Πούτιν: Συμφωνία με Τουρκία συναλλαγών σε εθνικά νομίσματα. Πάγωσαν ΗΠΑ-Ε.Ε


Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν πρακτικά ολοκληρώσει την συνεργασία τους στην προετοιμασία της διακρατικής συμφωνίας για τη χρήση των εθνικών νομισμάτων στις συναλλαγές.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα

Ο Ρώσος πρόεδρος όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Κρεμλίνου πρότεινε στην τουρκική πλευρά να “ανταποκριθεί το συντομότερο δυνατόν στο σχέδιο της διακρατικής συμφωνίας για τις συναλλαγές σε εθνικά νομίσματα το οποίο “παραδώσαμε στους Τούρκους φίλους” στις 3 Σεπτεμβρίου.


Συμφωνία πρότυπο

Η πρόσφατη μεγάλης σημασίας συμφωνία Πούτιν – Ερντογάν για συναλλαγές στα εθνικά τους νομίσματα δεν είναι απλώς και μόνο μιά πράξη ενάντια στην ιμπεριαλιστική νομισματική ηγεμονία του δολαρίου αλλά και του ευρώ.

Συνιστά πρώτα απ’ όλα μιά κίνηση όπου οι δύο χώρες δηλώνουν την αμέριστη εμπιστοσύνη τους στα νομίσματά τους και στις οικονομίες τους και κυρίως μιά κίνηση που δίνει μιά πανίσχυρη ώθηση στην ανάπτυξη των μεταξύ τους εμπορικών και οικονομικών σχέσεων και ιδίως μιά μεγάλη ώθηση στην οικονομική τους προοπτική, ενώ δείχνει και για τις δύο χώρες ένα ευρύτερο δρόμο χειραφέτησης που μπορεί να ανοίξει νέες λεωφόρους ευημερίας.

Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι αυτόν τον δρόμο των μεταξύ τους συμφωνιών για συναλλαγές στα νομίσματα τους πρέπει να τον εφαρμόσουν όλες οι χώρες στις μεταξύ τους οικονομικές σχέσεις και φυσικά πρέπει να τον εγκαινιάσει πρώτα απ’ όλα η Ελλάδα, είτε με ευρώ είτε και κατά προτίμηση με εθνικό νόμισμα, αναπτύσσοντας σχετικές πρωτοβουλίες με γειτονικές και τρίτες χώρες.

Μιά τέτοια στάση μεταξύ χωρών και μάλιστα χωρών που βρίσκονται υπό ιμπεριαλιστική πίεση και εξάρτηση, θα επέφερε συντριπτικό πλήγμα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και πρώτα απ όλα σε ΗΠΑ και Ε.Ε, οι οποίες χρησιμοποιούν το νόμισμα τους -δολάριο και ευρώ- ως όχημα και ως αιχμή για να ποδηγετούν χώρες και να ληστεύουν οικονομίες και λαούς.

Ν.Ζ


Υ.Γ: Ειδικότερα η Ελλάδα, αντί να βλέπει ως θεατής την σύσφιξη της “λυκοφιλίας” Τουρκίας-Ρωσίας, οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία για να λιώσει τους ελληνορωσικούς πάγους και να προβεί σε τολμηρό άνοιγμα για ανάπτυξη, σε στρατηγικό, αν είναι δυνατόν επίπεδο, των ελληνορωσικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, μιά εξέλιξη απόλυτα αναγκαία και για την άμυνα, την ασφάλεια και την θωράκιση της χώρας.

Μιά τέτοια ελληνορωσική σχέση όχι μόνο δεν έχει δυσκολέψει λόγω της Ρωσοτουρκικής προσέγγισης, αλλά και είναι άκρως επιθυμητή από την Μόσχα, η οποία την επιδιώκει διακαώς, αφού τα συμφέροντα Ελλάδας και Ρωσίας, πέραν των άλλων, είναι από κάθε άποψη εγγύτερα και απολύτως ανέφελα από διαφορές και τριβές μεταξύ των δύο χωρών, όπως αυτές στην Κριμαία και την Συρία (και όχι μόνο!) που έχει η Τουρκία με την Ρωσία.

Πηγή: ΙΣΚΡΑ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου