Του Γιώργου Μαργαρίτη
Τον Απρίλιο του 1941 οριστικοποιήθηκαν τα γερμανικά σχέδια για την εισβολή στην Σοβιετική Ένωση. Στα σχέδια αυτά, σε όλες τις εκδοχές τους — στρατιωτικές και οικονομικές — υπήρχε μια σταθερά. Η επιδίωξη εξόντωσης μεγάλου μέρους των κατοίκων της δυτικής Σοβιετικής Ένωσης — Λευκορώσων και Ουκρανών.
Στην έκθεση του στρατηγού Τόμας (ενσωματώθηκε στο σχέδιο Μπαρμπαρόσα) το ζήτημα αναγόταν σε ζωτικό:
«1.– Ο πόλεμος μπορεί να συνεχιστεί μόνο εάν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις εξασφαλίσουν τον εφοδιασμό και την διατροφή τους από την Ρωσία στον τρίτο χρόνο του πολέμου.
2.– Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από πείνα και στερήσεις εάν αφαιρέσουμε όσα έχουμε ανάγκη από την Ρωσία….»
Στα σχέδια εκτιμούσαν ότι το αγροτικό πλεόνασμα της ΕΣΣΔ έπρεπε να πάψει να κατευθύνεται στις βιομηχανικές ζώνες της χώρας σε τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί η επισιτιστική επάρκεια της Νέας Ευρώπης.
«…Ο προοδευτικός θάνατος τόσο της βιομηχανίας όσο και μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού των ζωνών «κατανάλωσης» είναι απαραίτητος……»
Και παρακάτω:
«Πολλές δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα αποτελούν πλεονάζοντες πληθυσμούς και θα πρέπει είτε να πεθάνουν, είτε να μεταναστεύσουν στην Σιβηρία. Κάθε προσπάθεια να σωθεί ο εγχώριος πληθυσμός από θάνατο από ασιτία με την εισαγωγή γεωργικών πλεονασμάτων από τις παραγωγικές ζώνες (μαύρης γης) δεν μπορεί να γίνει παρά σε βάρος της εξασφάλισης τροφίμων για την Ευρώπη. Μια τέτοια κίνηση θα υπονόμευε την ικανότητα της Γερμανίας και της Ευρώπης στο να ανταπεξέλθουν στον αποκλεισμό»….
“Many tens of millions of people will become superfluous in those areas and will have to die or to emigrate to Siberia. Any attempts to save the local population from death by starvation through the importation of surpluses from the black-earth zone can only be at the expense of food supplies for Europe. They would undermine Germany’s and Europe’s immunity to blockade».
(Από την επίσημη ιστορία
«Η Γερμανία και ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος», τόμος Δ’, αγγλική έκδοση)
Έχουν την σημασία τους τα παραπάνω τόσο για τα όσα σήμερα συμβαίνουν στην Γάζα, όσο και για το «όψιμο» ενδιαφέρον της σημερινής Γερμανίας, για τους Ουκρανούς.
Πηγή: ημεροδρόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου