Ύβρις! Δεν «θυσιάστηκαν» οι νεκροί στα Τέμπη, κύριε Μητσοτάκη, δολοφονήθηκαν!

 

- Όλες οι προκλήσεις του πρωθυπουργού μέχρι να φτάσει στη σημερινή άθλια δήλωση, όπου χαρακτηρίζει «θυσία» (βίντεο) τους νεκρούς του σιδηροδρομικού εγκλήματος των Τεμπών! - ΥΒΡΙΣ! Αν δεν γνωρίζετε τη λέξη, εσείς οι «άριστοι», κύριε Μητσοτάκη, να ζητήσετε να σας την εξηγήσουμε.Για τη λέξη «ΘΥΣΙΑ» θα σας παραπέμψουμε στα λεξικά, όπου γίνεται λόγος για «ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ».

Του Γεράσιμου Χολέβα

«Καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στην χώρα μας».

Ύβρις!

Αν δεν γνωρίζετε τη λέξη, εσείς οι «άριστοι», κύριε Μητσοτάκη, να ζητήσετε να σας την εξηγήσουμε.

«Θυσία» οι νεκροί του σιδηροδρομικού εγκλήματος των Τεμπών, κύριε πρωθυπουργέ;

Για τη λέξη «θυσία» θα σας παραπέμψουμε στα λεξικά:

Εκούσια προσφορά που συνεπάγεται προσωπικές υλικές ή πνευματικές στερήσεις, ηθικές παραχωρήσεις.

Προσφορά προς κάποια ανώτερη δύναμη, θεότητα, που είχε λατρευτικό χαρακτήρα και συνοδευόταν από ορισμένη τελετουργία.

Ιδού η αισχρή δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός, σήμερα από το Μαρούσι:Κύριε Μητσοτάκη, οι νεκροί στα Τέμπη δεν «θυσιάστηκαν»! Δολοφονήθηκαν! Πρόκειται για έγκλημα. Δεν ήταν δυστύχημα και – προφανώς! – δεν ήταν «θυσία»! Δολοφονήθηκαν!

Είστε, δε, τόσο «άριστος» που η νέα σας «εκδοχή» φαίνεται να είναι με «σκονάκι»… Πορτοσάλτε!

Ας θυμηθούμε τι είχε πει αυτός τύπος με το όνομα Πορτοσάλτε, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις (βίντεο εδώ):

«Όταν έγιναν τρία δυστυχήματα, δύο στα Τέμπη με τους φίλους του ΠΑΟΚ και ένα με τα μαθητούδια από την Ημαθία και το τρίτο στον Άγιο Κωνσταντίνο πάλι με μαθητές, αποφασίσαμε να κάνουμε οδικό δίκτυο, φτιάξαμε σήραγγες και τρένου και δρόμων. Άρα, έπρεπε δυστυχώς να πεθάνουν… και εκεί παιδιά. Παιδιά σχολείου. Δυστυχώς. Αν μου επιτρέπετε, η θυσία είναι θυσία, έγινε, δυστυχώς. Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσουμε εκτός και αν έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον ΟΣΕ και πεθάνουμε το τρένο στην Ελλάδα».

Ο ίδιος Μητσοτάκης, που έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για «θυσία» για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη,

– πρώτα έκανε (από τον τόπο της τραγωδίας) δήλωση ντροπής («όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος») και

– στη συνέχεια, ενδεχομένως μετά από παρότρυνση του επικοινωνιακού του επιτελείου, προχώρησε σε καταγραφή των σκέψεων του, «ανακαλύπτοντας» και άλλες ευθύνες, πέρα από την «ατομική» (διαβάστε: Κύριε Μητσοτάκη, η ανθρωπιά δεν φοράει μάσκα).

– Δεν έμεινε σε αυτά. Έκανε και προκλητικές δηλώσεις για τη «μάχη» που θα δώσει «για να ξεριζωθεί από τη χώρα κάθε “νησίδα” του παλιού αναχρονιστικού κράτους» (διαβάστε: Kράτος ταξικό, εγκληματικό!).

– Ακολούθησε η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Οικονόνομου: «Ούτε ο πρωθυπουργός ήξερε, ούτε η κυβέρνηση» (διαβάστε: Μητσοτάκης: Ενας πρωθυπουργός που «δεν ήξερε»!).

– Μετά τις αντιδράσεις περί … άγνοιας Μητσοτάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα «μάζεψε»: Τελικά τα ήξερε όλα ο πρωθυπουργός … εκτός από τη βάρδια του σταθμάρχη!

Αυτές ήταν οι προκλήσεις του Μητσοτάκη μέχρι να φτάσει να κάνει λόγο για «θυσία» (!) των νεκρών στα Τέμπη.

Ντροπή και πάλι ντροπή (αν έχετε, που δεν έχετε).


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου