Ευρωφασισμός


Του Περικλή Δανόπουλου

Υπάρχουν γεγονότα στην ιστορική αφήγηση, που όσο και να προσπαθούν κάποιοι να λαθροχειριάσουν, δεν καταφέρνουν να κάνουν το άσπρο μαύρο.

1. Β’ παγκόσμιος πόλεμος. Η ναζιστική Γερμανία έχει κατακτήσει την Ευρώπη σχεδόν αμαχητί -με εξαιρέσεις όπως η Ελλάδα- και έχει εγκλωβίσει την Αγγλία. Για να ολοκληρωθεί η νίκη, πρέπει να τελειώσει με το ανατολικό μέτωπο. Εκεί όμως βρίσκεται η Ρωσία.

2. Ρωσία, Σοβιετική Ένωση δηλαδή με ηγέτη τον Στάλιν. Πολλά έχουν γραφεί κατά, αρκετά υπέρ, αλλά δεν είναι η κριτική στον κομμουνισμό η τον «πατερούλη» το ζητούμενο. Εδώ μιλάμε για γεγονότα. Η Γερμανία επελαύνει και η ΕΣΣΔ βρίσκεται ΑΜΥΝΟΜΕΝΗ. Από την έκβαση του πολέμου, θα εξαρτηθεί το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου. Οι Ρώσοι αντιστέκονται με τεράστιες απώλειες και κρατώντας με απίστευτο ηρωισμό το Στάλιγκραντ, αντεπιτίθενται. Και κάτω από την ηγεσία του Ζούκωβ, κατατροπώνουν τους ναζί, φτάνοντας στο Βερολίνο. Αυτά είναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

3. Στην «Ενωμένη Ευρώπη», την επέτειο της 9ης Μαΐου δεν την αναγνωρίζουν καν. Αντιθέτως, μαζεύτηκαν και εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία μιλούν για το «σιδηρούν παραπέτασμα», όρο που εφηύρε ο Δρ. Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς και χρησιμοποιήθηκε τόσο στην χώρα μας την εποχή της χούντας, όσο και στις ΗΠΑ, την σκοτεινή εποχή του Μακαρθισμού. Μίλησαν μάλιστα για τον αγώνα που δόθηκε πριν τριάντα χρόνια…τότε δηλαδή που είχαμε το γκρέμισμα του τείχους της και την επανένωση των δυο Γερμανιών. Τότε δηλαδή που η Γερμανία θα ξεκινούσε, το οικονομικό πλάνο κυριαρχίας με άλλα μέσα, οικονομικά στην Ευρώπη και της υποδούλωσης σταδιακά των ασθενέστερων χωρών.

Οι ηγέτες της «ενωμένης Ευρώπης», εξυμνούν το τέταρτο Ράιχ, γιατί μόνο έτσι εξηγείται η στάση τους. Την επέτειο της νίκης κατά του φασισμού δεν θέλουν να την θυμούνται:

α. Γιατί ο Στάλιν ονόμασε τον πόλεμο κατά των ναζί «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» και κάτι τέτοιο, είναι αδιανόητο στην νεοταξίτικη λογική τους.
β. Γιατί τον μπαμπούλα του φασισμού και της ακροδεξιάς, τον χρησιμοποιούν όπως τους βολεύει.

Επιτίθενται σε όσους αρνούνται την ηγεμονία του ευρωιερατείου σε βάρος των λαών, χαϊδεύουν τρυφερά τους φασίστες της Ουκρανίας και κρύβουν τον υβριδικό Ευρωφασισμό που εφαρμόζουν. Το τελευταίο με την αμέριστη συμπαράσταση της ευρισκόμενης ακόμα στις αρχές του 20ου αιώνα αριστεράς.

Στις Ευρωεκλογές, πλην δυστυχώς της Ελλάδας, είναι πιθανό να μάθουν από πρώτο χέρι τι σκέφτονται οι λαοί γι’ αυτούς.

ΥΓ. Επειδή αρκετό καιρό τώρα, διαβάζω για τους «κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ», το λέω μετά λόγου γνώσεως, ότι αν, ύστερα από την υπογραφή του Πρωθυπουργού στο κείμενο, κάποιοι επιμένουν να μιλάνε για κομμουνιστές στην εξουσία, θα τους αποκαλώ ηλίθιους και με την άδεια της αστυνομίας.

Ένας πλανητικός φασισμός, που απαντάται με πολλές μορφές και σχήματα, με προβειές και μάσκες, από την ακροδεξιά μέχρι την ακροαριστερά, σε όλο το πολιτικό φάσμα, απλώνεται πάνω από τα κεφάλια μας και κάποιοι επιμένουν… Φτάνει.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου