Κάποιος να ενημερώσει τον κ. Τσακαλώτο


Του Γιώργου Χελάκη

Για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, με αφορμή και τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, απάντησε μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα«. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, είπε ότι ο ΕΦΚ είναι σημαντικός για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα και συμπλήρωσε ότι το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης βοηθάει και στη μείωση της χρήσης του, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής!!!

Πως να το αναλύσεις με απλά λόγια αυτό που είπε ο πρώην υπουργός που μάλιστα ανήκει στην υποτιθέμενη αριστερή τάση του ΣΥΡΙΖΑ. Μας είπε ότι ευτυχώς που δεν έχουν λεφτά οι φτωχοί να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης κι έτσι -ξεπαγιάζοντας- μειώνουν τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή. Πέρασαν εικοσιτετράωρα από τότε που έκανε αυτή τη δήλωση ο κ. Τσακαλώτος κι ακόμα να βγει και να την διορθώσει να την ανασκευάσει να την διευκρινίσει. Για να την αποσύρει και να ζητήσει συγνώμη ούτε λόγος.


Η απαράδεκτη άγνοια του Τσακαλώτου


Φαίνεται λοιπόν ότι δεν έχει υπόψη του πως προσπαθούν να αποφύγουν την παγωνιά οι φτωχοί που δεν έχουν να πληρώσουν για να βάλουν πετρέλαιο και να ζεσταθούν. Λογικό είναι να μην έχει ιδία αντίληψη αφού ο ίδιος όπως μαρτυρούν οι τραπεζικές καταθέσεις του και οι μετοχές που έχει στο χαρτοφυλάκιό του, του επιτρέπουν να θερμαίνεται πολύ καλά. Τέλος πάντων, να μην είναι φτωχός το καταλαβαίνουμε. Να μην φροντίζει να μάθει είναι απαράδεκτο. Ζεσταίνονται λοιπόν ακόμα και με μαγκάλια όπως οι φοιτητές που πέθαναν πριν λίγα χρόνια από τις αναθυμιάσεις.

Ζεσταίνονται καίγοντας ξύλα επίπλων, κόντρα πλάκε και ότι άλλο βρουν. Από τις καύσεις αυτές απλώνεται πάνω από τα σπίτια του αιθαλομίχλη. Τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον θα τις γνωρίζει φαντάζομαι ο κ. Τσακαλώτος. Διάολε, δεν βγαίνει τον χειμώνα από το σπίτι του να πάει μια βόλτα. Να πάει ή να τον πάνε, στον Άγιο Νικόλαο, στα Καμίνια, στο Καματερό για να δει την αιθαλομίχλη, να νοιώσει την πνιγηρή ατμόσφαιρα και να καταλάβει. Τον αφήνουν να κατανοεί τον κόσμο μόνο μέσα από τα διαβάσματά του και τις νέες παρέες στις οποίες τον εισήγαγε η υπουργική του θητεία.


Κάποιος να του πει ότι ο κόσμος εκεί έξω μπορεί να μην ξέρει στην θεωρία τι είναι αδικία, πάλη των τάξεων, υπέρβαση του καπιταλισμού αλλά ζει στην φτώχεια και την ανέχεια. Κάποιος να του δείξει. Διαφορετικά με τέτοιες δηλώσεις θα φανερώνει πόσο μεγάλη είναι απόσταση που τον χωρίζει από αυτούς που υποτίθεται θέλει να εκπροσωπήσει. Εκτός αν δεν είναι ανυποψίαστος αλλά (πολιτικός) απατεώνας…

Πηγή: pagenews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου