«Πόλεμος» μεταξύ των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ για τους πλειστηριασμούς

 

Για τον βουλευτή Μπ.Παπαδημητρίου, πατρίδα είναι τα funds και οι πλειστηριασμοί

Τι είπε ο Γ. Παπαδάκης για τις δηλώσεις Α. Πορτοσάλτε και Μ. Παπαδημητρίου

Πόλεμος ακόμα και ανάμεσα στα φιλοκυβερνητικά κανάλια έχει ξεσπάσει με αφορμή την αναλγησία των funds να βγάζουν σε πλειστηριασμό (με τη «βούλα» του Αρείου Πάγου και την ανοχή της κυβέρνησης) ακόμα και κατοικίες που πληρώνονται κανονικά οι δόσεις του δανείου αλλά επειδή έχει πεθάνει ο κάτοχος του 50% και δεν προστατεύεται από το νόμο Κατσέλη μπορούν να πραγματοποιούν «έφοδο» για να το «αρπάξουν».

Συγκεκριμένα ο γνωστός δημοσιογράφος Γ. Παπαδάκης απαντώντας στην ερώτηση της Μαρία Αναστασοπούλου για το αν «υπάρχει άνθρωπος που να τάσσεται υπέρ των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας», απάντησε «βεβαίως, συνάδελφός μας» αναφερόμενος στον Α. Πορτοσάλτε και είπε μάλιστα χαρακτηριστικά «όταν η τσέπη σου είναι βολεμένη ας κόψει το λαιμό του ο φτωχός»!

Φυσικά, το να παίρνουν τα funds τα σπίτια του κοσμάκη είναι «πατριωτική πράξη» κατά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, οπότε κάτι ανάλογο θα είναι και για όσους την υποστηρίζουν και εγκρίνουν τις ενέργειές τους.

«Εμένα με ενδιαφέρει αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν ανακοινώσεις να είναι κοντά στην κοινωνία, εμένα δε μου φαίνονται να είναι κοντά στην κοινωνία.

Όπως ακούω συναδέλφους μου να λένε είμαι υπέρ των πλειστηριασμών. Άμα έχεις βολεμένη την τσέπη και βέβαια είσαι υπέρ των πλειστηριασμών. Λες δεν πάει να κόψει το λαιμό του φτωχός».

Χθες ο Άρης Πορτοσάλτε τοποθετήθηκε για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεχίσουν, ενώ ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που σταματήσουν, τότε ο ίδιος δεν θα πληρώσει τη δόση του δανείου για το σπίτι του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το ζήτημα ότι περίπου 120.000-140.000 ακίνητα, εκ των οποίων το 60%-70% είναι πρώτες κατοικίες, κινδυνεύουν με πληστειριασμό, τόνισε ότι «οι πλειστηριασμοί καλώς έγιναν. Για να τελειώνουμε. Το παραμύθι αρχίζει όταν λέμε να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς».

Στη συνέχεια, ανέφερε πως «κι εγώ πρώτη κατοικία έχω, δεν έχω ούτε δεύτερη, ούτε τρίτη. Έχω πρώτη κατοικία για την οποία πληρώνω δόση. Την ώρα που θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, δηλώνω στην Εθνική Τράπεζα από μένα τέλος η δόση μου. Όταν τελειώσουν οι εκλογές και υπάρχει τραπεζικό σύστημα, φαντάζομαι αυτό που κάνω εγώ θα το κάνω κι άλλοι, γιατί δεν είναι ηλίθιοι, εγώ κοιτάω την Εθνική Τράπεζα μάτια προς μάτια και λέω “τέλος”».

Στο ίδιο μήκος κύματος επίσης χθες, με μία κυνική δήλωση ο «γαλάζιος» βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου είπε:

«Εμένα και το δικό μου κόμμα να έφερνε απαγόρευση πλειστηριασμών με ένα νόμο κι ένα άρθρο θα έλεγα συγγνώμη δεν το ψηφίζω» δήλωσε στο Kontra. «Θα ήταν σαν να ψηφίζω εναντίον της πατρίδας μου, εναντίον των συμφερόντων της» υποστήριξε.

Με λίγα λόγια χαρακτήρισε το γεγονός να χάνουν την πρώτη κατοικία τους μεροκαματιάρηδες άνθρωποι ως «πατριωτική» πράξη!

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου