Αυτοί οι «ξένοι» δεν θα «αλλοιώσουν τη χώρα», υπουργέ Γεωργιάδη;


Του Γεράσιμου Χολέβα

Στη «επενδυτικό» ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, στη Σαουδική Αραβία, ήταν μαζί του και ο Άδ. Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Δεν θα μπορούσε να λείπει, άλλωστε, αφού είναι «ένα πρόσωπο επιφορτισμένο να λύνει προβλήματα όταν υπάρχουν οποιουδήποτε τύπου δυσκολίες με ξένες επενδύσεις», όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση διαφημίζει περήφανα το… «επενδυτικό σοκ» που θα έρθει (και) από τη Σαουδική Αραβία. Μάλιστα, ο υπουργός Γεωργιάδης, θα είναι υπεύθυνος για τις επενδύσεις, θα κάνει ό,τι χρειαστεί, ταξίδια, επαφές κ.α.

Το σχέδιο περιέγραψε ο Σαουδάραβας υπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων, Majid bin Abdullah Al Qasabi, στο διάλογο που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Θα πρέπει να μας υποδείξετε τις πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες για τους Σαουδάραβες και εμείς θα δημιουργήσουμε μία επιχειρηματική αποστολή για να επισκεφτεί την Ελλάδα και να διερευνήσει αυτές τς ευκαιρίες, να συναντήσει τους κατάλληλους ανθρώπους και να αντιληφθούν ποιο είναι το νέο πλαίσιο που ευνοεί τις επενδύσεις, διότι άκουσα ότι υπάρχει διευκόλυνση και στήριξη του επενδυτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα (…) Και αν μου επιτρέπετε, θα εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία και θα έρθω μαζί με την αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών».

Αν καταλαβαίνουμε καλά θα έρχονται κατά δεκάδες οι Σαουδάραβες επενδυτές, μαζί με τους Σαουδάραβες παρατρεχάμενους τους αλλά κι εκείνους που θα συντονίζουν τις δουλειές τους κ.ο.κ.

Έχουμε ορισμένες απορίες. Αφορούν τον υπουργό Γεωργιάδη, ο οποίος ως «καθαρός» Έλληνας δεν είχε κανένα πρόβλημα να πει όταν έγινε το ναυάγιο με πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτά των Παξών:

«Φανταστείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι που γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112» (αριθμός για επικοινωνία σε έκτακτη ανάγκη για τις χώρες της ΕΕ). Πρόσθεσε, δε, μετά: «Έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας».

Αλήθεια, κύριε υπουργέ, οι Σαουδάραβες επενδυτές και οι Σαουδάραβες παρατρεχάμενοι τους δεν «θα αλλοιώσουν τη χώρα»;

Μας μπερδεύετε, υπουργέ Γεωργιάδη…. Θα επιτρέψετε εσείς «αλλοίωση της χώρας»; Εσείς, ένας «καθαρός» Έλληνας;

Μήπως, λέμε μήπως, ο «ξένος» επενδυτής είναι «καλός» αλλά ο «ξένος» κατατρεγμένος «κακός»;

Μήπως, λέμε μήπως, ακόμα και ο ρατσισμός, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι κι αυτός λίγο ταξικός;

Μήπως, λέμε μήπως, αυτοί που θα εργάζονται στις επενδύσεις των Σαουδαράβων (όταν έρθουν στην Ελλάδα) θα δέχονται την ίδια εκμετάλλευση, είτε είναι Έλληνες, είτε «ξένοι»;

Ας μην εκφράσουμε άλλες απορίες. Δεν έχετε και χρόνο, αφού είστε «ένα πρόσωπο επιφορτισμένο να λύνει προβλήματα όταν υπάρχουν οποιουδήποτε τύπου δυσκολίες με ξένες επενδύσεις», όπως είπε ο πρωθυπουργός. Ας απαντήσετε σε αυτές.

Πάντως, με τέτοιου είδους «ξένους» καλά τα πάτε…

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

  1. Ασφαλώς η απάντηση στα ερωτήματα αυτά είναι καταφατική.Αυτό που με εξοργίζει όμως είναι,ότι κ οι "αλληλέγγυοι" είναι εξ ίσου επιλεκτικοί."Ένοχος ένοχον ου ποιεί".Με εξοργίζει το ότι αυτή η "αλληλεγγύη" από μέρους της αριστεράς δεν είναι,παρά ένα άλλοθι,για να μην αναλαμβάνη τις ευθύνες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή