Περί…''καταστάσεως πολιορκίας'', ''ξένου δάκτυλου'' στις πυρκαγιές , η ΕΥΠ και η ευθύνη της στρατιωτικής ηγεσίας

 

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Το 2008, όταν η Αθήνα δοκιμαζόταν από εκτεταμένα επεισόδια λόγω της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικά πυρά, υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή “είχαν ρίξει” τη φαεινή ιδέα να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση πολιορκίας και να βγει ο στρατός στους δρόμους. Πριν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απορρίψει κάθε συζήτηση, το είχε κάνει  με τρόπο κάθετο ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Ο Αρχηγός δεν είχε μπει καν στη συζήτηση.

Δεκατρία χρόνια μετά, διαπιστώνουμε ότι το …σαράκι κάποιων να δουν τον στρατό στο δρόμο παραμένει! Δημοσιεύματα αλλά και ένα “παρακρατικό κλίμα” που κάνει λόγο για “ξένο δάκτυλο” που “φουντώνει” τις πυρκαγιές , έχουν αρχίσει να “ψιθυρίζουν” περί “κατάστασης πολιορκίας” με την οποία άρθρα του Συντάγματος μπαίνουν στην άκρη…

Σ΄ ότι αφορά στον “ξένο δάκτυλο”. Αυτά δεν μπορεί να λέγονται απλά για να ακούγονται. Χρειάζονται ατράνταχτες αποδείξεις. Επιπλέον αν κάτι τέτοιο συνέβη , η ΕΥΠ θα πρέπει να …κλείσει. Γι΄ αυτό και επικρατέστερη αιτία για το ανεξέλεγκτο των πυρκαγιών εξακολουθεί να παραμένει η αλαζονεία και η ανικανότητα.

Σ΄ ότι αφορά στην “κατάσταση πολιορκίας” νομίζουμε ότι και η σημερινή στρατιωτική ηγεσία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα ακολουθήσει τον δρόμο Γράψα.

Αυτά προς το παρόν…

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου