Ο Δένδιας και οι… ανοησίες οι καμαρωτές

 

Και γιατί ο σιωνισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο κάθε απατεώνα

Του Θέμη Τζήμα

Συμπατριώτες μάθατε τα νέα; Πήγε ο Νίκος Δένδιας στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και “τιτίβισε” από εκεί- πολύ περήφανα- για την διπλωματική βόλτα του τα εξής: “Κατέστησα σαφές ότι απαιτείται άμεση κατάπαυση του πυρός, προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προστασία της ανθρώπινης ζωής. Καταδίκασα με τον πιο καθαρό τρόπο την εκτόξευση χιλιάδων ρουκετών από την Χαμάς κατά του Ισραήλ, ενέργεια απολύτως και καθολικά καταδικαστέα. Το Ισραήλ, όπως και κάθε χώρα του κόσμου, έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Από εκεί και πέρα, οφείλει να αναληφθεί πρωτοβουλία για το Mεσανατολικό. 

Το κενό, η μη ύπαρξη πρωτοβουλίας, δημιουργεί ζητήματα τα οποία βλέπουμε μπροστά μας. Ανθρώπινες τραγωδίες. Η λύση στην οποία πρέπει να καταλήξουμε είναι σαφής. Είναι η λύση, την οποία προβλέπουν το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Δύο κράτη στα σύνορα του 1967 με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα και των δύο κρατών. Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα είναι απολύτως προβληματική και χρειάζεται να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε. Επαναλαμβάνω, όμως, η Χαμάς είναι απολύτως καταδικαστέα για την εκτόξευση των χιλιάδων ρουκετών εναντίων αμάχων πολιτών. Οι εμπρηστικές δηλώσεις και οι μονομερείς τοποθετήσεις σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κατάσταση, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή δεν βοηθούν”.

Ανοησίες Καμαρωτές- για να το πούμε πολύ ευγενικά, αντί της σαφέστερης λαϊκής έκφρασης.

Ο κος Δένδιας μας λέει ότι στηρίζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για δύο κράτη. Πρέπει να το πει.

Αλλά την ίδια στιγμή δεν λέει τίποτα- ούτε μία κακή κουβέντα- για αυτόν που έχει κάνει κουρελόχαρτο αυτά ακριβώς τα ψηφίσματα τα οποία ο ίδιος ο κος Δένδιας επικαλείται– όπως και κάτι άλλοι ψοφοδεείς Ευρωπαίοι οι οποίοι έχουν κάνει και αυτόν ακόμα τον Σιράκ να φαντάζει γίγαντας της διεθνούς πολιτικής και να φέρνει τούμπες εκεί που βρίσκεται, από την αφόρητη γελοιότητά τους.

Θέλει άμεση κατάπαυση του πυρός και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ποιος ενεργεί την κατοχή που παραβιάζει το θεμελιακό δικαίωμα της αυτοδιάθεσης συνιστώντας διαρκή βία; Ποιος προκάλεσε το τωρινό ξέσπασμα βίας; Ποιος διώχνει κόσμο από τα σπίτια του, εποικίζει παρανόμως, εθνοκαθάρει, φυλακίζει, βασανίζει, εκτελεί κόσμο σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη; Την κατάπαυση του πυρός τη ζητάς- αν όντως την θέλεις- από εκείνον που προκαλεί την βία. Όχι από τον αμυνόμενο. Και απέναντι στην κατοχή, εκείνος που αντιστέκεται μόνο αμύνεται και μάλιστα νόμιμα. Θυμάται άραγε τίποτα από την αντίσταση στο ναζισμό;

Προκειμένου βεβαίως να μην δημιουργήσει καμία υποψία στα “μεγάλα αφεντικά” φρόντισε σε δύο σημεία να τονίσει ότι καταδικάζει τις ρουκέτες της Χαμάς και -ακούστε το ακόμα καλύτερο- ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Γιατί δεν λέει κανείς στους φίλους μας τους Τούρκους ότι ο υπουργός εξωτερικών που μιλάει στο όνομά μας, τους αναγνωρίζει δικαίωμα αυτοάμυνας στην κατεχόμενη Κύπρο; Ότι κατά την κυβέρνησή μας, η ναζιστική Γερμανία είχε δικαίωμα αυτοάμυνας απέναντι στην εθνική μας αντίσταση; Και για να μην αφήσει την γελοιοποίηση ανολοκλήρωτη, ο κος υπουργός καταγγέλλει την Χαμάς γιατί επιτίθεται- λέει- σε αμάχους.

Σας έχουμε νέα κε υπουργέ: δώστε στην Χαμάς πυραύλους ακριβείας και θα σκοτώνουν μόνο εμπολέμους. Πείτε μας τώρα όμως, πώς γίνεται το Ισραήλ, του οποίου τα συμφέροντα υπηρετείτε, ενώ διαθέτει μερικά από τα πλέον υπερσύγχρονα, κατευθυνόμενα βλήματα να δολοφονεί γυναίκες αλλά και παιδιά κατά δεκάδες, εξοντώνοντας ολόκληρες γενιές οικογενειών;

Και φυσικά, ο κος υπουργός, δεν αγαπάει καθόλου τις εμπρηστικές δηλώσεις. Με τις εμπρηστικές βόμβες πάλι, δεν έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα, αρκεί να είναι Ισραηλινές.

Πίσω από αυτές τις καμαρωτές… ανοησίες του υπουργού μας ακολουθεί ένας εσμός διεθνολογούντων οι οποίοι αραδιάζουν από ξεκάθαρα ψεύδη έως και χοντροκομμένο, κίβδηλο αντιτουρκισμό, αποδεικνύοντας ότι ο σιωνισμός αποτελεί ύστατο καταφύγιο κάθε απατεώνα.

Αυτοί οι “πατριώτες” είναι με το Ισραήλ γιατί οι Παλαιστίνιοι -για άλλους η Χαμάς- είναι φιλότουρκοι. Προσέξτε: οι Παλαιστίνιοι είναι φιλότουρκοι επειδή ευρισκόμενοι υπό κατοχή δέχονται βοήθεια- όλοι ή κάποιοι εξ αυτών- από εκείνους που την δίνουν. Επειδή θέλουν να έχουν ΑΟΖ και να μην τους κλέβουμε τους φυσικούς τους πόρους. Επειδή δέχονται βοήθεια λοιπόν- κατά βάση διπλωματική, οικονομική και μάλιστα μέχρι ενός περιορισμένου σημείου- είναι πολύ φιλότουρκοι για τα γούστα των “πατριωτών”.

Οι ΗΠΑ από την άλλη οι οποίες εξοπλίζουν την Τουρκία για να κατέχει την μισή Κύπρο και για να απειλεί με πόλεμο την πατρίδα μας δεν είναι φιλότουρκες επειδή δεν αγαπούν πολύ τον Ερντογάν και επομένως τους δίνουμε όλη μας την πατρίδα εν λευκώ.

Το Ισραήλ που έδωσε όπλα στους συμμάχους της Τουρκίας και εμμέσως στην Τουρκία για να βάλει πόδι ακόμα εντονότερα στον Καύκασο δεν είναι φιλοτουρκικό, επειδή ο γιος του “Μπίμπι ‘τιτίβισε’ για την κατοχή από την Τουρκία των Κούρδων και της Κύπρου”- τι διαβάζουμε Θεέ μου. Έχουμε γίνει δορυφόρος εγκληματιών για τιτιβίσματα.

Οι “πατριώτες” φαντασιώνονται πολέμους κατά των μουσουλμάνων αρκεί να μην είναι πλούσιοι και υποτακτικοί των ΗΠΑ. Τα ανθρώπινα δικαιώματα που παραβιάζονται από μουσουλμανικά κράτη τους απασχολούν πάρα πολύ, μόνο αν πρόκειται για το Ιράν, την Χεζμπολάχ, την Χαμάς και τους Χούθι. Οι ίδιοι εκείνοι που μιλάνε για αντιισλαμικά τόξα στέλνουν συστοιχίες Patriots στην Σαουδική Αραβία, που έχει επιβάλλει λιμό στην Υεμένη. Τους ενοχλούν πάρα πολύ οι τουρκικές πολιτικές αλλά περιέργως, στο μείζον διακύβευμα για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας η οποία και είναι η Συρία, στηρίζουν τις ίδιες ακριβώς δυνάμεις με την Τουρκία.

Δεν είναι με άλλα λόγια μόνο ανήθικοι και σύμμαχοι εγκληματιών: είναι και εσωτερικά αντιφατικοί ή αλλιώς πολιτικά και ακαδημαϊκά απατεώνες. Αυτών των απατεώνων δε, που κάθε μέρα δηλητηριάζουν τον λαό μας και τον οδηγούν σε νέες ήττες, τα κίνητρα συνήθως εντοπίζονται στα υλικά θέλγητρα των ξένων πρεσβειών.

ΥΓ. Θυμάται κανείς τότε που ο πατέρας Μητσοτάκης, σε μια «μαύρη» διαφήμιση του κόμματός του εμφάνιζε τον Ανδρέα Παπανδρέου με τον Γιασέρ Αραφάτ, τον Μουαμάρ Καντάφι, κατηγορώντας τον ότι συνομιλούσε με “τρομοκράτες”; Εκεί βρισκόμαστε. Να έχουμε κυβερνήτες που κάθε κίνημα αυτοδιάθεσης το χαρακτηρίζουν επισήμως ως τρομοκρατία. Τίτλος τιμής όταν σου τον αποδίδουν τέτοιοι πολιτικοί όπως ο πατέρας του νυν πρωθυπουργού. Κάποτε, στην Μέση Ανατολή η Ελλάδα αποτελούσε σημείο αναφοράς ενώ η Τουρκία δεν υπήρχε πουθενά, παρά μόνο ως πρώην αυτοκρατορική, δεσποτική δύναμη.

Otempora, omores.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου