Η βία του γκλομπ και η βία της παραπληροφόρησης


Του Γιώργου X. Παπασωτηρίου

Βία, βασανισμοί, εξευτελισμοί από την αστυνομία.

Το βλέπουν ακόμα και συντηρητικοί δημοσιογράφοι. Το είδε ο πρόεδρος της επιτροπής κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας, Νίκος Αλιβιζάτος. Δεν το βλέπει όμως ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Δεν είδε ούτε βία ούτε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μήτε στα Εξάρχεια μήτε στο Κουκάκι. Δεν είδε τα ξεβρακώματα και τους εξευτελισμούς νεαρών αγοριών και κοριτσιών. Δεν είδε, γιατί κατά την άποψή του η βία των ματατζίδων του υπάγεται στη λογική Βορίδη για την «αναγκαστικότητα του ξύλου» προκειμένου να ανατραπεί η πολιτική ηγεμονία της Αριστεράς.

Νομίζουν οι ανιστόρητοι ότι θα ανατρέψουν την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς με το ξύλο και την αστυνομική τρομοκρατία. Ξεχνούν ότι κάτι ανάλογο επιχειρούσαν παλαιότερα και οι ακροδεξιοί ιδεολογικοί τους πρόγονοι με τις εξορίες. Αλλά δεν κατάφεραν τίποτα. Αντίθετα, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι ο περιορισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η περιστολή της δημοκρατίας, η αστυνομική βία και η κρατική καταστολή διευρύνουν την επιρροή της Αριστεράς και πείθουν ότι αυτή είναι ο πραγματικός θεματοφύλακας της Δημοκρατίας.

Σήμερα, βέβαια, έχουμε εκτός από τη βία του αστυνομικού γκλοπ και τη βία της παραπληροφόρησης.

Η πλύση εγκεφάλου από τα συστημικά ΜΜΕ είναι πρωτοφανής. Επιχειρούν την αλλοίωση των γεγονότων. «Όχι -λένε- δεν είδατε καλά». Αυτό που είδατε είναι «το σόου που έστησαν χθες οι καταληψίες του Κουκακίου και οι γονείς…», ήταν ένα «σκετσάκι με τη βασανισμένη μάνα του βασανισμένου καταληψία» που «δεν κόβει εισιτήρια». Αυτά γράφει ο ανεκδιήγητος ακροδεξιός Ιωάννης Πρετεντέρης. Το σκετσάκι με τη βασανισμένη μάνα! Ναι, έτσι βλέπει ο άθλιος τη μάνα που διαμαρτύρεται για το παιδί της, που του πατάνε τα ρόμποκοπ του Χρυσοχοΐδη το κεφάλι. Ναι, «σκετσάκι»!

Όχι, την άποψη του δημοσιογράφου της Καθημερινής, Νίκου Ευσταθίου δεν θα τη δείτε πουθενά εκτός από το διαδίκτυο. Γράφει ο δημοσιογράφος: «Πέρα από την αδικαιολόγητη βία, έχω σοκαριστεί με την παραπληροφόρηση που διακινεί η αστυνομία. Ένας από τους δύο γιους είναι φίλος μου, ασκούμενος δικηγόρος, μουσικός και είναι επιβεβαιωμένο από μένα προσωπικά πως δεν είχε κανένα απολύτως οργανωτικό ρόλο στην κατάληψη. Με πιτζάμες και χωρίς παπούτσια τον πήγαν στο τμήμα… ».

Τι εποχές ζούμε;

Πηγή: artinews.gr


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου