα! Το παράπονο του Τσίπρα (ειπώθηκε στην ομιλία του στη Βουλή) ήταν ότι οι τρισκατάρατοι παραπεμπόμενοι μίλησαν prime time, ενώ ο ίδιος την ώρα που βγαίνουν τα στοιχειά (αλλά δυστυχώς όχι και τα στοιχεία που θα έκαναν την –έως τώρα– δικογραφία της Novartis κάπως αξιοσέβαστη).

Άσε που ο Πρόεδρος Βούτσης είχε την ατυχή έμπνευση να διακόψει τον Τσίπρα και τον «ειρμό του» (όχι όμως και τον οίστρο του, διότι προχθές ο Τσίπρας έριχνε άσφαιρα στον Κυριάκο και ο Κυριάκος φυλαγόταν απ’ τον Γεωργιάδη) – ε, ρε γλέντια, πλην όμως πάμε και σε άλλα στοπ καρέ των ημερών. Ο Κυριάκος όταν αγορεύει από του βήματος προδίδεται απ’ το σώμα του. Το οποίο κινείται αμήχανα σαν δειλή μαριονέτα. Και ο Τσίπρας. Όσο περνάει ο καιρός το πρόσωπό του πάνω στο ίδιο βήμα γίνεται μια γκριμάτσα διαρκείας, αλλά το σώμα του εξακολουθεί να κινείται με την άνεση του δημαγωγού που δεν φοβάται γκάφα. Για αυτό κι όταν αμολάει κοτσάνες είναι σαν να το γλεντάει κι όταν λέει ψέματα είναι σαν να απολαμβάνει το χταποδάκι του με το τσιπουράκι του.

Όχι, έχει χάρισμα! Όταν, ας πούμε, έλεγε στον κ. Μητσοτάκη ότι είναι πολιτικός «μικρού βεληνεκούς» ήταν σαν να του έλεγε ότι τα βλήματα των 75 χιλιοστών είναι άκακα, όταν βαράνε στου Κουτρούλη τον γάμο (αγαπημένο στόχο του Κούλη).

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι περνάμε ωραία! Η κυρία Γεννηματά δηλώνει κάθε λίγο και λιγάκι ότι «δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της», εκτός κι αν πρόκειται για καμιά μύγα τσε - τσε όπως ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, καμιά βουγγόμυγα όπως ο κ. Βενιζέλος και κανέναν ανωφελή κώνωπα όπως ο κ. Σημίτης. Στην κορυφή του Μάτσου Πίτσου και ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος πήρε τη δραματική απόφαση να μην ομιλήσει στη Βουλή και ουδείς ασχολήθηκε με το γεγονός – ούτε τα sites, ούτε οι εφημερίδες την επομένη. Άτιμη δόξα πώς περνάς και χάνεσαι!

Κουρουμπλής! Θεός! Μαγική εικόνα! Πότε χάνεται μέσα στις πετρελαιοκηλίδες στον Σαρωνικό, πότε τον καθηλώνουν οι Τούρκοι στη Στρογγύλη, πότε κρύβεται πίσω από ένα μυστηριώδες Π.Κ., αλλά πάντα βγαίνει στον αφρό – αν του φάνε την καρέκλα, θα τους φάει την ψήφο, δεν είναι τώρα ώρα για μπουνταλοσύνες.

Είπα μπουνταλοσύνες και θυμήθηκα την κομψότητα της Τασούλας να διαολοστείλει τον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου. Είχε όμως κι ένα δίκιο η «βουλεύτρια», καθότι ο κ. Αθανασίου έχει τον ακάθιστο – όλο «επί προσωπικού» πετάγεται από το έδρανό του! Ο μόνος λόγος που έχει για να κάθεται είναι για να πετάγεται.

Πρωταθλητής όμως στην κομψότητα ο ανώνυμος (ήγουν ηρωικός ή μάλλον «προστατευόμενος ανώνυμος») εκείνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που πέταξε στον κ. Σαμαρά την ατάκα «το παραχέσατε!». Α, όλα κι όλα! του την είπε στον πληθυντικό! Δεν του είπε στο μπρουτάλ «το παράχεσες, δικέ μου», αλλά, σαν κομψή μιμόζα, υπενθύμισε στον αρχηγό των ατάκτων ακροδεξιών Σεϊτάν Αλαμάν ότι «το παραχέσατε, χρυσέ μου» – τι αβρότης!

Πλάκα έχουμε. Αν υπάρχει Καθαρτήριο, στο γκρίζο αυτό και κεκαυμένο τοπίο, οι πλανόμενες ψυχές θα βασανίζονται από τα χάχανα του Πολάκη – σαν να μουγκανίζει γελάδι – και τις τσιρίδες του Αδώνιδος – σαν κολασμένο ουρλιαχτό που τσιρίζει. Φρίκη!

Κάπου εκεί –στο Καθαρτήριο– πλανάται και η οργή του κ. Βενιζέλου, ξεμαλλιασμένη να καταριέται τον Τσίπρα για «εσχάτη προδοσία»! Όπα, παιδιά, μην το χοντραίνουμε, θα αρχίσει τις μπιλιές ο κ. Καμμένος και θα βγει η ΕΡΤ - Σουσού στο κλαρί! Εκεί ψηλά στον Γράμμο και το Βίτσι, να την κυνηγάνε οι μπουραντάδες και να μην μπορεί να τη σώσει ούτε ο κ. Κοντονής. Πίσω, Χίτες!

Κάνουμε πλειστηριασμούς τώρα! Βγαίνουν τα σπίτια στο ηλεκτρονικό σφυρί, βροντάει η Γκιόνα και τ’ Άγραφα στέλνουν περήφανο χαιρετισμό στον κ. Τσακαλώτο. Ο οποίος παραδέχθηκε με συντριβή (κάπως τσαλακωμένη) ότι «πιθανόν να έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις». Τι λες μωρέ;! Θέλεις να βάλει πάλι τα κλάματα η Μπέτυ; A propos, αυτά τα σεξιστικά του κ. Κοτζιά για τη νυφούλα FYROM που πρέπει να πάρει και το όνομα του αντρός της, πώς «τ’ άφησε να πέσουν κάτω» η Επιτροπή Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ και η βουλεύτρια Καρακώστα;

Στοπ καρέ ασταμάτητα! Έχουμε πλάκα! Στους δέκα ανέργους οι έξι είναι άνεργοι από δύο χρόνια και πάνω, και η Moody’s μας αναβαθμίζει το ραγιαδιλίκι. Πώς το είπε ο κ. Ντράγκι; «Είχαμε έναν ζωντανό διάλογο» (με «νεκρό» τον κ. Τσακαλώτο).

Δόξες! Πλην όμως μια χαρά πάμε! «Είμαστε όλες οι λέξεις του Συντάγματος» (που έλεγε και ο Τσίπρας). «Ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν» (που έλεγε επίσης ο Τσίπρας).

Χίλιοι πλειστηριασμοί τον μήνα, και με θράσος χιλίων πιθήκων χαρακτηρίζει αυτή η κυβέρνηση «ετερόκλητους όχλους» τους πολίτες που οι Δανειστές - Δυνάστες έχουν βάλει στο χέρι, άλλον για το σπίτι του, άλλον για τον μισθό του κι άλλον για την πατρίδα του.

Όμως, όχι άλλα στοπ καρέ για σήμερα. Δεν τα αντέχει ούτε η οθόνη.

***

Είχαν γραφεί αυτές οι γραμμές όταν ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι ο Τσίπρας είναι «διεφθαρμένος» και ότι «τα παίρνει». Ο πάτος του απόπατου. Κι έτσι θα πορευθούμε έως τις εκλογές, μέσα σε ένα απέραντο εκδοροσφαγείο.

Ο Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος, η κυρία Γεννηματά, ο κ. Καμμένοςόλοι υπέγραψαν Μνημόνια! Μάλιστα με το τρίτο Μνημόνιο ο Τσίπρας νομιμοποίησε τα δύο προηγούμενα Μνημόνια, Παπανδρέου και Σαμαρά.

Τώρα κρεμάνε ο ένας τον άλλον στα μανταλάκια. Η συμμετοχή των πολιτών στη φαρμακευτική δαπάνη αυξάνεται, τα φάρμακα ευρείας κατανάλωσης ακριβαίνουν – αλλά, αν αυτή είναι η πραγματικότητα, τόσον το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Κι αν αυτός ο ξεπατωμένος λαός δεν είναι παρά ένας «ετερόκλητος όχλος», κανένα πρόβλημα. Τσίπρας και Κυριάκος μπορούν να «εκλέξουν έναν άλλο λαό»…

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ"


Πηγή: Η ΣΦΗΚΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου