Χτυπάει νεύρο

 

Είναι κάτι στιγμές που το λεγόμενο «τοξικό κλίμα», για το οποίο αρέσκονται να αλληλοκατηγορούνται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πάει περίπατο και βγαίνουν στην επιφάνεια τα ...μέλια.

Και αυτές οι στιγμές δεν είναι τυχαίες, καθώς αφορούν ζητήματα που «χτυπάνε νεύρο» για τη στρατηγική του κεφαλαίου, οπότε εξαφανίζονται ακόμα και οι «αποχρώσεις» ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ή τα άλλα αστικά κόμματα. Ορισμένα τέτοια στιγμιότυπα καταγράφηκαν στη συζήτηση που ολοκληρώθηκε χτες στη Βουλή για την παράδοση των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην αμερικανική ΟΝΕΧ.

Από τη μία ο Αδ. Γεωργιάδης να «αναγνωρίζει» τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στο ξεπούλημα. Από την άλλη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να θυμίζουν τον ρόλο της δικής τους κυβέρνησης, διαπιστώνοντας πόσο «εποικοδομητική» αντιπολίτευση μπορούν να κάνουν όταν η σημερινή παραδέχεται ότι στηρίζεται στο δικό τους έργο και το συνεχίζει. Και στη μέση βέβαια ο ίδιος ο όμιλος της ΟΝΕΧ, που βάζει στο χέρι μια στρατηγική υποδομή, να θυμίζει ότι «πιλότος» για αυτές τις εξελίξεις είναι το Νεώριο της Σύρου, το οποίο επίσης απέκτησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ευχαριστώντας για την ουσιαστική αυτή συναίνεση.

Τι είναι αυτό που τους ενώνει; Μα το ίδιο το περιεχόμενο του εκτρωματικού νομοσχεδίου, που προβλέπει τη χρήση των ναυπηγείων για την υποστήριξη των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, αλλά και τη στήριξη των εφοπλιστικών συμφερόντων. Οσο για τους εργαζόμενους; Αυτοί έρχονται αντιμέτωποι με απολύσεις, ξήλωμα συμβάσεων, εργολαβική εργασία και όλα τα συνεπακόλουθα αυτής της βάρβαρης στρατηγικής. 

Αλλά είπαμε: Εδώ η συζήτηση χτυπάει νεύρο...

Πηγή: 902.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου