Πριν από τον επόμενο ντουβρουντζά…

Του Στάθη Σταυρόπουλου

Δεν ηχογράφησε τον κ. Στουρνάρα ο κ. Πολάκης – ηχογραφούνε ωρέ τα παλικάρια;

     Μόνον μήνυση έκανε ο κ. Κοτζιάς στον κ. Κουμουτσάκο επειδή ο τελευταίος μίλησε και κάτι είπε – μόνον μήνυση του έκανε, ούτε σε αναμορφωτήριο τον έκλεισε, ούτε τον έβαλε να διαβάζει τα τουίτ του Πολάκη, ώσπου να σκάσει (και να μη μιλάει πια).

     Ο κ. Μωραϊτης ορκίσθηκε Μπίστης στην κυβέρνηση Τσίπρα και η διεύρυνση προς την κεντροαριστερά του πόλου είναι έτοιμη να λύσει τα βιοποριστικά προβλήματα πολλών καρεκλών σ’ αυτόν τον τόπο της φαιδράς πορτοκαλέας που τον κλαίει η κυρία Μπαζιάνα από μνήμης χωρίς να χρειάζεται να ηχογραφεί όσα λέει η κυρία Μεγαλοοικονόμου.

     Και στο καπάκι τρελαίνεται απ’ τη χαρά του ο κ. Κατρούγκαλος επειδή τον πήρε τηλέφωνο ο αναπληρωτής υπουργός των ΗΠΑ, κ. Τζων Σάλιβαν, Θεέ μου τι μεγαλεία! ούτε βλαχοσυμπέθερος με μια κοφίνα τσιγαρίδες και μια νταμουζάνα κοκκινέλι τέτοια δόξα! Πυλώνας σταθερότητος στην Ανατολική Μεσόγειο ο Κατρούγκαλος, ντούρος σταθερότητος στα γιες σερ, ντέφινετλι σερ, εζ γιου γουόντ, σερ ο Κατρούγκαλος.

     Και κάθε ώρα που περνάει «συριζοποιείται (!) η βάση του ΠΑΣΟΚ» (Κωτσακάς) και πασοκοποιούνται οι 53+! βράχοι οι σύντροφοι! Ό,τι και να τους κάνουν οι πασοκαραίοι, αυτοί εκεί: «για τον σοσιαλισμό αγωνίζονται» που έλεγε και ο Γιάννος Παπαντωνίου.

     Και πάνω απ’ όλα η ΕΡΤ. Η Μεγάλη Τιμημένη Παρουσιάστρια έδειξε έλεος και δεν δολοφόνησε δημοσίως τον εγκάθετο εκ δεξιών της, όσον αγόρευε ο Πολάκης, περιορίσθηκε σε ένα (σκάσε) «τώρα μιλάει ο Υπουργός» και σε ένα «διάλογος, μετά». Ο αριστερός εγκάθετος φρονίμως ποιούμενος εποιείτο τη νήσσαν – άσε να τη βγάλουμε καθαρή και σήμερα, για τον σοσιαλισμό θα ηγωνισθώμεν από αύριο.

     Παραδόξως, όσον ορκίζετο ο κ. Μωραίτης δεν σκυλόβριζε πατόκορφα τον Τσίπρα, μεγαλόψυχο εκ μέρους του, με την αξιοπρέπεια του Τσίπρα να ορκίζει τον υβριστή του, ακόμα μεγαλύτερη. Εδώ ο σοφός σαμάνος της Ζιμπάμπουε όστις παρατηρεί ακόμα τα εγκόσμια με ένα τελευταίο ελάχιστον έστω ενδιαφέρον, χαιρετάει τον πλάτανο.

***

     Ήταν μια ημέρα του Ιβαν Ντενίσοβιτς στο προτεκτοράτο Η Ωραία Ελλάς – όπου ο ένας στους δυο Έλληνες δεν έχει να πληρώσει στην Εφορία δοσίματα ακόμα και των 500 ευρώ…

***

     Κανείς δεν γνωρίζει τι ντουβρουντζάς θα σκάσει πάνω στο κεφάλι μας μέχρι να βγει η εβδομάδα (σ.σ.: ντουβρουτζάς, λέξη της πρωτοβουλγαρικής το νυν μακεδονικής καλουμένης, που σημαίνει νταμπλάς – τουρκική εκδοχή της ελληνικής έννοιας αμώ την ατυχία μου).

     Εν τέλει ακόμα και τα φρενοκομεία παρακμάζουν…

Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙΔρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου