Ελλάδα, Κύπρος και Ιράν

 

Τα τελευταία χρόνια γινήκαμε το γεωπολιτικό κλωτσοσκούφι Αμερικανών και Ισραηλινών, το οικονομικό κλωτσοσκούφι των Πιστωτών ενώ δίπλα μας η Τουρκία του Ερντογάν έχει απογειωθεί

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Τα βασικά στηρίγματα του ελληνισμού στη Μέση Ανατολή, στην προσπάθεια αναχαίτισης της (κατ’ επιταγήν των δυτικών) τουρκικής επιθετικότητας στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη, υπήρξαν αφενός το κίνημα των ανθιστάμενων Αράβων (και ιδίως των Παλαιστινίων) και αφετέρου το Ιράν. Εξαιτίας των δεσμών με αυτές τις χώρες, η πολιτική της Τουρκίας έναντι του ελληνισμού δεν έγινε δεκτή ούτε από τον Αραβικό Σύνδεσμο, ούτε από την Ισλαμική Διάσκεψη.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια όλα αυτά έχουν αλλάξει άρδην, καθώς γινήκαμε το γεωπολιτικό κλωτσοσκούφι Αμερικανών και Ισραηλινών, το οικονομικό κλωτσοσκούφι των Πιστωτών, του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της Γερμανίας και με ένα διεθνές πολιτικό βάρος ταχέως απομειούμενο, την ίδια ώρα που, δίπλα μας, η Τουρκία του Ερντογάν έχει απογειωθεί, με έναν τεράστιο παγκόσμιο διπλωματικό ρόλο (που κάνει ακόμα πιο γελοία τα περί απομόνωσης της Άγκυρας που ακούμε από τους ανεκδιήγητους δικούς μας). Δεν μας αρέσει ασφαλώς, αλλά δεν είναι πατριώτης κάποιος που λέει ανοησίες για να ευχαριστήσει τον εαυτό του και τους άλλους, δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα.

Πήραμε εντολή να χαλάσουμε τις σχέσεις μας με όλες τις εκτός Δύσης δυνάμεις, που υπήρξαν το παραδοσιακό μας αντιστάθμισμα απέναντι και στις δυτικές επιβουλές και στην τούρκικη επιθετικότητα. Και εφαρμόσαμε τις εντολές παραδειγματικά, παραδίδοντας τον Οτσαλάν στους Τούρκους, χαλώντας τις σχέσεις μας με τους Ρώσους, με τους Σέρβους, με τους Ιρανούς, γίναμε το παιδί για όλες τις δουλειές του Ισραήλ στην Ε.Ε. και με μύριους διάφορους άλλους τρόπους.

Συμμαχώντας με τους αποκεφαλιστές

Φτάσαμε στο σημείο πέρυσι να πάρουμε μια πυροβολαρχία Patriot από το πιο ζωτικό σημείο της ελληνικής αεράμυνας και να τη στείλουμε στο μεσαιωνικό βασίλειο των αποκεφαλιστών της Σαουδικής Αραβίας, να το ενισχύσουμε εναντίον του Ιράν. Σημειωτέον ότι η Σαουδική Αραβία, βασικός υποστηρικτής διαχρονικά των τουρκικών θέσεων, έχει επέμβει στην Υεμένη για λογαριασμό του Ισραήλ και των ΗΠΑ, και κατηγορείται για πολιτική γενοκτονίας του εκεί πληθυσμού.

Έχουμε πολλές κοινές αξίες με αυτή τη χώρα; Είναι αυτός κάποιας μορφής πολιτισμός, δυτικός ή ανατολικός, ή όποιας κατηγορίας θέλετε να τον πείτε; Είναι πολιτική για τη χώρα που διεκδικεί την «ιδεολογική» κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας και του πολιτισμού της;

Αφήνω την άλλη απίστευτη ιστορία, της «συμμαχίας» με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τι να πρωτογράψει κανείς πια, αν θέλει να περιγράψει την αποσύνθεση του ελληνισμού; Υπερωρίες πρέπει να κάνουμε, αλλά και αν κάνουμε θα ‘ναι κάπως δύσκολο να υποκαταστήσουμε μέσα ενημέρωσης και πολιτικά κόμματα που έχουν παύσει προ πολλού να κάνουν τη δουλειά τους.

Κάνοντας πάλι αποικία την Κύπρο

Δεκάδες ισραηλινά τζετ πέταξαν πάνω και γύρω από την Κύπρο αυτή την εβδομάδα, στα πλαίσια ασκήσεων βομβαρδισμού των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Τεχεράνης, αλλά και επίθεσης κατά του λιβανικού κινήματος αντίστασης, της Χεζμπολάχ, όπως και απόκρουσης της «αναπόφευκτης» (κατά τους Times of Israel) αντεπίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ και των συμμάχων του, εάν δεχθεί επίθεση – εν προκειμένω της Κύπρου, που δεν της φτάνει η Τουρκία, αγωνιά να αποκτήσει και άλλους εχθρούς, στο διπλωματικό και στο στρατιωτικό πεδίο.

Και διηγώντας τα να κλαις

Κάποτε, ελληνικά πλοία έσωζαν από τους Ισραηλινούς τους Παλαιστίνιους μαχητές στη Βηρυτό. Σε όλη την Μέση Ανατολή δεν υπήρχε ούτε ένας Άραβας ηγέτης που να μην έπινε νερό τότε στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου και της Ελλάδας. Κάποτε, οι μαχητές των κινημάτων αντίστασης των Αράβων και των Αφρικανών βάφτιζαν Μακάριους τα παιδιά τους και ο αρχηγός της ΕΟΚΑ στρατηγός Γρίβας ανατίναζε στην Κύπρο τα αεροπλάνα των Εγγλέζων που χτυπούσαν το Κάιρο. Κάποτε οι μαχητές του Λυσσαρίδη, όπως ο αείμνηστος Σάββας Παύλου, εκπαιδεύονταν στα παλαιστινιακά στρατόπεδα του Λιβάνου να απελευθερώσουν την πατρίδα τους.

Δεν ζητάμε από το σημερινό «πολιτικό προσωπικό», τους υποτιθέμενους «ηγέτες» της Ελλάδας και της Κύπρου, να κάνουν τέτοια πράγματα, ξέρουμε τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν. Τουλάχιστον όμως ας βάλουν κάποιο όριο ασφαλείας στις παραχωρήσεις και στις εξυπηρετήσεις που κάνουν, ας μην ξεπουλάνε με τέτοια ευκολία, τόσο φτηνά, στα παλιατζίδικα της ιστορίας την ιστορία, τη φήμη τα συμφέροντα των Ελλήνων και της Ελλάδας, ας σεβαστούνε τόσο δα τη χώρα τους.

Έχουν αφήσει όλοι αυτοί οι δήθεν πατριώτες την Τουρκία του Ερντογάν να αλωνίζει σε όλη την περιοχή και να δυναμώνει, καθιστάμενη φορέας ιστορικών συμφερόντων και φορέας δικαίων πολύ ευρύτερων μαζών της ανθρωπότητας.

Θα τα πληρώσουν πολύ ακριβά όλα αυτά οι Έλληνες και της Κύπρου και της Ελλάδας….


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου