Γιατί ο Τσίπρας δεν είπε λέξη για τα εθνικά θέματα στη ΔΕΘ;

 

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Από την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, έλειπε ένα σημαντικό κεφάλαιο: τα εθνικά θέματα. Παράδοξο, γιατί σ΄ αυτό το πεδίο θα μπορούσε να ασκήσει οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση χωρίς κανείς να μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δήθεν “τορπιλίζει την ομοψυχία”!

Ποια ομοψυχία; Δεν γνωρίζουμε τι λένε οι σύμβουλοι και οι δημοσκόποι στον πρωθυπουργό αλλά αν μπορούσε να ακούσει τι εκτιμούν οι πολίτες για τους χειρισμούς του στα εθνικά θέματα, θα κατανοούσε ότι τον αντιμετωπίζουν τουλάχιστον με καχυποψία. Για να το πούμε ευγενικά…

Ομοψυχία σε ποια στρατηγική; Από το Βερολίνο και μετά άπαντες έχουμε καταλάβει ότι κάποιοι, κάπου, κάθε τόσο διεξάγουν μυστική διπλωματία τα αποτελέσματα της οποίας μας έχουν φέρει στο σημείο ελληνικές εταιρείες μεγάλης σημασίας να εξαγοράζονται από Τούρκους, αλιευτικά των γειτόνων να εκμεταλλεύονται ανενόχλητα το Αιγαίο και η τουρκική υφαλοκρηπίδα να φθάνει μέσω των παράνομων NAVTEX των Τούρκων, μέχρι την Κρήτη! 

Σε τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν αναφέρθηκε ο κ.Τσίπρας κι αυτό προκαλεί εντύπωση. Λογικά θα έπρεπε να θεωρεί ότι υπήρχε πεδίο δόξης λαμπρό για να σφυροκοπήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο αδύναμο σημείο της: τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων.

Δεν το έπραξε κι αυτό προκαλεί σκέψεις:

Θα ακολουθήσει την ίδια πορεία αν εκλεγεί ξανά πρωθυπουργός ή αποφεύγει να αναφέρεται σ΄ αυτά τα θέματα για να μην ενοχληθεί μια μικρή μειοψηφία στο κόμμα του; 

Στη συνέντευξη του στο militaire.gr για τα εθνικά θέματα και την Άμυνα ο κ. Τσίπρας είχε εμφανιστεί εξαιρετικά διαβασμένος ακόμη και για τα εξοπλιστικά. Έδειξε ότι τα 4,5 χρόνια πρωθυπουργίας του έμαθαν πάρα πολλά για έναν χώρο που όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του δεν τον γνώριζε. Είχε απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο κι έδειξε ότι έχει άποψη για όλα.

Ωστόσο εκείνη η συνέντευξη του είχε προκαλέσει κάποια σχόλια της κομματικής μειοψηφίας που προαναφέραμε. “Τι δουλειά έχει ο Τσίπρας να μιλά σε μία “στρατιωτική ιστοσελίδα”; 

Η απάντηση είναι απλή: αν ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί να ξανακυβερνήσει θα πρέπει να έχει πολιτική συγκεκριμένη για τα εθνικά θέματα και την Άμυνα! Εκτός αν κάποιοι σκέφτονται να ξαναφωνάξουν τον Καμμένο ή κάποιον άλλον από τη “συντηρητική παράταξη” για να αναλάβει το ΥΠΕΘΑ. Η ίδια κομματική μειοψηφία δεν συζητά κάτι τέτοιο, παρά τη σαφή πρόθεση του αρχηγού τους να “ανοίξει το κόμμα”.

Η Αριστερά είχε πάντα ένα θέμα με την Άμυνα. Αγαπούσε πάντα τα στελέχη και το προσωπικό, το φώναζε σε κάθε ευκαιρία, αλλά μέχρι εκεί. Έδειχνε πρόθυμη να πέφτει στην παγίδα της ακροδεξιάς που την παρουσίαζε ως “μη πατριωτική δύναμη” , ξεχνώντας τους αγώνες της αλλά και τα παραδείγματα χωρών με αριστερές κυβερνήσεις που διέθεταν στρατούς πατριωτικούς.Καλό θα είναι να τα θυμηθούν.

Δεν γνωρίζουμε αν σήμερα στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο κ.Τσίπρας θα του δοθεί η ευκαιρία να αναφερθεί στα εθνικά θέματα. Ελπίζουμε. Οι πολίτες ανεξάρτητα από το τι πιστεύει και ψηφίζει ο καθένας θέλουν να ακούσουν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τι θα κάνει αν κληθεί ξανά να κυβερνήσει. Τα εθνικά θέματα και η θέση της χώρας στο τεράστιο γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή μας απασχολούν τον κόσμο που ανησυχεί. Μπορεί αυτά τα θέματα να έχουν “σκεπαστεί” από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του καθενός, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρουν και δεν απασχολούν το μέσο πολίτη. 

Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης στα εθνικά θέματα είναι καταστροφική. Η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να το επισημάνει και να πει τι θα κάνει. Όπως πολλές φορές έχουμε γράψει στο πεδίο των εθνικών θεμάτων η γραμμή μεταξύ ομοψυχίας και συνενοχής είναι πολύ λεπτή.

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου