Ο βουλευτής της ΝΔ που είπε την αλήθεια για την κατάργηση του ασύλου…


…και τι φοβάται ο Αθανάσιος Πλεύρης

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Ο βουλευτής της Ν.Δ, που στην ομιλία του στην Βουλή όπου συζητήθηκε η επίμαχη διάταξη κατάργησης του ασύλου, αναφέρθηκε στα πραγματικά αίτια ήταν ο Στράτος Σιμόπουλος. Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Καθόλου τυχαίο στέλεχος αφού υπήρξε αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2014 και στην συνέχεια ήταν γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αναφερόμενος στην ρύθμιση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ο Στράτος Σιμόπουλος ξεκαθάρισε την πραγματική αιτία που προωθείται η συγκεκριμένη ρύθμιση. Πέραν δηλαδή από τα περί «αντιμετώπισης της εγκληματικότητας».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στράτος Σιμόπουλος : Πρέπει «να συνδέσουμε τα πανεπιστήμια με την παραγωγή. Και εδώ λοιπόν μπαίνει και το άσυλο. Ναι, μπαίνει και το άσυλο. Ξέρω πολλά παραδείγματα στη Θεσσαλονίκη ότι τέτοιες προσπάθειες δεν μπορούσαν να καρποφορήσουν. Οργανωμένες μειοψηφίες έρχονται και τέτοιες προσπάθειες τις καταστρέφουν».

Συνέχισε μάλιστα καταδεικνύοντας συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις: «Και το ΚΚΕ το λέει: «Τέτοιες προσπάθειες είναι προσπάθειες που υπηρετούν τα μονοπώλια, είναι ενάντια στη λαϊκή πάλη». Το καταλαβαίνω πλήρως. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, που αναφέρεται στην καινοτομία συνεχώς, στην επιχειρηματικότητα -ακούμε για σύνδεση των πανεπιστημίων με την επιχειρηματικότητα- δεν βλέπει ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν αυτά τα πράγματα με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το άσυλο;».

Ο βουλευτής της Ν.Δ κατέληξε λέγοντας πως «πέρα από το ότι τα πανεπιστήμιά μας είναι εστίες εγκληματικότητας, μία πλευρά του θέματος είναι η αδυναμία να συνδέσουμε την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία με την έρευνα και την τεχνολογία».

«Δεν μπορώ να μπω στα πανεπιστήμια»

Φυσικά άλλοι βουλευτές της Ν. Δ αντιμετωπίζουν την συγκεκριμένη διάταξη κάπως πιο …προσωποκεντρικά. Όπως για παράδειγμα ο Αθανάσιος Πλεύρης που είπε ότι η ρύθμιση πρέπει να ψηφιστεί γιατί «άμα πάω να μιλήσω στην Νομική Σχολή κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα» ενώ «οι βουλευτές δεν μπορούμε να πάμε σε μεγάλες σχολές που έχουν πρόβλημα με το άσυλο».

Μάλιστα κατήγγειλε – προφανώς συγκεκριμένες παρατάξεις και πολιτικούς χώρους αφού όπως δήλωσε «μέσα σε αυτούς τους χώρους υπήρχαν μειοψηφίες που κυριαρχούσαν» και «μέσα εκεί μπήκανε και σκληροί ποινικοί» έτσι ώστε «να μην μπορούν να επιβάλλονται οι μειοψηφίες που στο όνομα του ότι δεν μπορούν να μπουν οι αντίπαλοί τους». Πρόκειται για τον ίδιο βουλευτή που φρόντισε να κάνει ξημερώματα την γνωστή …ψιθυριστή δήλωση από την πλατεία Εξαρχείων.

Τέλος αξίζει να σημειωθούν οι συνταγματικές ακροβασίες για το άσυλο που έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Υποστήριξε ότι το άσυλο δεν έχει συνταγματική κατοχύρωση και παρότι γίνεται αναφορά στο άρθρο 16 του Συντάγματος στο θέμα υπάρχει και «το άρθρο 25.1 του Συντάγματος» που αναφέρει πως το κράτος έχει «την υποχρέωση να διαφυλάξει την προστασία στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια».

Πηγή: ημεροδρόμος


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου