Η συνεχής αναζωπύρωση της μισαλλοδοξίας , συνήθως οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Ο Μακρόν απάντησε στον ισλαμικό φονταμενταλισμό με σκίτσα του Charlie Hebdo, με αφορμή την αποτρόπαιη δολοφονία του καθηγητή Σαμιέλ Πατί από φανατικό ισλαμιστή.

Η γαλλική κυβέρνηση δρομολόγησε ένα πρόγραμμα φωτισμού των κυβερνητικών κτιρίων με σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo, με απεικονίσεις, μεταξύ άλλων, του Μωάμεθ.

Όπως ήταν επόμενο, οι αντιδράσεις τους Μουσουλμανικού κόσμου είναι έντονες , με πρώτο και καλύτερο τον Ερντογκάν, που αρπάζει όπου μπορεί την ευκαιρία να ηγηθεί στο Ισλάμ.

Δυο παρατηρήσεις κάπως αλληλοαναιρούμενες...

● Γενικά στην Γαλλία, οι πρόεδροι, θα έπρεπε πρώτα να υπολογίζουν τις αντιδράσεις των πράξεων τους, γιατί η Γαλλία έχει παρελθόν με την Αλγερία, αλλά έχει συμμετάσχει με το ΝΑΤΟ σε βομβαρδισμούς μουσουλμανικών κρατών. Και όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες .

● Για όλους όσους έτρεξαν να καταδικάσουν την κίνηση του Μακρόν και να φωνάξουν για ανεξιθρησκεία και δημοκρατία, να επισημάνω πως στην πλειοψηφία του Μουσουλμανικού κόσμου, η εξουσία δεν είναι κοσμική αλλά θεοκρατική. Ανεξιθρησκεία σημαίνει να συμβιώνεις με άλλους λαούς, αποδεχόμενος την δική τους πίστη. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει στο ισλάμ, όπου οι μη Μουσουλμάνοι είναι άπιστοι, άρα εχθροί,

Όλα αυτά εμένα μου θυμίζουν μια καλοπαιγμένη φαρσοκωμωδία , όπου διακρίνονται ξεκάθαρα τόσο οι φιλοδοξίες ένθεν κακείθεν, όσο και η συνεχής αναζωπύρωση μιας μισαλλοδοξίας , που συνήθως οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις, πίσω από τις οποίες κρύβονται συμφέροντα.

Και καλώς ή κακώς, μας αρέσει δεν μας αρέσει, σε ακραίες καταστάσεις το προβάδισμα έχει ο φανατισμός και η ''καθαγιασμένη'' τυφλή βία.

Εύχομαι να πέφτω έξω και να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου