Γάζα: Ποιος θα σταματήσει τη σφαγή των Παλαιστινίων;


«Τα ισραηλινά χτυπήματα έχουν τρομοκρατήσει τους πρόσφυγες στη Ράφα, πολλοί από τους οποίους ζουν σε αυτοσχέδιες σκηνές», σημειώνουν οι Times.

Ο Νετανιάχου ζήτησε την εκκένωση της Ράφας, αλλά οι πρόσφυγες δεν έχουν που να πάνε. «Τα σπίτια τους καταστράφηκαν, οι δρόμοι τους ναρκοθετήθηκαν, οι γειτονιές τους βομβαρδίστηκαν… δεν έχουν πλέον που να πάνε», λέει ο συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, Μάρτιν Γκρίφιθς.

 Οι Παλαιστίνιοι είναι πλέον εγκλωβισμένοι καθώς από τη μια πλευρά είναι ο ισραηλινός στρατός και στα σύνορα o αιγυπτιακός στρατός έχει τοποθετήσει τανκς και προσωπικό για να εμποδίσει την εισροή προσφύγων μετά την επίθεση. Έτσι η επιχείρηση του Νετανιάχου για τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα θα οδηγήσει σε σφαγή και στην ολοκλήρωση της Γενοκτονίας. Η "τελική λύση" που εφαρμόστηκε από τους Ναζί εναντίον των Εβραίων, επιβάλλεται κατά τραγική ειρωνεία από τους επιγόνους τους σ' έναν άλλο λαό.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία καταδίκασαν χθες, Σάββατο, την προγραμματισμένη εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Ράφα. 

*Εν τω μεταξύ κανένα μέσο ενημέρωσης δεν έδειξε τους χιλιάδες Ισραηλινούς διαδηλωτές που πραγματοποίησαν πορεία στο Τελ Αβίβ ζητώντας από την ακροδεξιά κυβέρνηση να τερματίσει την εισβολή και να κάνει περισσότερα για την απελευθέρωση των ομήρων. 

Πηγή: artinews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου