Πρωινός προαυλισμός στο Μοσχάτο ...

 

Της Χρύσας Βαρθολομαίου

Μικροί, μεγάλοι με μάσκες . Όλα κανονικά.
Ομάδες ΔΙ.ΑΣ  στο σταθμό του ηλεκτρικού, στην πλατεία Μεταμορφώσεως . Για την ασφάλειά μας. 

Κανονικά .

Οι άδειες για να βγούμε από τα κελιά, κανονικά. Έντυπη ή μέσω κινητού, κωδικοί  1,2,3 …6.

Αλήθεια γιατί δεν προβλέπεται να φέρουμε σήματα στο στήθος , αντίστοιχα με τους κωδικούς, ώστε  να  διακρίνεται  άμεσα  ποιος είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς έξω και γιατί. Θα ήταν πιο κανονικό. (Έχουμε και ιστορικά παραδείγματα με διακριτικά σήματα) .

Και πινακίδες  θα μπορούσαν να υπάρχουν .Να περπατάς και να διαβάζεις.
«Είναι ατομική σου ευθύνη να είσαι και να παραμείνεις υγιής. Το κράτος δεν μπορεί να σε νταντεύει» .

Πιο κάτω άλλη να γράφει «εσύ φταις για την εξάπλωση της πανδημίας» .Μερικά βήματα πιο κάτω «ο γιός σου και η κόρη σου φταίνε που μαζεύονται στις πλατείες» παρακάτω « ο περιπτεράς της γειτονιάς σου φταίει «(για να μη ξεχνάμε και το κακό που  έκαναν τα περίπτερα).

Άλλη πινακίδα να γράφει « όταν σε σταματούν  για έλεγχο να συνεργάζεσαι πρόθυμα με ένδειξη ευγνωμοσύνης στα όργανα  για το λειτούργημά τους». (Και να χαμογελάς, ποτέ δεν ξέρεις , μπορεί να σε φωτογραφίζουν ή να σε βιντεοσκοπούν άλλωστε). 

Μία ταμπέλα με πιο έντονα γράμματα να λέει «μη διαδηλώνεις , μεταδίδεις την πιο επικίνδυνη μετάλλαξη του ιού». Άλλη με μεγάλα γράμματα «Το ξύλο  απελευθερώνει, για αυτό υπάρχουν τα ΜΑΤ». 

Μπορεί και να μη χρειάζονται τελικά οι πινακίδες  στους δρόμους .Υπάρχουν και λειτουργούν αόρατες μέσα από τα ΜΜΕ. Ο σωφρονισμός γίνεται κανονικά.

Και τα κάγκελα υπάρχουν αλλά είναι και αυτά αόρατα.

Τελικά όλη η  χώρα ένα αόρατο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Καλή λευτεριά.

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου