Η υπεράσπιση του νομικού μας πολιτισμού,να γίνει η αφορμή της Νέας Μεταπολίτευσης

 

Του Γιάννη Περάκη *

Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε ότι είναι μία κυβέρνηση-συμμορία. Λειτουργεί με όρους πολιτικής μαφίας του Ιταλικού Νότου. Ο ρόλος της είναι να διαλύσει την πατρίδα μας. Ότι έχει κατακτηθεί σε δημοκρατικά δικαιώματα μετά την λήξη του Β Παγκοσμίου πολέμου που καθυστερημένα τα ζήσαμε μετά την μεταπολίτευση είναι εχθρός της. Αλλά εχθρός της είναι και η ίδια αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Αυτό που πρέπει να υπερασπιστούμε σήμερα δεν είναι μόνο την ζωή ενός καταδικασθέντα σε ισόβια φυλακισμένου. Αυτό είναι και υποχρέωση μας αλλά και προαπαιτούμενο. Προαπαιτούμενο γιατί υπόκειται στο τρίτο νόμο της διαλεχτικής στον νόμο της άρνησης:

Ο τρίτος νόμος της Διαλεκτικής Αρνησης συνίσταται στο ότι το καινούριο παίρνει τη θέση του παλιού, δηλαδή το ένα στάδιο αντικαθιστά το άλλο. Αρνηση, δηλαδή, ονομάζεται η διαδικασία του περάσματος από το παλιό στο καινούριο. Η άρνηση έχει καθολικό χαρακτήρα, προσιδιάζει δηλαδή σ' οποιαδήποτε ανάπτυξη στη φύση και στην κοινωνία. Πέφτοντας, π.χ., στη γη ο σπόρος φυτρώνει με την επίδραση της θερμότητας και της υγρασίας και από αυτόν αναπτύσσεται το φυτό που αποτελεί άρνηση του σπόρου.

Ο σπόρος σήμερα είναι η υπεράσπιση της ζωής ενός καταδικασθέντα σε ισόβια φυλακισμένου, όμως η κοινωνία μας σιγοβράζει. Δεν αντέχει άλλο την συμμορία. Δεν την αντέχει διότι:

· Παλεύει με νύχια και με δόντια να ζήσει με 500 ευρώ μεικτά (το 20% των μισθωτών) του ιδιωτικού τομέα, ενώ σχεδόν ένας στους δύο (48%) είχε μισθό μέχρι 800 ευρώ μεικτά,

· Σε καθεστώς υποαπασχόλησης αναγκάζεται να εργάζεται ένας στους τρεις μισθωτούς!

· Η ηθική της συμμορίας είναι η ηθική του Λιγνιάδη και του Μπαμπινιώτη,

· Θέλει να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε παραρτήματα αστυνομικών τμημάτων,

· Η συμμορία, έχει επιβάλλει στην κοινωνία την απαγόρευση της φυσιολογικής ζωής που είχε.Με τις απαγορεύσεις και την καταστολή όχι της προστασίας λόγω πανδημίας αλλά για πολιτικούς λόγους επιβολής μιας defacto κατάστασης της επόμενης ημέρας. Την την «νέα οικονομία» της Ελλάδας που ονειρεύεται η πολιτική συμμορία.

Πάμε στο δεύτερο Νόμο της Διαλεχτικής. 

Ο Νόμος του Περάσματος των Ποσοτικών Αλλαγών σε Ποιοτικές: Το πέρασμα των ποσοτικών αλλαγών σε ριζικές ποιοτικές αλλαγές είναι ένας από τους πιο γενικούς νόμους της εξέλιξης της φύσης και της κοινωνίας. Η μαρξιστική διαλεκτική δείχνει ότι το προτσές της εξέλιξης είναι το πέρασμα από ασήμαντες ποσοτικές αλλαγές σε ποιοτικές αλλαγές, σε ριζικές δηλαδή αλλαγές, που επέρχονται με μορφή αλματικού περάσματος από τη μία ποιοτική κατάσταση στην καινούρια. Στη φύση συντελείται με άλματα το πέρασμα από τη μία στην άλλη κατάσταση, όπως, π.χ., στην περίπτωση της θέρμανσης ή της ψύξης του νερού., ή στην κοινωνία συντελείται με τα άλματα των επαναστάσεων, που είναι η ατμομηχανή της ιστορίας, οι κινητήριες δηλαδή δυνάμεις της.

Το πρώτο ζητούμενο είναι είμαστε είμαστε ενωμένοι.

Το δεύτερο ζητούμενο συμφωνούμε σ’ ένα μίνιμουμ πρόγραμμα καθημερινής ανακούφισης των εργαζομένων.

Το τρίτο ζητούμενο να συμμετέχουμε όσο γίνεται περισσότεροι.

Υ.Γ. Η κραυγή και η αγωνία ενός Έλληνα πολίτη έξω από κόμματα και μέσα στην πραγματικότητα....

* Γιάννης Περάκης, Οικονομολόγος 

Πηγή : Η ΣΦΗΚΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου