Η αναγέννηση της Μαριούπολης, η εγκατάλειψη των Ελλήνων από την Αθήνα


Η Μαριούπολη σε χρόνο ρεκόρ χτίζεται και αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του πολέμου. Η πόλη θα αποτελέσει όπως φαίνεται τη «βιτρίνα» της Ρωσίας προς τη Δύση και κάποιοι θεωρούν ότι έχει θα δημιουργηθεί το νέο Σότσι… Οι Έλληνες που ζουν στην περιοχή επωφελούνται από τις εξελίξεις την ίδια ώρα που καλούνται να διαχειριστούν την απόλυτη απαξίωση με την οποία η ελληνική κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει. Η εγκατάλειψη τους από την Ελλάδα είναι κάτι που δεν μπορούν να εξηγήσουν με τη λογική.

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός, μετά από τη Μελιτόπολη, βρέθηκε στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη Μαριούπολη και μίλησε όχι με αξιωματούχους αλλά με τον κόσμο που ζει στην πόλη. Ο Θανάσης Αυγερινός μαζί με τον Γιάννη Χρηστάκο, μεταδίδουν το κλίμα αισιοδοξίας που υπάρχει στην Μαριούπολη αλλά και το παράπονο των Ελλήνων για τη στάση της Αθήνας απέναντι τους.


Ο Γιάννης Χρηστάκος έχει υπηρετήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην Αστυνομία, στο προξενείο της Μαριούπολης. Έχει ζήσει την περίοδο που οι Αζόφ τρομοκρατούσαν τους πολίτες στην περιοχή και φυσικά τους Έλληνες. Έζησε τον πόλεμο και τώρα ζει την ανοικοδόμηση.

Η σύνδεση με τους Θανάση Αυγερινό και Γιάννη Χρηστάκο από τη Μαριούπολη είναι πολύ χρήσιμη για όσους τουλάχιστον θέλουν να έχουν μια σφαιρική άποψη για το πως οδηγηθήκαμε στον πόλεμο  αλλά και για το τι συμβαίνει τώρα.

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου