Το ΣτΕ αποφάσισε να σου κλείσει το μαγαζί!


Του Κωνσταντίνου Σταθόπουλου

Αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα:
Συμβούλιο της επικρατείας και διοικητική δικαιοσύνη.

Αντιγράφω από την Βικιπαίδεια:
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. H (σημερινή ως έχει) λειτουργία του ξεκίνησε στις 17 Μαΐου του 1929. Αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ελληνικού συστήματος δικαστικού ελέγχου της διοικητικής δράσης. Είναι το Ανώτατο Δικαστήριο ελέγχου της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων και έχει καταξιωθεί ως ο ισχυρός προστάτης τόσο του πολίτη όσο και του Δημοσίου.

Να γελάσει ή να κλάψει κανείς;

Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου κύριος Κασιμάτης, είχε δηλώσει δημόσια, πως όταν είδε τον πρώτο όρο της δανειακής σύμβασης, την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, δεν πίστευε στα μάτια του.

Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει πως αυτός ο όρος δεν υπογράφεται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο.

Το ΣτΕ απόν.

Παραχώρηση κυριαρχίας, εδαφών, πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, κούρεμα ομολογιούχων, παράνομες ενισχύσεις τραπεζών, παράνομες διοικητικές πράξεις και παραλείψεις, διάλυση παιδείας, διάλυση υγείας, διάλυση παραγωγικού ιστού, καταστροφή περιβάλλοντος, γενοκτονία.

Το ΣτΕ απόν.

Τώρα αποφάσισε να διαλύσει τον κορμό της οικονομίας κάθε κράτους, την μικρή επιχείρηση.

Όσα μικρομάγαζα άντεξαν με κόπο και βάσανα, απασχολώντας έναν δύο ή περισσότερους υπαλλήλους ή ολόκληρη την οικογένεια με την μορφή των οικογενειακών επιχειρήσεων, πρέπει να γίνουν βορρά στο στόμα των λύκων της αγοράς.

Τι και αν οι μικρές επιχειρήσεις απασχολούσαν, πλήρωναν ρεύμα, εφορία, συντηρούσαν μέσω των ταμείων τους συνταξιούχους και την μικροοικονομία κάθε γειτονιάς.
Τι κι αν γέμισε ο τόπος off shore, λίστες, μαύρο χρήμα, παράνομες συναλλαγές.
Ψιλά γράμματα.

Θα πληρώσει ο καστανάς, ο κουλουράς, η γιαγιά στην λαϊκή, η μικρή επιχείρηση.

Η μόνη περίπτωση στην οποία το ΣτΕ έκανε αισθητή την παρουσία του, ήταν η διεκδίκηση αναδρομικών των δικαστικών.
Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει λέει ο σοφός λαός.

Συνοδοιπόρος των κατακτητών.
Ό,τι δεν μπορούν να περάσουν οι προδοτικές κυβερνήσεις και τα λοιπά ανδρείκελα της βουλής, αναλαμβάνει να διευθετήσει το ΣτΕ.

Στην κατηγορία των «ελαττωματικών» δημοκρατιών κατατάσσεται για μία ακόμα χρονιά η Ελλάδα στην ετήσια έκθεση του Economist Intelligence Unit για το 2018, με τη χώρα μας να καταλαμβάνει την προτελευταία θέση της Δυτικής Ευρώπης, πάνω μόνο από την Τουρκία η οποία θεωρείται «υβριδικό καθεστώς».

Ποιός είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της δημοκρατίας, από την στιγμή που το κοινοβούλιο στο σύνολό του είναι κατοχικό;

Στην διάρκεια των ετών, μέσα από την απαιδευσιά και την κακή χρήση της γλώσσας πολλές λέξεις ή εκφράσεις άλλαξαν σημασία.

Η δικαιοσύνη όμως παρέμενε τυφλή, θυμίζοντας πως ενώπιόν της είναι όλοι ίσοι και πως λειτουργούσε και λειτουργεί πάντα ανεξάρτητη.

Να που οι ίδιοι οι λειτουργοί της θεώρησαν πως όταν χρησιμοποιούμε την έκφραση «τυφλή δικαιοσύνη» πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε, όπως ακριβώς εκφράζεται: Τυφλή, κλείνοντας τα μάτια αντίστοιχα με τα συμφέροντα που εξυπηρετεί και δικάζοντας κατά το δοκούν.

Πηγή: Αιρετικές ιδέες


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου