Ισραήλ: Εργαλειοποιώντας τη θρησκεία, δικαιολογώντας εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας

 

Η βαρβαρότητα της ισραηλινής κατοχής συνεχίζεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στην υπόλοιπη Δυτική Οχθη και στη Γάζα. Δεν πρόκειται για κάποιον «κύκλο βίας» αλλά για τον θεσμικό ρατσισμό του Ισραήλ και την αποικιακή κατοχή, που αποπειράται να εργαλειοποίησει την θρησκευτική πίστη ώστε να δικαιολογήσει τα ισραηλινά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. 

Του πρέσβυ Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι, Παλαιστίνη

Από το πρωί του Σαββάτου, οι αποικιοκράτες Εβραίοι φανατικοί έποικοι ορμούν στο τζαμί του αλ-Ακσά της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, υπό την προστασία της κατοχικής αστυνομίας,  και απλώνονται σε όλους τους δρόμους του απαρτχάιντ, ανάμεσα στις παλαιστινιακές πόλεις και την κατεχόμενη Δυτική Οχθη, επιτιθέμενοι σε παλαιστίνιους άμαχους, σε γεμάτα αυτοκίνητα , πυροβολώντας για να σκοτώσουν, όπως συνήθως κάνουν. 

Η κατοχική ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ επέτρεψε την Κυριακή, χθες, μιαν φασιστική διαδήλωση στην καρδιά της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, που είχε ως στόχο να τρομοκρατήσει τους παλαιστίνιους άμαχους, να κανονικοποιήσει την παράνομη αποικιακή προσάρτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και να υποκινήσει το μίσος με συνθήματα όποως «Θάνατος στους Άραβες» και «Φωτιά στα σπίτια των Αράβων».

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες, η ίδια κυβέρνηση του Ισραήλ, υποστήριξε τις βάρβαρες επιθέσεις στις κηδείες της Σιρίν Αμπού Ακλά και δύο ακόμη νεαρών παλαιστινίων μαρτύρων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, απαγορεύοντας ακόμη και στο θάνατο να βρει ο λαός μας ειρήνη. 

Η σιωνιστική φασιστική διαδήλωση (Flag March) είναι ο εορτασμός των ισραηλινών εγκλημάτων και παραβιάσεων όχι μόνο κατά των παλαιστινίων αλλά και κατά του Διεθνούς Δικαίου, που ανενόχλητα και χωρίς συνέπειες διαπράττονται πάνω από μισό αιώνα τώρα. Εγκλήματα που γίνονται μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, ατιμώρητα, ενδεικτικά της ντροπιαστικής υποκρισίας και των δύο μέτρων και δύο σταθμών της Δύσης. Είναι συνένοχοι. 

Η βαρβαρότητα της ισραηλινής κατοχής συνεχίζεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στην υπόλοιπη Δυτική Οχθη και στη Γάζα. Δεν πρόκειται για κάποιον «κύκλο βίας» αλλά για τον θεσμικό ρατσισμό του Ισραήλ και την αποικιακή κατοχή, που αποπειράται να εργαλειοποίησει την θρησκευτική πίστη ώστε να δικαιολογήσει τα ισραηλινά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. 

Είτε το δέχονται είτε όχι οι Ισραηλινοί, κι όσοι ενθαρρύνουν τις επιθέσεις τους κατά των δικαιωμάτων των παλαιστινίων, η Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι υπό κατοχή και λύση δεν μπορεί να υπάρξει αν πρώτα δε σεβαστούν τα δικαιώματα του λαού της Παλαιστίνης, με πρώτο το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, το δικαίωμα στην επιστροφή, βάσει της απόφασης 194 του ΟΗΕ, και της εγκαθίδρυσης ενός δημοκρατικού Κράτους της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά και την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων. 

Τα κράτη έχουν υποχρεώσεις, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο. Δεν επιτρέπεται να τους παραβιάζει ατιμωρητί η  Ισραηλινή κυβέρνηση, γιατί είναι «εύθραυστη» και θεωρεί εαυτήν υπεράνω της διεθνούς νομιμότητας. Εκατομμύρια παλαιστίνιοι υποφέρουν τις συνέπειες αυτών των ισραηλινών εγκλημάτων, των εγκλημάτων της κατοχικής δύναμης, εγκλημάτων που οι διεθνείς οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρούν Εγκλήματα Πολέμου.

Ο λαός της Παλαιστίνης συγκεντρώνεται κάτω από τη σημαία του, σύμβολο της αντοχής κι επιμονής τους απέναντι στις βάναυσες προσπάθειες του Ισραήλ να αρνηθεί την ιστορία, από τη Νάκμπα ως την κατοχή. Κι αυτό ας είναι το μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα: σταματείστε την υποκρισία, αφήστε στην άκρη τα δύο μέτρα και δύο σταθμά.  

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να αναλάβει τις ηθικές, νομικές και πολιτικές της ευθύνες ώστε να δοθεί τέλος στην πολύχρονη αποικιακή κατοχή και το απαρτχάιντ και να προσφέρει διεθνή προστασία στον καταπιεζόμενο λαό μας.

Πηγή: thepressproject.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου