Αρπάξτε τους σπίτια-περιουσίες και δώστε τους επίδομα ενοικίου 200€


Σε μια φράση του πονηρού επιτρόπου της Ε.Ε Πάολο Τζεντιλόνι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, «κανείς δεν σας εμπόδισε να ασκήσετε κοινωνική πολιτική», την οποία είπε αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια, βρίσκεται η “λύση”-κοροϊδία που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις από την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών από τον Μάιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η λύση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι να καταβάλλεται «επίδομα ενοικίου» σε όλους όσους θα χάσουν το σπίτια τους, προχωρώντας σε πτώχευση με την οποία θα απολέσουν και όλη την υπόλοιπη περιουσία τους, ότι έχουν και δεν έχουν, ακίνητα και κινητά, από τιμαλφή μέχρι αυτοκίνητο και ότι έχει αξία από τις οικοσκευές.

Το επίδομα θα ξεκινά από 200 ευρώ τον μήνα και θα αυξάνεται ανάλογα με τις οικογενειακές ανάγκες του «πτωχευμένου» δανειολήπτη, ο οποίος πλέον δεν θα έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης αποσαφήνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς αναστολές σε πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, διότι αυτό που προτάσσει είναι η “εξυγίανση“του τραπεζικού συστήματος και η λειτουργία των όρων της αγοράς όταν πρόκειται για χρέη των ιδιωτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε εγκρίνει την απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμα νωρίτερα, από 1/1/2020, τώρα θυμήθηκε να ζητήσει δημαγωγικά παράταση της απελευθέρωσης κατά ένα επιπλέον εξάμηνο και πιο ελαστικά κριτήρια ένταξης στην πλατφόρμα.

Η μόνη λύση εδώ που φτάσαμε είναι η άμεση οργάνωση και πανκινητοποίηση όλων όσων κινδυνεύει να χαθεί το σπίτι και η περιουσία του.

Η Iskra θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση.

Πηγή: ΙΣΚΡΑ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου