10 χρόνια φυλάκιση σε όποιον μιλήσει… *

 

Με ιδιαίτερο τσαμπουκά ως εκπρόσωπος του Μαξίμου Α.Ε., η κ. Ντόρα Μπακογιάννη απείλησε όσους «διαρρεύσουν» στοιχεία από την εξεταστική για τις υποκλοπές ότι τους περιμένει κάθειρξη 10 ετών. Ας υποθέσουμε ότι έτσι γίνεται προσπάθεια να «στεγανοποιηθούν» αυτά που ήδη έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση και ξεκίνησαν από διάφορα κέντρα, όχι μόνο εγχώρια, και μετά έγιναν και οι διαρροές. Το ζήτημα όμως κάποιοι το κινούν, και η φοβέρα πρέπει να μας προβληματίσει από άλλη σκοπιά. Οδεύουμε με βήμα ταχύ σε ένα νέο αντιδημοκρατικό και βαθύτατα αντιλαϊκό καθεστώς, όπου θα έχουν αφαιρεθεί όλα τα στοιχεία λαϊκής κυριαρχίας, δημοκρατίας, ελέγχου, κριτικής και λογοδοσίας. Μετα-δημοκρατία λοιπόν σαν γενική τάση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η τάση αυτή θα υπηρετηθεί από όλες τις πτέρυγες του συστημικού πολιτικού κόσμου. Επειδή αποτελεί μια αδήριτη ανάγκη του κεφαλαίου και της μετάβασης που επιχειρείται, κι επίσης επειδή ένα από τα κύρια στοιχεία είναι η αντιμετώπιση όχι των εσωκομματικών ή και «οικογενειακών» αντιπάλων, αλλά η καταστολή με όλα τα μέσα μιας κοινωνικής αντίδρασης σε όλους τους σχεδιασμούς που εξυφαίνονται στο όνομα των «καταστάσεων έκτακτης ανάγκης». Διότι αναμένουν την αντίθεση της κοινωνίας σε αυτούς. Ήδη τα μηνύματα για μεγάλες διαδηλώσεις και εξεγέρσεις από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, και βεβαίως από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είναι γεγονός.

Οι ελίτ το έχουν καθαρό: δεν μπορεί να υπάρξει διαχείριση με συναίνεση. Η όποια ηγεμονία θα βασιστεί σε δύο ιδέες: Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική – τίποτα καλύτερο από αυτό το σύστημα, με όλα του τα προβλήματα. Άρα προσαρμοστείτε για να αντέξετε στις δύσκολες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Όποιοι δεν προσαρμοστούν θα «εξαφανιστούν» κοινωνικά και προσωπικά. Θα περιπέσουν σε καταστάσεις που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί πριν λίγα χρόνια. «Εμείς οι ελίτ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι λιγότερος ο πόνος που αναγκαστικά θα δοκιμάσετε», αυτό είναι το μήνυμα. Η δημοκρατία και οι ελευθερίες πρέπει να θυσιαστούν διότι οι καταστάσεις είναι έκτακτες και ως εκ τούτου η δημοκρατία είναι περιττή πολυτέλεια. Αυταρχικό, θωρακισμένο κράτος με ανάπτυξη των καταπιεστικών μηχανισμών, με πλήρη σχέδια αντιμετώπισης εξεγέρσεων και δικαστικό σύστημα ειδικά προσανατολισμένο στην τιμωρία της κοινωνικής ανυπακοής και των αντιστάσεων.

Οι δίκες και οι καταδίκες όσων αντιστέκονται σε ανεμογεννήτριες και καταπατήσεις δημόσιων αγαθών από εταιρείες και επιχειρήσεις, το στήσιμο διώξεων συνδικαλιστών και εκπροσώπων που αντιδρούν στην είσοδο της αστυνομίας στους χώρους παιδείας, είναι σημάδια αυτής της εκτροπής που συνιστά η Μετα-δημοκρατία, και του γενικευμένου αυταρχισμού που εκλύεται. Το θράσος και ο αυταρχισμός που εκδηλώθηκε μέχρι τώρα, κατά τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, και η επιβληθείσα ομερτά σαν μέθοδος διαχείρισης και τέτοιων ζητημάτων, αποδεικνύουν κάτι ακόμα: την παντελή έλλειψη αντιπολίτευσης και πίεσης σε μια κυβέρνηση που έπρεπε να έχει γκρεμιστεί. Αλλά δεν πρόκειται για ανικανότητα της αντιπολίτευσης: πρόκειται για γενικότερη σύμπλευση σε πρόγραμμα, πλαίσια, προσανατολισμούς της χώρας σε βασικά ζητήματα.

Το πρόβλημα της δημοκρατίας στη χώρα συνδέεται αναπόσπαστα με τον αγώνα για επιβίωση που οφείλουν να δώσουν οι λαϊκές τάξεις. Ο αγώνας αυτός είναι μοναδική πράξη αυτοάμυνας και προστασίας της κοινωνικής υπόστασης, αντίστασης στη διάλυση της Ελλάδας, υπεράσπισης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Οι εκπρόσωποι της Μετα-δημοκρατίας, της διαπλοκής, του ατλαντισμού, της ευρωκρατίας, του πολιτικαντισμού και των εγχώριων ελίτ είναι εχθροί του λαού και της χώρας.

* editorial από τον 'Δρόμο' του Σαββάτου 10.09.2022

Πηγή: edromos.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου