Ο Roger Waters για το εμπάργκο στην Κούβα

 

Της Xριστίνας Μαυροπούλου

Θα μπορούσα να βγάλω ένα δικανικό, ή να απαριθμήσω σωρεία στοιχείων, ή ευρημάτων, όπως πως υπάρχει ένας νεκρός στις διαδηλώσεις στην Κούβα που είναι πρώτο θέμα παντού, αλλά αποσιωπάται πχ πως στη Νότιο Αφρική στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν 72-76 νεκρούς. Θα αφήσω τα ξύλινα και θα παραχωρήσω τη θέση μου στη οικουμενική συνείδηση και φωνή αντίστασης, τον Roger Waters, να παραδώσει μαθήματα πως πρέπει να μιλήσουμε και να θέσουμε το μείζον: Όχι στο εμπάργκο. ΧΤΕΣ όμως.

Roger Waters: «Αν θέλετε να αγοράσετε το σπίτι μου και δεν μπορείτε, είναι απλά γιατί δεν θέλω να σας το πουλήσω, το νοικιάσω ή να το εκμισθώσω. Έτσι, εάν με αποκλείσετε στο σπίτι μου και δεν μπορώ να πάω στο φαρμακείο, στην τράπεζα, στην αγορά, και επίσης εάν δεν μου επιτρέπετε να πουλήσω τα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου ή της μοτοσυκλέτας μου, και σε όλα αυτά μου ακυρώσετε όλους τους πιστωτικούς και αποταμιευτικούς λογαριασμούς. Μετά από λίγο καιρό η οικογένειά μου θα αρχίσει να υποφέρει και να απελπίζεται, κάποιοι θα προσπαθήσουν να το σκάσουν από τα παράθυρο, και εάν απέξω αρχίσετε να μου φωνάζετε πως είμαι ανίκανος να έχω τον έλεγχο του σπιτικού μου και ότι είμαι δικτάτορας, πως κάνω την οικογένειά μου να υποφέρει… τότε θα αρχίσουν να λένε πως η κυβέρνηση του σπιτιού βρίσκεται σε ΚΡΙΣΗ, και οι γείτονες θα έχουν την άδεια να ΕΠΕΜΒΟΥΝ και εξοντώσουν με σκοπό να αντιμετωπίσουν την ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ της οικογένειας μου.

Λοιπόν… δεν θα πεις ποτέ πως αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να μείνεις στο σπίτι μου. Και αυτός είναι ο λόγος που με βάζεις σ’ αυτή την τόσο κρίσιμη κατάσταση απέναντι από την οικογένειά μου»

Πρώτη δημοσίευση : Christina Mavropoulou στο Facebook

Πηγή: Η ΣΦΗΚΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου