Ευρωεκλογές με έναν πόλεμο φυτεμένο στην καρδιά της Ευρώπης! *


46 κόμματα κατέθεσαν αίτηση για συμμετοχή στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Η προεκλογική κούρσα άρχισε, και ήδη βλέπουμε τα πρώτα μεγάλα σόου των ψηφοδελτίων, των μεταγραφών, των δημοσκοπήσεων. Πολύ γρήγορα θα αρχίσουν και οι εκπομπές με τα κόμματα, και όλα όσα γνωρίζουμε από παλιά. Καινοτομία θα είναι η επιστολική ψήφος…

Την ίδια ώρα τα πιο επίσημα χείλη μας πληροφορούν αφενός ότι η Ευρώπη θα έχει ρυθμό ανάπτυξης «0% και κάτι» (όπως δήλωσε ο κ. Τζεντιλόνι στη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη), αφετέρου ότι το Κονκλάβιο βλέπει μια έντονη γεωπολιτική συστράτευση της Ευρώπης (δηλαδή της Ε.Ε.) στον πόλεμο κατά της Ρωσίας και συμβουλεύει για ένταση της «οικονομίας πολέμου». Παράλληλα ο νέος Πολωνός πρόεδρος κ. Τουσκ δηλώνει ότι οι επόμενες γενιές πρέπει να ετοιμαστούν για πόλεμο, και ο κ. Μπορέλ χαιρετίζει την αποστολή ευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα. Ο Μακρόν δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει ότι θα στείλει τη Λεγεώνα των Ξένων (που εκδιώχθηκε από την Αφρική) στο μέτωπο της Ουκρανίας. Κι ο Ζελένσκι παρεμβαίνει στο Φόρουμ των Δελφών: «Δεν υπάρχει λόγος να έχει κανείς σχέση με τη Ρωσία τώρα. Μισούν ό,τι βρίσκεται πέρα από τα σύνορά τους. Πρέπει να τους απομονώσουμε πλήρως, όχι να “παίζουμε” με αυτούς»!

Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να στέλνει όπλα (και μάλιστα απαγορευμένα, όπως βόμβες φωσφόρου) στην Ουκρανία, αποστρατιωτικοποιώντας τα νησιά και αδειάζοντας τις στρατιωτικές αποθήκες. Μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Κασσελάκης χαρακτηρίζει το ΝΑΤΟ «ιερή αμυντική συμμαχία». Το δε ΠΑΣΟΚ σφυρίζει αδιάφορα. Έτσι οδηγούμαστε στις ευρωεκλογές, που θα έχουν χαρακτήρα «εσωτερικού»: πόσο θα μειωθεί η δύναμη της Ν.Δ., ποιος θα είναι δεύτερος και με πόση διαφορά από τον τρίτο, ποιοι θα βγάλουν ευρωβουλευτές πιάνοντας το αναγκαίο 3% – καταπίνοντας το τεράστιο ζήτημα του πολέμου που μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης. Δεν έχει ξαναγίνει τις τελευταίες δεκαετίες να διεξάγονται ευρωεκλογές ενώ υπάρχει μια δίχρονη εμπόλεμη κατάσταση –και συνολικά η Ε.Ε. στρατιωτικοποιείται και μετέχει υπό το ΝΑΤΟ σε μια παρατεταμένη πολεμική προετοιμασία– και το θέμα αυτό να μην απασχολεί σοβαρά τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών.

Υποτίθεται πως η ΕΟΚ αρχικά, και ύστερα η Ε.Ε., συγκροτήθηκαν για να μην ξαναγίνει πόλεμος επί ευρωπαϊκού εδάφους. Έγινε όμως ο πόλεμος και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, αφού πρώτα στήθηκε το πλιάτσικο και η προσάρτηση χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης μετά το 1989-1990. Τώρα αρχίζει ένας άλλος γύρος, με ολόκληρη την Ε.Ε. ενάντια στη Ρωσία. Η Ευρώπη μετατρέπεται ξανά σε θέατρο ενός μεγάλου πολέμου που μπορεί να πάρει παγκόσμιες διαστάσεις. Και όσα συμβαίνουν στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια αποτελούν έναν θανάσιμο κίνδυνο για ολόκληρη την ήπειρο!

Η Ευρώπη και οι κοινωνίες της στο χακί, τα εξοπλιστικά προγράμματα στο φουλ, η κατάργηση της δημοκρατίας στο τιμόνι, ο ψηφιακός έλεγχος του πληθυσμού, και η γενική λιτότητα με το «0% και κάτι» της οικονομίας: αυτό είναι το γενικό πλαίσιο στο οποίο θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές. Έχουμε όμως ανάγκη από μια άλλη Ευρώπη, χωρίς Ε.Ε. και χωρίς την πατρωνία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Μια Ευρώπη ειρήνης, με καλές σχέσεις με τη Ρωσία (που είναι μέρος της ηπείρου μας). Μια Ευρώπη με κοινωνική αλληλεγγύη και δημοκρατία, με κυρίαρχες χώρες που θα θέσουν σε άλλες βάσεις το ζήτημα της συνεργασίας μεταξύ τους. Μια Ευρώπη με ένα νέο σύμφωνο ειρήνης ανάμεσα στις χώρες που τη συναποτελούν, με ευρύτατες αποστρατιωτικοποιημένες και αποπυρηνικοποιημένες ζώνες. Αλλιώς πορευόμαστε μαθηματικά προς ένα νέο μεγάλο πόλεμο που μόνο καταστροφή θα επιφέρει.

Ρωτήστε τα 46 κόμματα που ζητούν την ψήφο σας: τι λένε γι’ αυτά τα μείζονα θέματα; Ας απαντήσουν καθαρά, χωρίς υπεκφυγές. Η Ουδετερότητα της Ελλάδας απέναντι σε όσα προωθούνται είναι ένας όρος που συμβάλλει στην Εθνική Κυριαρχία της χώρας και στην ασφάλειά της. Το πολιτικό σύστημα όμως είναι «σημαδεμένο» από την εγγενή του υποτέλεια, και υπηρετεί το Δυτικό «κόμμα» του Πολέμου. Ξαναλέμε για άλλη μια φορά: η ΝΑΤΟφροσύνη βλάπτει την κυριαρχία της χώρας! Η Ε.Ε. έχει κι αυτή ΝΑΤΟποιηθεί όσο δεν παίρνει…

* editorial από τον 'Δρόμο' που κυκλοφορεί

Πηγή: edromos.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου