Γερμανία: Εξαγωγές όπλων στην Τουρκία ύψους 23 εκ.ευρώ εντός του 2020…


Την ώρα που η Τουρκία προκαλεί στην Ανατολική Μεσόγειο και απειλεί Ελλάδα και Κύπρο, οι μπίσνες των εταίρων μας της ΕΕ, και ειδικότερα της Γερμανίας, με την Αγκυρα, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο όσον αφορά τις πωλήσεις όπλων προς την γειτονική χώρα. 

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας περίπου 22,85 εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία για φέτος. Αυτό προκύπτει από την απάντηση σε γραπτή ερώτηση της αναπληρώτριας επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Die Linke Σέβιμ Ντάγκντελεν, όπως γράφει η «Welt». Η προσωρινή αυτή αξία των εξαγωγών σχετίζεται με μεμονωμένες άδειες που είχαν εκδοθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση έως τις 31 Αυγούστου 2020.

Ας σημειωθεί ότι εντός του 2020 έχει υπάρξει εκρηκτική αύξηση των εξαγωγών όπλων από την Γερμανία προς την Τουρκία, αφού πέρσι η αξία των όπλων που πούλησε η Γερμανία στην Τουρκία ήταν 12,9 εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία αν λάβει κανείς υπόψη τις στρατιωτικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με ανοιχτές απειλές πολέμου εναντίον των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελλάδας και Κύπρου. Επίσης, και λόγω της μόνιμης παραβίασης του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ εναντίον της Λιβύης, η Τουρκία δεν θα πρέπει πλέον να ανταμείβεται με στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Γερμανία. Οι εξαγωγές πρέπει να μειωθούν στο μηδέν», δήλωσε η Ντάγκντελεν.

Πρώτη δημοσίευση: ΠΟΝΤΙΚΙ

Πηγή : ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου